Ανταπόκριση: Blaze Bayley, Maplerun, Marauder, Hailsteel @ Κύτταρο Live, Αθήνα (7/6/2017)

Blaze freaking Bayley. Τι να πεί κανείς για αυτή τη τεράστια προσωπικότητα της Metal. Αυτόν τον πραγματικό θρύλο είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο Κύτταρο, τη Τετάρτη 7 Ιουνίου. Ένα εκπληκτικό live από την αρχή ως το τέλος με πολύ ενέργεια και εξαιρετικό πάθος από όλες τις μπάντες που πήραν μέρος. Πάμε όμως, να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 

Φτάνοντας στο venue γύρω στις 19:30, παρατήρησα ότι υπήρχε ήδη ουρά πού περίμενε και αυτό ήταν κάτι που προμήνυε ότι αυτό το live θα είχε κόσμο, κάτι το οποίο επαληθεύτηκε αργότερα και κυρίως την ώρα του Blaze. Παρόλα αυτά, ο κόσμος ήρθε από νωρίς για να στηρίξει και τις support μπάντες που ήταν εξαιρετικά αξιόλογες.

Πάμε τώρα στο ψητό. Περίπου οχτώ η ώρα και η πρώτη μπάντα οι Hailsteel ανεβαίνουν στη σκηνή. Μια νέα μπάντα με πολύ ταλέντο και πολύ ενέργεια. Συγκεκριμένα, εμένα μου θύμισαν κάτι από Megadeth ή Metallica στα πρώτα τους. Μας είπαν δικά τους κομμάτια αλλά και μια διασκευή, κάτι που όπως πληροφορήθηκα από τους ίδιους το κάνουν σπάνια ως ποτέ. Ξεκίνησαν, με τα Wings In The Sky και Game Over και συνέχισαν με τα Tanks In The Streets, Defenders United, Warrior Of The Sea και Raw Rapid Aggressive πριν ακούσουμε το Breaking The Law των Judas Priest για να κλείσουν αυτή την πολύ καλή εμφάνιση με άλλο ένα δικό τους τραγούδι, το Hailsteel. Πληροφοριακά, η μπάντα είναι στο στάδιο της ηχογράφησης του πρώτου της άλμπουμ, οπότε στο κοντινό μέλλον ίσως έχουμε κάποια δουλειά της.

Σειρά πήραν οι εκπληκτικοί heavy metalers, Marauder, μια μπάντα που βρίσκεται αρκετά χρόνια στο χώρο οπότε δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Εξαιρετικά φωνητικά, δυνατό μπάσο και τρομερά σόλο. Έδωσαν στο κοινό αυτό ακριβώς που ήθελε. Ξεκίνησαν με το Metal Warriors από το τελευταίο άλμπουμ τους Bullethead που κυκλοφόρησε το 2016. Η setlist περιείχε κομμάτια από το εκπληκτικό 1821, ένα EP που κυκλοφόρησε το 2000 καθώς και από το Bullethead του 2016. Ακούσαμε έτσι, το Free Like An Eagle,  πριν ακούσουμε το Son Of Thunder και το Predators. Συνέχισαν, με το The Return Of The Warrior και The Fall για να κλείσουν με το επικό The Greek Revolution Begins. Απλά τρομεροί!

Επόμενη μπάντα, το βασικό support act σε όλο το Greek Tour του Blaze Bayley, οι εκπληκτικοί Maplerun. Ομολογώ πως ήταν πρώτη φορά που θα τους άκουγα. Διαβάζοντας live reports από προηγούμενες πόλεις του tour  έβλεπα τα καλύτερα λόγια, τα οποία τελικά επιβεβαιώθηκαν. Οι Maplerun είναι μια metal μπάντα που ιδρύθηκε το 2007 και κυμαίνεται  σε ήχους nu, alternative και modern γενικά. Μας έπαιξαν τραγούδια από το ολόφρεσκο άλμπουμ(σ.σ.2017) τους, που τιτλοφορείται Partykrasher. Ξεκίνησαν, με το Give To You και συνέχισαν με τα Keep On Staring και When You’re Down για να έρθει η σειρά του Bombs από το άλμπουμ Restless του 2014, το οποίο είναι εξίσου εξαιρετικό. Συνεχίζοντας σε ρυθμούς Partykrasher ακούσαμε το For You για να έρθει η στιγμή του cover. Το ένα μέλος ήθελε Rihanna, το άλλο Lady Gaga (όπως αστειεύτηκαν στη σκηνή), τελικά για καλή μας τύχη ακούσαμε το Toxicity των SOAD το οποίο έφερε φυσικά ένα μικρό χαμό στο κοινό. Για φτάσουμε κάπως έτσι στο τέλος αυτής της εξαιρετικής εμφάνισης με το εκπληκτικό Partybomb. Πραγματικοί Rock n Rollers κατά τη γνώμη μου.

