Ανταπόκριση: THE AMITY AFFLICTION – Seasons A.C. – Glance of Medusa – Till I Drop Dead @ An club, Αθήνα (13/06/2016)

Λίγο καιρό πριν το release του νέου τους album με τίτλο "This Could Be Heartbreak" που θα μπορούμε να ακούμε απ τις 12 Αυγούστου, η Αυστραλέζικη metalcore μπάντα The Amity Affliction πραγματοποιούν ένα tour στην Ευρώπη, δίνοντας μία εκπληκτική εμφάνιση και στην Αθήνα, στο AN CLUB, ένα live που φυσικά δε πέρασε απαρατήρητο.

 

Το Live άνοιξαν οι Till I Drop Dead (μετά από μία μικρή καθυστέρηση, που απ' ότι πληροφορήθηκα ήταν λόγο κάποιας αδιαθεσίας του μπασίστα και τραγουδιστή των Amity Affliction, Ahren Stringer) και μετά πήραν τη σκυτάλη οι Glance of Medusa και οι Seasons A.C. τρεις πολλά υποσχόμενες Ελληνικές μπάντες που φρόντισαν με το τρόπο τους και την ενέργειά τους να μας ετοιμάσουν για αυτό που θα ακολουθούσε...

 

Πρώτο κομμάτι που παίχτηκε ήταν το "New Hopes For An Old World" των Till I Drop Dead, μία πενταμελή μπάντα με πολύ ιδιαίτερο ήχο, βασισμένο στη hardcore και metalcore μουσική. Στη συνέχεια ακούσαμε μια διασκευή από Of Mice & Men το "O.G. Loko", συνέχισαν με ένα καινούριο τους κομμάτι, το "Deceive me? Good luck with that" έκλεισαν με άλλο ένα δικό τους κομμάτι με τίτλο "Will it ever change".

 

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι Glance of Medusa και μετά από ένα γρήγορο τελευταίο έλεγχο στις ρυθμίσεις τους, άρχισαν να 'χτυπιούνται' στους ρυθμούς ενός δικού τους κομματιού με τίτλο "Observer", συνέχισαν με άλλα δικά τους τραγούδια με το "Identity" να ξεχωρίζει. Τα κομμάτια τους είναι στο Youtube και μπορείτε να τα ακούσετε. Τελευταίο τραγούδι για τους Glance of Medusa ήταν το "Spirit Οf Mercy" και αποδείχθηκε σωστή επιλογή μιας και ο κόσμος άρχισε να ξεσηκώνεται για τα καλά.

 

Τελευταία support μπάντα για σήμερα, οι Seasons A.C.. Μία πολύ σωστή μπάντα με ωραία φωνητικά, σωστά σκασίματα, πολύ γκρουβάρισμα, πολύ ενέργεια, ωραίες συνθέσεις από το EP με τίτλο "4" που μπορείτε να βρείτε επίσης στο Youtube, ακόμα ακούσαμε και το "Petrichor", ένα πολύ ενδιαφέρον ανερχόμενο κομμάτι που μας άφησε να περιμένουμε κάτι πολύ δυνατό απ’ αυτά που θα ακολουθήσουν. Το Live έκλεισαν με το "Lost Hope Is Happiness".

 

Τέλος μετά από ένα διάλειμμα μέχρι να ετοιμαστεί η σκηνή, η μπάντα που περιμέναμε με ανυπομονησία είναι επιτέλους στη σκηνή! Οι Amity Affliction επέλεξαν να ξεκινήσουν με ένα τραγούδι από τον ανερχόμενο δίσκο το "I Bring The Weather With Me" και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν καθώς η ενέργεια και η "τρέλα" που έβγαζαν ήταν μοναδική, μετά ακολούθησε το "Open Letter" και μετά πολλά κομμάτια απ' το τελευταίο τους δίσκο με τίτλο "Let the Ocean Take Me" όπως το "The Weigh Down", "Death's Hand" κ.α..

 

Ο τραγουδιστής της μπάντας Joel Britch κρατούσε μια πολύ καλή επαφή με το κοινό λέγοντας συνέχεια πόσο χαρούμενοι είναι που παίζουν τελικά στην Ελλάδα. Τα δύο τραγούδια που κράτησαν για το τέλος ήταν το "Pittsburgh" και το "Don't Lean On Me" και έφυγαν βιαστικά αφήνοντας τους πάντες ελπίζοντας πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα ξανάρθουν...

 

 

SETLIST:

I BRING THE WEATHER WITH ME

OPEN LETTER

LOST AND FADING

CHASING GHOSTS

NEVER ALONE

F.M.L.

I HATE HARTLEY

THE WEIGH DOWN

DEATH’S HAND

FORREST FIRE

BONDI ST.BLUES

SHINE ON

 

 

Για το Rock Overdose,

Νίκος Μαλέας

Φωτογραφίες: Ross Hill

 

 

https://www.facebook.com/rosshillphotography/

 

Comments