Ανταπόκριση: 6th LOS ALMIROS FESTIVAL, Δάσος Κουρί – Αλμυρός Βόλου (4-5/8/2017)

 

Στο λεξικό δίπλα από τη λέξη μαγεία πρέπει να προστεθεί το ‘’ Los Almiros’’ . Ένα υπέροχο μουσικό διήμερο στις  4,5 Αυγούστου έλαβε τέλος και φέτος. Ήταν η έκτη χρονιά όπου διοργανώνεται το φεστιβάλ στον Αλμυρό του Βόλου. Ποιος θα φανταζόνταν ότι ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε από μερικούς ανθρώπους  πριν από 6 χρόνια στην παραλία του Αλμυρού με λιγότερο από 300 άτομα θα έφτανε να γεμίζει ολόκληρο το δάσος Κουρί. Πάνω από 10.000 στήριξαν φέτος αυτήν την υπέροχη διοργάνωση με την παρουσία τους. Αξιοθαύμαστη ήταν και η συμβολή των εθελοντών των οποίων ο αριθμός ήταν κοντά στα 80 άτομα. Η αγάπη του κόσμου για το Los Almiros είναι μεγάλη δε θα μπορούσε να σταθεί χωρίς αυτόν. Πλήθος άρχισε να καταφτάνει στο δάσος Κουρί από την πρώτη κιολας μέρα στις 3 Αυγούστου, όπου και απόλαυσαν τους  Οne hour before the trip στο lake stage .

 

 

 

 

Tη 2η μέρα το μέρος είχε γεμήσει με σκηνές  ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία μέσα στο δάσος . Το μεσημέρι παρόλη τη ζέστη μαζεύτηκαν  όλοι στο lake stage  για να ακούσουν τους Τullamore duo και Roadkill Soda . Το απόγευμα εμφανίστηκαν στο κεντρικό stage πρώτοι  οι Dendrites από Βόλο θερμαίνοντας το κοινό με southern metal rock ήχους.

Ακολούθησαν οι Despite Everything  ένα δυνατό punk rock σχήμα από Αθήνα όπου ξεσήκωσαν όλο το κοινό. Ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα που σε προετοίμαζε για αυτά που επρόκειτο να ακολουθήσουν.

Επόμενη μπάντα οι Naxatras  που μάγεψαν με τον hard psychedelic rock ήχο τους. Στη συνέχεια ο Βέβηλος με το hip hop ρεπερτόριο του και παρέα με Παράφρων και dj magnum έκαναν μια πολύ εκρηκτική εμφάνιση με τον κόσμο από κάτω να ανάβει πυρσούς και να τραγουδάει δυνατά τους στίχους.

Το μέρος συνέχισε να φωτίζεται με τους πυρσούς καθώς  επόμενοι ανέβηκαν στη σκηνή οι 1000mods παίζοντας  stoner  rock . Πανικός στο πλήθος καθόλη τη διάρκεια του live.  Η βραδιά έκλεισε με Brant Bjork με desert stoner rock μελωδίες . Ο κόσμος ήταν εκεί μέχρι το τελευταίο λεπτό της συναυλίας  χωρίς να νοιάζεται για την κούραση .

 

 

 

Πάμε στην 3η μέρα 5 Αυγούστου όπου πρώτοι εμφανίστηκαν στο lake stage οι Thrax punks. Όλοι μαζεύτηκαν τριγύρω για να τους ακούσουν με τη θερμοκρασία να χει χτυπήσει κόκκινο. Δε πτοείται ο λαός του Αλμυρού. Το απόγευμα στο κεντρικό stage πρώτοι ανέβηκαν οι  Lost Apes μια μπάντα με έδρα τον Αλμυρό του Βόλου παίζοντας hip hop. Με το που ξεκίνησαν  το πρώτο κομμάτι ο κόσμος  άρχισε να συγκεντρώνεται. Ακολούθησαν οι  Stixoima συνεχίζοντας δυναμικά το hip hop πρόγραμμα .

Με το που ξεκίνησε να νυχτώνει βγήκαν οι Μr Highway Band από Αθήνα όπου και έπαιξαν blues , country , rock . Άλλη μια power εμφάνιση . Μια απ τις ωραιότερες στιγμές ήταν στο τελευταίο τους κομμάτι  όπου ανέβηκε στη σκηνή ο γιος του Gregory του τραγουδιστή και τον πήρε στην αγκαλιά του με τον μικρό να φωνάζει δυνατά στο μικρόφωνο ‘’ yeah ‘’ .

Επόμενοι βγήκαν οι  ska rockers The Offenders . Χαμός , όλοι χόρευαν στους ska ήχους τους.  Δεν έλειψαν και τα dive στο κοινό .

 

Αμέσως μετά έρχεται  η σειρά των Planet of Zeus .  Τι να πει κανείς για αυτή την stoner rock , heavy metal με southern elements  εμφάνιση . Ο κόσμος είχε τρελαθεί . Ο χώρος φωτιζόταν από πυρσούς . Άλλοι είχαν σκαρφαλώσει στη σκηνή , άλλοι στα κάγκελα και οπουδήποτε αλλού θα μπορούσαν να χουν καλή ορατότητα . Γίνοταν συνεχώς dive και έβλεπες άτομα να επιπλέουν πάνω στο κοινό. Όλα αυτά χωρίς σταματημό. Επικρατούσε πανικός μέχρι και το τελυταίο κομμάτι τους .

Και φτάνουμε στους  Kadavar  τη stoner , psychedelic hard rock μπάντα από Γερμανία. Αυτό που σίγουρα έκανε σε όλους εντύπωση με του που ανέβηκαν στη σκηνή  ήταν η επιβλητική παρουσία τους . Έκαναν μια άψογη εμφάνιση με το κοινό να κουνιέται στους ρυθμούς τους.Μετά από αυτό το όμορφο κλείσιμο ακολούθησε ένα μεγάλο πάρτι στο χώρο οπου είχαν γίνει τα live . Όλοι χόρευαν μέχρι το ξημέρωμα .

Το φεστιβάλ για άλλη μια χρονιά ήταν απίστευτο. Κανένας δεν ήθελε να τελειώσει . Θα το επαναλάμβαναν όλοι ξανά και ξανά . Η αντίστροφη μέτρηση για του χρόνου ξεκίνησε …

 

Για το RockOverdose,

Χαρούλα Στεργιάδου

 

Comments