Η στιγμή που όλοι περίμενα έφτασε! Πρώτοι στη σκηνή οι εκπληκτικοί Chris Appleton (κιθάρα) , Karl Schramm (μπάσο) και Martin McGee (ντράμς) για να ακολουθήσει ο ένας και μοναδικός, Blaze Bayley. Και μόνο στην ιδέα ότι υπήρξε τραγουδιστής των Maiden (1994-1999) και ηχογράφησε δύο άλμπουμ με αυτούς είναι αρκετό για να σε κάνει να ανατριχιάσεις και να καταλάβεις το πόσο σημαντικός καλλιτέχνης είναι. Μην ξεχνάμε φυσικά και τους ιστορικούς Wolfsbane στους οποίους υπήρξε και υπάρχει ακρογωνιαίος λίθος μέχρι και σήμερα. Ο Blaze ανέβηκε στη σκηνή και χωρίς χρονοτριβές ακούσαμε, το Endure And Survive, από το ομώνυμο άλμπουμ το οποίο κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες και φυσικά αποτέλεσε την αιτία αυτού του tour. Εδώ να πληροφορήσουμε, ότι αυτό ήταν ένα καθαρό Greek Tour, με τον Bayley να επισκέπτεται έντεκα ελληνικές πόλεις, καθώς όπως δήλωσε και ο ίδιος το ελληνικό κοινό τον στήριξε σε όλη τη καριέρα του και ειδικά στην εποχή Maiden, όπου δεν στηρίχθηκε αρκετά από το κοινό, αδίκως κατά τη γνώμη μου, καθώς πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη φωνή. Συνεχίζοντας, ακούσαμε το Escape Velocity από το πρώτο μέρος του Infinite Entanglemet για τρελαθούμε όλοι με το ΤΕΡΑΣΤΙΟ Futureal. Περιττό να πω τι έγινε εκεί. Ένας χαμός! Σειρά πήρε το Fight Back για να ακούσουμε άλλο ένα τραγούδι από εποχή Maiden το Virus. Έπειτα ακούσαμε τα Calling You Home και Stare At The Sun για να ακολουθήσει, το The Clansman, από το άλμπουμ Virtual XI (Maiden). Και κάπως έτσι φτάνει η σειρά του τρομερού Man Hunt (Wolfsbane). Με τον κόσμο να συμμετέχει απίστευτα και φυσικά τη μπάντα να δίνει τη ψυχή της, παρόλη τη κούραση του tour. Σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού ο ένας πείραζε τον άλλο και έδειχναν το πόσο δεμένοι είναι όχι μόνο σαν μπάντα αλλά και ως παρέα( μέχρι και mosh πάνω στη σκηνή έκαναν). Στο τέλος του τραγουδιού, ο Blaze μας ευχαρίστησε στα… ελληνικά (κάτι που έκανε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του show) και αποχώρησε από τη σκηνή, αφήνοντας μόνο τον Mc Gee για ένα δυνατό drum solo, για να επιστρέψει μετά από λίγο, φυσικά με την παρακίνηση του κοινού, μαζί με τους Maplerun και όλοι μια παρέα να μας πουν τα θρυλικά Man On The Edge και Lord Of The Flies για να κλείσουν τελικά μια πραγματικά απίστευτη εμφάνιση με το A Thousand Years. Πραγματικά τρομερό show. Ελπίζω να τον ξαναδούμε στο μέλλον. Κάτι μου λέει ότι θα γίνει. Ο ίδιος πάντως αγαπάει την Ελλάδα, όπως δηλώνει.  Απομένει να το δούμε!

 

Για το Rock Overdose,

Κείμενο: Σταύρος Ροζάκης

Φωτογραφίες: Γιάννης Λιβανός

Comments