Ανταπόκριση: GRAND MAGUS, Dark Nightmare, Serpent Lord @ 8ball, Θεσσαλονίκη (01/10/2017)

Βραδιά Heavy Metal στο 8ball, το βράδυ της Κυριακής, με τρία συγκροτήματα που τιμούν με τον τρόπο τους την αγαπημένη μας μουσικής. Οι Serpent Lord και Dark Nightmare, αμφότερες Ελληνικές μπάντες, από Θεσσαλονίκη και από Γρεβενά, προετοίμασαν το έδαφος για τους Grand Magus, που έδωσαν μια φοβερή συναυλία.

 

Οι Serpent Lord είναι συγκρότημα ατόφιου Heavy Metal από νεαρούς που λυσσάνε και γουστάρουνε αυτό που κάνουν, έχοντας βέβαια την έλλειψη που συναντά κανείς σε κάθε νέο συγκρότημα. Εμπειρία. Έπαιξαν τα κομμάτια του demo που κυκλοφορήσαν φέτος μαζί με κάποια καινούρια, καθώς αυτούς τους μήνες ετοιμάζουν το ντεμπούτο τους. Μεταξύ αυτών, μας έπαιξαν και μία διασκευή στο έπος των Candlemass, “Solitude”, το οποίο μου άρεσε πολύ. Όσο θα προβάρουν και θα δίνουν συναυλίες θα γίνονται όλο και καλύτεροι.

 

 

Οι Dark Nightmare είναι κομμάτι της Ελληνικής σκηνής εδώ και περίπου 15 χρόνια. Έχουν τρία ολοκληρωμένα album, με το “Tortured Souls” να είναι το τελευταίο τους, που κυκλοφόρησε πέρυσι. Ο ήχος τους κινείται περισσότερο προς το epic και το power, και επιδιώκουν κυρίως μέσω της ερμηνείας του τραγουδιστή να βγάλουν κάτι μαγικό από κόσμους μυθικούς. Ήταν πολύ καλά προβαρισμένοι και δεμένοι, με καλό ήχο.

 

Οι Grand Magus είναι από τα συγκροτήματα που ακολουθώ από το πρώτο τους album, όταν έπαιζαν ένα αργό blues doom και παρακολούθησα την αλλαγή τους προς το ατσαλένιο heavy metal ενώ ταυτόχρονα αυξανόταν η αγάπη μου για την μουσική τους. Πέρυσι του είχα δει μαζί με Amon Amarth, όπου έπαιξαν πενήντα λεπτά και δεν μπορώ να πω πως τους χόρτασα. Εχθές όμως ήταν μια βραδιά όπου μας έπαιξαν 16 τραγούδια από το “Wolf’s Return” μέχρι και το τελευταίο τους, περυσινό album, “Sword Songs”.

 

 

Ο ήχος τους ήταν γεμάτος, καθαρός και δυνατός. Είναι σφιχτοδεμένο τρίο, που βγάζουν τα γούστα τους με επαγγελματισμό. Ακούσαμε κομματάρες όπως τα “Like The Oar Strikes The Water”, “Steel versus Steel”, “Freja’s Choice”, “Kingslayer” και κλείσανε με το “Hammer Of The North” όπου στο χορωδιακό μέρος οι μεταλλάδες εξέπληξαν τους ίδιους τους Grand Magus, μιας και το τραγουδούσαν συνέχεια. Είχε πολύ ωραία ατμόσφαιρα και η εκτίμηση φάνηκε και από τις δύο πλευρές. Πάντα τέτοια και ατσαλένιες συναυλίες να βλέπουμε.

 

Για το Rock Overdose,

Ανταπόκριση: Βασίλης Ξενόπουλος

Φωτογραφίες: Γιάννης Αντωνίου

 

Comments