Ανταπόκριση: The Devil Wears Prada, Glance Of Medusa, Mindthreat, My Inferno @MODU, Αθήνα (10/6/2017)

Κατά τη γνώμη μου είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε ένα από τα καλύτερα metalcore συγκροτήματα αυτό το Σάββατο που μας πέρασε στο MODU. Οι The Devil Wears Prada, αφού έπαιξαν το προηγούμενο βράδυ μπροστά σε 80.000 κόσμο στο Download Festival της Αγγλίας (για να καταλάβουμε σε τι επίπεδο είναι η μπάντα) αποφάσισαν να φέρουν τον χαμό και στην Αθήνα και όλα αυτά στα πλαίσια του European/UK Tour 2017. Βέβαια δεν ήταν μόνοι τους. Μαζί τους μας ξεσήκωσαν τρεις εκπληκτικές μπάντες της δικής μας σκηνής. Για να δούμε πιο αναλυτικά πώς κύλισε το live, τι είδαμε και τι ακούσαμε.

 

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

 

Πρώτοι στη σκηνή του MODU ανέβηκαν οι My Inferno. Εκτίμησα πραγματικά την εμφάνιση τους, μόλις έμαθα ότι έπαιζαν χωρίς τον τραγουδιστή τους, ο οποίος, λόγω υγείας δεν τα κατάφερε να είναι στη σκηνή. Έτσι, τη θέση του πήρε ο κιθαρίστας της μπάντας που ήταν πολύ καλός και στα δύο του καθήκοντα. Όλα τα παιδιά έκαναν καλή δουλειά και μας παρουσίασαν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Αρχικά, ακούσαμε τα Dying Destiny και One Step, για να ακολουθήσει το Unholy Confessions των Avenged Sevenfold. Στη συνέχεια ήρθε η σειρά του Lanius από το EP του 2016 με τίτλο Inhuman, για να κλείσουν με μια διασκευή των Trivium το In Waves. Πολύ καλοί!

 

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.
Σειρά πήραν οι εκπληκτικοί Mindthreat. Ίσως και η αγαπημένη μου μπάντα από την εγχώρια σκηνή. Εξαιρετική εμφάνιση για άλλη μια φορά, με ενέργεια, πάθος και μια εξαιρετική setlist με πολλά νέα τραγούδια από το επερχόμενο full length album, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη και το περιμένουμε φυσικά με ανυπομονησία. Όσο αφορά στα κομμάτια που ακούσαμε, ξεκίνησαν με τα White Colors και Daydream, για να συνεχίσουν με δύο νέα κομμάτια, τα Sleeping Giant και We, The Deceivers,που μας έδωσαν μια γεύση από το τι να περιμένουμε στο album. Έπειτα, ακούσαμε το Nightscape, για να ακολουθήσουν ακόμα δύο νέα κομμάτια τους στα οποία ο κόσμος συμμετείχε ενεργά πηδώντας πάνω κάτω. Αυτά τα κομμάτια ήταν τα Black Dreams και Hide In Sleep. Τρομερή εμφάνιση!

 

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.
Και πάμε στους Glance Of Medusa, από τις πολύ σοβαρές μπάντες της εγχώριας σκηνής, έδωσαν μια εξαιρετική εμφάνιση για άλλη μια φορά, όπως ακριβώς μας έχουν συνηθίσει. Πληροφορήθηκα ότι η μπάντα είναι στην συγκρότηση νέου υλικού και ότι μέσα στο 2018 θα έχουμε σίγουρα κάποια δισκογραφική δουλειά τους. Αναμένουμε λοιπόν. Στην εμφάνιση τους τώρα. Αρχικά, ακούσαμε το Observer ενώ ακολούθησε το εκπληκτικό Sound Of Emptiness. Στη συνέχεια ακούσαμε τo Identity από το ομώνυμο EP του 2015 και τα Diseased και Open Your Eyes, για να κλείσουν με το Define Perfection και να δώσουν μια ωραία πάσα για το main event της βραδιάς.

 

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.
The Devil Wears Prada. Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής έρχεται η ώρα να τους απολαύσουμε. Ανεβαίνουν στη σκηνή και όλοι ανυπομονούμε, καθώς γίνεται soundcheck. Έπειτα από λίγο χαμός! Το πρώτο τραγούδι που ακούγεται είναι το Daughter και το κοινό από κάτω τα σπάει κανονικά. Πραγματική πόρωση! Σειρά πήραν τα Sailor’s Prayer ,Planet A και Outnumbered με τα μέλη να δίνουν ό,τι καλύτερο έχουν. Έτσι, ήρθε η σειρά του Worldwide, για να ακολουθήσουν τα Assistant To The Regional Manager, Dead Throne, To The Key Of Evergreen και Supernova( από τα αγαπημένα μου). Εντάξει μας τρέλαναν με αυτή τη τετράδα! Ο Mike Hranica (vocalist) είχε γίνει ένα με το κοινό. Αυτό είναι άλλωστε το συγκινητικό με αυτή τη σκηνή, η στιγμή! Αυτές οι μικρές σκηνές, όπου όλοι είναι ένα και δεν υπάρχουν κάγκελα, για να διαχωρίσουν τον καλλιτέχνη από τον fan! Μια τέτοια στιγμή ζήσαμε, όταν ο κιθαρίστας κατέβηκε και έπαιζε κιθάρα κάτω στο κοινό. Πόσο συχνά το βλέπουμε αυτό; Επόμενο κομμάτι το Escape, για να ακολουθήσει η επιτυχία τους Born To Lose και το φοβερό Asteroid. Άλλα δυο κομμάτια μας επιφύλασσαν για το τέλος, όπου έγινε ένας πραγματικός χαμός. Συγκεκριμένα, ακούσαμε τα Danger:Wildman και Mammoth με τον Mike να ανεβαίνει πάνω στους ενισχυτές και να κρέμεται από κάποια σίδερα που υπήρχαν εκεί! Πραγματική τρέλα! Ακόμα και το μικρόφωνο έδωσε στους fans για να τραγουδήσουν! Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Μια πραγματικά τρομερή εμφάνιση από τους The Devil Wears Prada! Κάπου εδώ να δώσουμε συγχαρητήρια στη Hardtime Athens που έφερε ένα τόσο μεγάλο όνομα του είδους! Ελπίζουμε στο μέλλον να βλέπουμε περισσότερες τέτοιες μπάντες! Πραγματικά ένα πάρα πολύ καλό show!

 
Για το Rock Overdose,
Stavros Rozakis

Φωτογραφίες: Γιάννης Λιβανός (John Metalman Photography)

 

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.Φωτογραφία του χρήστη John Metalman Photography.

 

 

 

Comments