ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Chronomancy @Valhalla, Κομοτηνή (03/06/2017)

Με αφορμή την νέα τους κυκλοφορία και όχι μόνο ήρθαν προς Θράκη μεριά οι Chronomancy. Ένας λόγος γιατί αγαπάνε την Κομοτηνή και ο δεύτερος για να μας παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά η οποία έχει ως τίτλο “Age Of Chivalry”.

 

Ημέρα τελικού Champions League και σίγουρα ήταν δύσκολη μέρα για τα μαγαζιά που σερβίρουν μπύρες και λοιπά ξύδια, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Φτάνω στο Valhalla όπου ήταν να πραγματοποιηθεί εκεί η συναυλία, παρακολουθώντας το όλο στήσιμο της σκηνής.

 

Η ώρα πάει 21:00, με τον κόσμο να αρχίζει σιγά σιγά να γεμίζει το μαγαζί. Στο μεταξύ,  δεν περίμενα να συναντήσω ανθρώπους εκτός Κομοτηνής που είχαν έρθει για να δουν τους Chronomancy. Άξιο από μεριάς τους γιατί έτσι δείχνουν υποστήριξη στην μπάντα.

Κάπως έτσι η ώρα φτάνει 22:30, το μαγαζί να έχει γεμίσει με κόσμο και είναι η ώρα να ανέβουν στην σκηνή οι Chronomancy με το σπαθί στο βράχο, ασπίδα στο αρμόνιο και με πανωφόρια ντυμένοι όλοι, υπό τους ήχους του The City Of Time ως Intro να ξεκινάει ως εναρκτήριο κάλεσμα προς το κοινό. Δεύτερη φορά που τους βλέπω και παρατήρησα πολλές αλλαγές, μία από αυτές ήταν το Concept και η σκηνική παρουσία της μπάντας, άλλοι βαμμένοι στο πρόσωπο και με αρκετή βελτίωση στον ήχο τους.

Ο Γιάννης σε τρελά κέφια να ερμηνεύει σε αρκετά καλό βαθμό, το δίδυμο Τυρταίος και Γιάγκος να έχουν τρομερή χημεία μεταξύ τους στις κιθάρες, τα πλήκτρα της Μαρίας να συνοδεύουν άψογα τον όλο τους ήχο και με τα πίσω φωνητικά της, να δένουν πολύ καλά με τα φωνητικά του Γιάννη και ο Χρήστος, ένας εξαιρετικός ντράμερ που όσο περνάει ο καιρός βελτιώνεται. Παίξανε όλο το Ep  “Age Of Chivalry” και το πρώτο τους ολοκληρωμένο album “Here And Now” , δεν έλειψαν και τα τρία Covers που παίξανε σε ένα από αυτά ήταν κλασικά το Rebellion από τους Grave Digger ,το οποίο δεν θα μπορούσε με τίποτα να λείψει από αυτήν την βραδιά .

 

Κάτι που με ενόχλησε ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, η οποία ήταν μέτρια λογικό εν μέρει να συμβαίνει αυτό στις επαρχίες αλλά για να είμαστε δίκαιοι, στηρίζουν τα live της πόλης. Εφόσον πέρασε η ώρα φτάνουμε πρός το τέλος της συναυλιας, όπου παίξανε το Baptized In Fire για δεύτερη φορά, με Special Guest στην κιθάρα τον Bill “Rockabillys” Τάγαρης ο οποίος απέδειξε μετά από πολύ κόπο ότι έχει μέλλον και στο καπάκι το θρυλικό από τους Grave Digger Rebelion και να γίνεται ο κακός χαμός με τον κοινό να φωνάζει σαν τρελό τους στίχους και απλά να αποθεώνουν το συγκρότημα. Το αποτέλεσμα ήταν απλά να ακουστούν κραυγές και χειροκροτήματα από τον κόσμο, ο οποίος γέμισε το Valhalla.

 

Η γνώμη μου είναι πως σε σχέση με την πρώτη φορά που τους είδα το 2015, απέδειξαν πως είναι ικανοί και όσο περνάει ο καιρός βελτιώνονται κάτι που είναι τιμή τους . Ένα μεγάλο μπράβο στην μπάντα , η οποία να σημειωθεί το γεγονός ότι δεν ζήτησαν ούτε μία δραχμή για να έρθουν και αντιθέτως αμέσως μετά το live ήταν πάρα πολύ φιλικοί ,κοινωνικοί και όχι να το παίξουν ντίβες. Το live κατά τα άλλα χαρακτηρίστηκε σε πολύ καλό βαθμό από σοβαρότητα και επαγγελματισμό, κάτι που το ευχαριστήθηκε αρκετά ο κόσμος.

 

Chronomancy Setlist:

 

  1. The City Of Time/March Of The Swordmaster

 

  1. The Once And Future King

 

  1. Baptized In Fire

 

  1. Visions

 

  1. Thor (Manowar Cover)

 

  1. A Bard’s Dream

 

  1. Black War

 

  1. Percival

 

  1. Bridge Of Faith

 

  1. The City Of Time/ Shining Blood

 

  1. Hero’s Return (Hammerfall Cover)

 

  1. Library Of Oak Trees

 

  1. Death’s Head

 

  1. Divine Command

 

  1. Reincarnation

 

  1. Ides Of March

 

  1. Baptized In Fire (Ft. Rockabillys)

 

Encore:

 

  1. Rebellion (Grave Digger Cover)

 

Στην συνέχεια ακολούθησε After Party Show στο οποίο ο κόσμος γνωρίστηκε με την μπάντα. Εύχομαι γενικά να γίνονται πιο συχνά τέτοια live στην επαρχία και γενικότερα να ανταποκρίνεται περισσότερο ο κόσμος, γιατί αξίζει να ακούγεται η μουσική από την Ελληνική Metal σκηνή.

 

Για το Rock Overdose,

Φάνης Βιλαέτης

Comments