Ανταπόκριση: Up The Hammers XII – 1η ημέρα (Ross The Boss, Tyrant κ.α.) @ Gagarin205, Αθήνα (26/05/2017)

Η μεγάλη γιορτή του φετινού Up The Hammers Festival ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Λίγο πριν τις 15:30 βρέθηκα έξω από τον χώρο του Gagarin και ένας αξιοσημείωτος αριθμός κόσμου περίμενε να ανοίξουν οι πόρτες. Με το που άνοιξαν οι πόρτες ο Ross the Boss και η μπάντα του περίμεναν στην είσοδο του χώρου για να υπογράψουν και να βγουν φωτογραφίες με το κοινό, ενώ στον πάνω όροφο είχε στηθεί ένα εκπληκτικό metal market από το οποίο μπορούσε ο καθένας να βρει και να αγοράσει κυριολεκτικά ότι ήθελε.

 

Χωρίς καθυστέρηση το πάρτι ξεκινά και στις 16:20 οι Πολωνοί Monasterium. Ο κόσμος δεν ήταν λίγος, αλλά ούτε και πολύς, ενώ βρισκόταν σε διάσπαρτα μέρη του χώρου και σε συνδυασμό με την μεγάλη χωρητικότητα φαινόταν λίγο άδειο. Η μπάντα έδωσε ένα καλό show επί σκηνής. Ο ήχος ήταν αρκετά καλός, ενώ οι Monasterium κινούνται σε doom ήχους, σαν να ακούς τους Candlemass εποχής “Epicus Domicus Metallicus”. Ειδικά δε η φωνή, έφερνε πολύ στο νου τούς Johan Langvist & Messiah Marcolin. Τα παιδιά μας παρουσίασαν υλικό από τον ομότιτλο δίσκο που κυκλοφόρησαν πέρυσι. Γενικά η βαριά αρχή του φεστιβάλ δεν φάνηκε να χαλάει τον κόσμο που την παρακολούθησε και η μπάντα κέρδισε το θερμό χειροκρότημα.

 

 

Δεύτερη μπάντα του billing ήταν οι Αμερικανοί Resistance. Κλασικό heavy metal  με δυνατά φωνητικά. Προσωπικά εμένα δεν με ενθουσίασαν, όμως άρεσαν στην πλειοψηφία του κόσμου που τους παρακολούθησε και αυτό είναι που μετράει. Η μπάντα ήταν καλά στημένη επί σκηνής, το playlist τους βασίστηκε κυρίως σε κομμάτια από τον επερχόμενο νέο δίσκο τους (ένα εξ’ αυτών αφιερωμένο για τη χώρα μας), ενώ επίσης μας έπαιξαν το “Blackout” των Scorpions και το τελείωμα από το “Heaven and Hell”. Καλή εμφάνιση, σε όσους άρεσε η μπάντα μουσικά πέρασαν πολύ καλά.

 

 

Η συνέχεια άνηκε στους δικούς μας Diviner. Τα παιδιά βγήκαν στο σανίδι με το χαμόγελο στ’ αυτιά και με πολλή όρεξη έδωσαν ένα show γεμάτο ενέργεια! Η μπάντα μουσικά ήταν άρτια, και μας παρουσίασαν το υλικό τους από τον πρώτο δίσκο “Fallen Empires” με εξαιρετική απόδοση. Ο κόσμος φάνηκε να γουστάρει πολύ με την εμφάνισή τους, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές που μπάντα και κοινό γινόντουσαν ένα τραγουδώντας τα κομμάτια της μπάντας. Προσωπικά χάρηκα πολύ που πήραν μέρος στο φεστιβάλ καθώς είχα την ευκαιρία να τους δω για δεύτερη φορά, όμως η πρώτη ήταν με πολύ κακό ήχο, έτσι είχα την ευκαιρία για «αναπλήρωση». Αξίζουν πολλά μπράβο στους Diviner για την καταπληκτική εμφάνιση και ο κόσμος στο τέλος τους έδωσε ένα θερμότατο χειροκρότημα.

 

 

Η συνέχεια της ημέρας άνηκε αποκλειστικά στη σκηνή της Αμερικής. Την αρχή έκαναν οι Night Demon, μια μπάντα που έχει προκαλέσει τεράστιο ντόρο στις τάξεις των οπαδών του κλασικού heavy metal. Αυτό βέβαια φαινόταν καθώς όταν βγήκαν στη σκηνή ο χώρος του Gagarin ήταν γεμάτος! Η μπάντα φρόντισε να ανταμείψει όλους όσους τους παρακολούθησαν με μια ΦΟΒΕΡΗ εμφάνιση. Προσωπικά πιστεύω πως αυτή η μπάντα είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Αμερική τα τελευταία χρόνια στο παλιομοδίτικο metal. Η μπάντα έπαιξε κομμάτια από τους δύο δίσκους που έχει κυκλοφορήσει, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της εμφάνισής τους από κάτω γινόταν ο κακός χαμός. Απίστευτη ενέργεια, τρομερή και επαγγελματική σκηνική παρουσία. Στο τέλος μας έπαιξαν παρέα με τον τραγουδιστή των Attacker το “Wasted Years”, το οποίο ήταν πραγματικά πιστεύω το καλύτερο κλείσιμο για την εμφάνισή τους.

