Ανταπόκριση: 1000MODS, 2 Headed Dogs, Stoned Spirit @Stage, Ιωάννινα (23/03/2018)

Οι 1000Mods χρειάστηκαν μόλις ένα χρόνο και κάτι από την τελευταία τους εμφάνιση στο Stage, για να επιστρέψουν στην πόλη των Ιωαννίνων. Μαζί τους αυτή τη φορά, το heavy-rock τρίο από την Πρέβεζα, 2 Headed Dogs και οι Αρτινοί stoner-metallers Stoned Spirit, σε ένα πακέτο-φωτιά και προδιαγραφές για μια δυνατή και αξέχαστη βραδιά.

Ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι από πολύ νωρίς, όταν δηλαδή και άνοιξαν οι πόρτες γύρω στις 20.00, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα όταν οι Stoned Spirit βγήκαν στη σκηνή για να ανοίξουν τη βραδιά, να βρεθούν μπροστά σε ένα ήδη ετοιμοπόλεμο κοινό. Όπως και να έχει, είναι τέρμα ευχάριστο να βλέπεις κόσμο να εμφανίζεται από νωρίς σε live και να στηρίζει και τις support μπάντες, όπως πρέπει να γίνεται. Φυσικά, έτσι κ έγινε και όσοι όντως ήρθαν από νωρίς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους Stoned Spirit που έκαναν μία εξαιρετική εμφάνιση. To κουαρτέτο από την Άρτα που έβλεπα για πρώτη φορά, έδειξε να απολαμβάνει το κάθε λεπτό πάνω στη σκηνή, με απίστευτη ενέργεια και όρεξη. Έχοντας ένα demo και ένα full-length στο ενεργητικό τους, οι Stoned Spirit παρουσίασαν κομμάτια από το δίσκο Spirits Of Zos” και ξεσήκωσαν το κοινό με τις riff-άρες και τις groove-αριστές τους μελωδίες. Highlight το φινάλε τους, με την κομματάρα Titos”. Γενικά, τσεκάρετε τη δουλειά τους, αξίζει! Πολύ καλή εμφάνιση από τα παιδιά, και αν μη τι άλλο εξαιρετική αρχή για μια πολλά υποσχόμενη βραδιά.

Setlist:
1. Life
2. Win
3. Space and Time
4. The Sand
5.Dare
6. Titos

Τη σκυτάλη πήραν οι 2 Headed Dogs, που για όσους θυμούνται ήταν να εμφανιστούν με 1000Mods και στο προηγούμενο live τους στα Γιάννενα, αλλά λόγω κάποιου ζητήματος υγείας είχαν αναγκαστεί να ακυρώσουν. Αυτή τη φορά όμως ήρθαν, έπαιξαν και έκαναν χαμό! Ο κόσμος είχε ήδη αρχίσει να πληθαίνει, και το τρίο από το Καναλλάκι Πρεβέζης (δίπλα απ’ το δικό μου το χωριό, το Μποντάρι! :P) κέρδισε σίγουρα τις εντυπώσεις. Τα παιδιά είχαν ένα γεμάτο set και για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά έπαιξαν κομμάτια τόσο από το όμώνυμο ντεμπούτο δίσκο τους, αλλά μας παρουσίασαν και αρκετές νέες δουλειές τους, όπως τα “Bore Me”, “Sleep”, “Captain”, “Riding” και “Mud” που ακούστηκαν αρκετά ελπιδοφόρα. Groove-ιές γραμμένες για πολύ κοπάνημα σε συνδυασμό με μια δόση ψυχεδέλειας και πολλά garage στοιχεία στον ήχο τους, αυτό που άκουγες ήταν τόσο «γεμάτο» που καμιά φορά ξεχνούσα ότι βγαίνει από τρία άτομα επάνω στη σκηνή. Οι 2 Headed Dogs έκαναν με τη σειρά τους μία πολύ δυνατή εμφάνιση, είχαν το δικό τους κοινό αλλά και σίγουρα «κέρδιδαν» καινούριους οπαδούς, και μας προετοίμασαν με τον καταλληλότερο τρόπο για το τελειωτικό χτύπημα τις βραδιάς από τους 1000Mods. Well done!

