Ανταπόκριση: 6o Rock Music Festival – 1η ημέρα (Convixion, Diviner, Mahakala, Mock The Mankind, Deathvalves) @ Stage Club, Λάρισα (8/4/2017)

Το διήμερο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα στον χώρο του Stage Club της Λάρισας έλαβε χώρα για έκτη συνεχή χρονιά το Rock Music Festival. Φέτος με ακόμα μεγαλύτερα ονόματα από το περσινό και για πρώτη φορά το festival διοργανώθηκε για δυο μέρες. Το Σάββατο 8 Απριλίου ήταν η πρώτη μέρα του festival με μπάντες να επισκέπτονται για πρώτη φορά τη Λάρισα και κάποιες άλλες να επιστρέφουν στη θεσσαλική πρωτεύουσα μετά από αρκετά χρόνια.

 

Η μπάντα που άνοιξε το festival ήταν οι Deathvalves από την Καρδίτσα. Η μπάντα κινούταν σε ρυθμούς μοντέρνου heavy metal και μας παρουσίασαν υλικό από τις τρεις (!) ολοκληρωμένες κυκλοφορίες τους. Ο κόσμος ήταν λίγος στη έναρξη του φεστιβάλ (και δυστυχώς κινήθηκε σε μικρό αριθμό συνολικά εν τέλει), όμως αυτό δεν πτόησε τη μπάντα η οποία έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και κέρδισε το χειροκρότημα.

 

Deathvalves setlist:

 

Bad Ways

Vengeance

Crawl in the Night

Into This Ocean

Forefathers Graves

Burn the Sun

 

Η δεύτερη μπάντα που έκανε την εμφάνισή της ήταν οι Mock the Mankind. Η τριάδα από την Αθήνα έδωσε ότι καλύτερο μπορούσε να δώσει έχοντας τον ήχο για σύμμαχό τους και μας ταξίδεψαν με τους ψυχεδελικούς ρυθμούς τους, χωρίς την οποιαδήποτε παρουσία φωνής σε ολόκληρη την εμφάνισή τους, κάτι που σίγουρα προκάλεσε έκπληξη σε όσους δεν τους γνώριζαν.

 

Mock the Mankind setlist:

 

Jesus

A great depression

Sinsane

Dirge of absence

Planites

New one

Lytrosis

 

Μετά το “ρίξιμο” των bpm, ήταν ώρα να ανεβούμε κάπως με τους Mahakala στη σκηνή. Η μπάντα επέστρεφε μετά από αρκετά χρόνια στη Λάρισα, όπου είχαν εμφανιστεί μαζί με τους Orange Goblin, με σκοπό να μας παρουσιάσουν κυρίως υλικό από τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο The Second Fall”. Η μπάντα ήταν δεμένη και σωστά στημένη πάνω στη σκηνή, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Ο κόσμος τους αντάμειψε με το δυνατό του χειροκρότημα.

 

Mahakala setlist:

 

Army of the Flies

Redemption Denied

Purgatorium

Salvation

Better to Reign in Hell

Wrath of Lucifer

Evil Man

Blessed are the Dead

War Against Mankind (Outro)

 

Λίγο πριν φτάσουμε προς το τέλος, ήταν η ώρα των Diviner να δώσουν την πρώτη τους συναυλία στην πόλη της Λάρισας. Ο κόσμος πλέον είχε ζεσταθεί για τα καλά, και αρκετοί έμοιαζαν γνώριμοι με τη μουσική των Αθηναίων. Ατόφιο heavy metal, καλή σκηνική παρουσία, καλοί παίχτες και δυστυχώς πολύ κακός ήχος… Οι Diviner μας παρουσίασαν κομμάτια από το ντεμπούτο album τους Fallen Empires” και μας έδειξαν ότι είναι μια από τις πιο καλοδουλεμένες heavy metal μπάντες της χώρας. Προσωπικά ανανεώνω το ραντεβού μαζί τους για το Up The Hammers Festival που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στην Αθήνα.

 

Diviner setlist:

 

Fallen Empires

Kingdom Come

Riders from the East

The Legend Goes On

Come Into My Glory

The Shadow and the Dark

Evilizer

Seven Gates

 

Το κλείσιμο της βραδιάς ανέλαβαν οι Convixion, ιδιαίτερα γνωστοί για το πώς να μετατρέψουν ένα live σε party. Ξεκινούν μες΄ στην καύ… όρεξη με το Fist of Agony” από τον νέο τους δίσκο και το κοινό που τους γνώριζε δείχνει κι αυτό τις προθέσεις του. Η μπάντα έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα στους κύκλους των οπαδών του heavy και του thrash metal και το βράδυ του Σαββάτου μας απέδειξαν γιατί. Το set τους ουσιαστικά χωρίστηκε σε δυο μέρη. Το πρώτο περιλάμβανε κυρίως κομμάτια από τον τελευταίο τους δίσκο και το δεύτερο (από τη μέση και μετά) παλιότερα τραγούδια τους –που σε αρκετά απ’ αυτά έγινε το Ελ Αλαμέιν- και το Into the Crypts of Rays” των Celtic Frost. Στο τέλος έλαβαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού, το οποίο ελπίζει σε συντομότερη επιστροφή της μπάντας από τα μέρη μας.

 

Cionvixion setlist:

 

Fist of Agony

E.A.D.

In Days of Rage and Nights of Wrath

Wings of Vengeance

Morbid Encounter

From Within

Spiral into Oblivion

Black Magic Night

Made of Steel

A Matter of Faith

I Come Alive

Avenger

Drink Metal

Into the Crypts of Rays

 

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ είχε πολλή μουσική και πολλή καλή διάθεση, όμως δυστυχώς λίγο κόσμο. Πολύ κρίμα διότι τα ονόματα που είχε το billing αποτελούν την αφρόκρεμα της heavy metal σκηνής στη χώρα και η προσπάθεια της διοργάνωσης ήταν τιμιότατη. Ο κόσμος και οι μπάντες έδειξαν πως πέρασαν καλά αν και ο ήχος δεν ήταν ιδιαίτερα καλός σύμμαχος σε μεγάλο μέρος του live. Ελπίζουμε σε ανάλογες προσπάθειες στο μέλλον οι οποίες θα έχουν και την ανάλογη ανταπόκριση από τον κόσμο.

 

Υ.Γ. Δυστυχώς φωτογραφίες δεν υπάρχουν καθώς η κάμερα με πρόδωσε ελάχιστη ώρα πριν ξεκινήσω για το Stage.

 

Comments