 

 

Η συνέχεια προέβλεπε ιστορικά ονόματα στον χώρο του underground heavy metal. Οι Attacker ήταν έτοιμοι για ένα κολασμένο show και αυτό έδωσαν στον κόσμο. Καλοπαιγμένο heavy/speed με σωστή σκηνική παρουσία. Η μπάντα μας παρουσίασε υλικό από το μεγαλύτερο μέρος της δισκογραφίας τους, φυσικά με τον απαραίτητο χαμό να γίνεται στα κομμάτια που ακούστηκαν από τις δύο πρώτες κυκλοφορίες τους. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα ακούσει κάτι καινούργιο από τους Attacker, με συνέπεια να μην ξέρω την ποιότητα του τραγουδιστή, κάτι που με έκανε να φοβάμαι λίγο για την εμφάνισή τους. Ευτυχώς οι φόβοι μου πήγαν περίπατο, καθώς η φωνή ήταν εξαιρετική. Στο τέλος αποθεώθηκαν από το γεμάτο Gagarin και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τη χώρα μας για το σύντομο μέλλον.

 

 

Προτελευταία μπάντα της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ ήταν οι Tyrant, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που ανακοινώθηκαν από τη διοργάνωση για τη φετινή έκδοση του Up The Hammers. Οι Tyrant δυστυχώς ήταν η μόνη μπάντα με κακό ήχο, αν και δεν νομίζω να φταίνε οι ηχολήπτες γι’ αυτό. Σε διάφορα σημεία του Gagarin είχε καλύτερο ήχο απ’ ότι αλλού, όχι όμως τόσο καλό όσο οι προηγούμενες μπάντες, ενώ και η απόδοσή τους δυστυχώς δεν ήταν καθόλου καλή. Πολλά λάθη, μέτρια εμφάνιση στη σκηνή. Δυστυχώς παρουσίασαν το πρόσωπο μιας απροβάριστης μπάντας… Χαρακτηριστικό της κακής τους εμφάνισης ήταν το ότι μεγάλο μέρος του χώρου άδειασε καθώς ο κόσμος αποχώρησε… Κρίμα, η μπάντα θεωρώ πως έπρεπε να προσπαθήσει περισσότερο και να δώσει μεγαλύτερη βάση στο παικτικό κομμάτι.

 

 

Και η μεγάλη στιγμή έφτασε. O Ross the Boss και η all star μπάντα του είχαν στηθεί και ξεκινούν επικά με τα “Blood of the Kings” & “Death Tone”. Δεν χρειάζεται πραγματικά να πω τι έγινε από κάτω ακούγοντας αυτούς τους δυο (και όχι μόνο) ύμνους. Ο τραγουδιστής που επέλεξε το αφεντικό ήταν αξιοπρεπής, όμως πιστεύω πως αν είχε τον ίδιο με πέρυσι θα μιλούσαμε για μια ακόμα καλύτερη εμφάνιση συνολικά. Πίσω από τα τύμπανα ήταν επίσης ένα πρώην μέλος των Manowar, αλλά δεν είχαν παίξει μαζί live με τους Manowar ποτέ. Ο λόγος για τον Rhino, ένα τέρας των τυμπάνων που πραγματικά έδωσε ρέστα. Στο μπάσο ήταν ο ένας και μοναδικός Mike LePond, και ακούσαμε κομμάτια των Manowar παιγμένα με δάχτυλα! Τώρα, όσον αφορά τον Ross, δεν χρειάζεται να σχολιάσω και πολλά. Πολύ πάθος και σίγουρα μεγάλη χαρά για τον ίδιο που εμφανίστηκε σε ένα τόσο θερμό κοινό όπως αυτό του Up The Hammers. Νομίζω δεν χρειάζεται να αναφέρω πως σε όλη του την εμφάνιση ακούγαμε τον ένα ύμνο πίσω από τον άλλον, με αποκορύφωμα το “Battle Hymn” με ολόκληρο το Gagarin να τραγουδά κάθε στίχο με όση δύναμη είχε ξεμείνει. Έτσι πρέπει να είναι το heavy metal, όλοι μια αγκαλιά τραγουδώντας την αγαπημένη μας μουσική με πάθος και αγάπη.

 

 

Setlist:

 

Blood of the Kings

Death Tone

The Oath

Blood of my Enemies

Kill With Power

Thor (The Powerhead)

Each Done I Die

Gloves of Metal

Sign of the Hammer

Dark Avenger

Fighting the World

Metal Daze

Battle Hymn

Hail and Kill

 

Η πρώτη μέρα του Up The Hammers Festival κρίθηκε επιτυχής 100%. Χαρούμενος κόσμος, καλές μπάντες με σωστή απόδοση και κυρίως, εξαιρετική διοργάνωση. Το πρόγραμμα εν τέλει πήγε λίγα λεπτά πίσω, όμως με τόσα πολλά συγκροτήματα να εμφανίζονται σε μια μέρα είναι απολύτως λογικό. Σίγουρα το highlight της βραδιάς ήταν οι Night Demon. Σιγά σιγά πλέον ετοιμαζόμαστε για τη δεύτερη μέρα και το έπος που αναμένεται να μας παρουσιάσουν οι Cirith Ungol

 

Comments