Setlist:
1. Bore Me *
2. Sleep *
3. Start Rolling
4. Drifting In The Sand
4. Fly With Me
5. Captain
6. Riding *
7. Mud *
8. Line
To The Stars

Κάπως έτσι έφτασε η στιγμή που το κοινό περίμενε περισσότερο, η στιγμή των παιδιών από το Χιλιομόδι Κορινθίας, ή αλλιώς 1000Mods. Περιττό να αναφέρω ότι το Stage είχε πλέον γεμίσει για τα καλά, μάλιστα πολύ περισσότερο από την τελευταία φορά που το συγκρότημα επισκέφτηκε τα Ιωάννινα, όπως διαπίστωσαν και  οι ίδιοι με το που βγήκαν στη σκηνή. Χωρίς πολλά-πολλά, Above 179” και τα κεφάλια πάνω-κάτω, με το κοινό να εκστασιάζεται. Φυσικά, ο χορός και ο πανζουρλισμός ήρθε λίγο αργότερα με το αγαπημένο Road To Burn”, Claws” και Loose” και συνεχίστηκε χωρίς καθόλου σταματημό μέχρι το τέλος του show. Όσοι έχετε βρεθεί σε live των 1000Mods, καταλαβαίνετε ακριβώς σε τι αναφέρομαι. Ωστόσο, αυτή τη φορά, η ατμόσφαιρα ήταν ακόμη πιο rock ‘n’ roll, με crowd-surfing και λοιπά τρελά σκηνικά να συμβαίνουν κάθε λίγο. Όπως πάντα, τεχνικά η μπάντα ήταν εξαιρετική και σε συνδυασμό με τον καλό ήχο του venue, το αποτέλεσμα ήταν οπτικο-ακουστικά άρτιο. Οι 1000Mods τα έδωσαν όλα, τόσο ατομικά αλλά και συνολικά, αφού φάνηκαν πολύ δεμένοι και ορεξάτοι για ακόμη μία φορά. Πολύ κοπάνημα, γεμάτα riffs, ψυχεδέλεια και stonerίλα μέχρι μόνιμης βλάβης στην ακοή μας (“Repeated Exposure To…” – pun intended :P) Χαμός με τα κομμάτια Low” και το αγαπημένο Into the Spell” ενώ όταν έπαιξαν το fan-favorite “Vidage” επικράτησε πολύ κέφι και πανικός. Η αυλαία έπεσε δυναμικά, όμως το κοινό δε σταμάτησε να καλεί το συγκρότημα πίσω στη σκηνή, με αποτέλεσμα φυσικά να κάνουν encore με το Super Van Vacation” με super διάθεση και αλκοόλ να ρέει άφθονο από κάτω. Έκλεισαν την εμφάνιση τους όπως συνηθίζουν, με ένα επικό jamming μέχρι τελικής πτώσης και τα decibel στα ύψη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Setlist:
1. Above179
2. Claws
3. Road to Burn
4. Loose
5. Low
6. The
Son
7. Vultures
8. Into the Spell
9. On A Stone
10. El Rollito
11. Vidage
Encore:
12. Super Van Vacation


Για άλλη μία φορά, απολαύσαμε μια υπέροχη συναυλία από τους 1000Mods, αυτή τη φορά συνοδευόμενη από άλλες δύο αξιέπαινες εμφανίσεις από 2 Headed Dogs και Stoned Spirit, που όλες μαζί συνέθεσαν μια τέλεια βραδιά, ιδανική για λάτρεις του stoner/heavy rock ήχου που γνωρίζει τεράστια απήχηση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και όχι μόνο. Συγχαρητήρια λοιπόν στα τρία συγκροτήματα και τη διοργάνωση, ελπίζουμε σε ανάλογα σκηνικά στην πόλη των Ιωαννίνων. \m/


Για το RockOverdose,

Σοφία Ντούσκα
Φωτογραφίες: Σοφία Ντούσκα - Σωτήρης "fiVer" Ζήκας

Comments