Ανταπόκριση: Up The Hammers XII Warm Up Show @ An Club, Αθήνα (25/05/2017)

Η καρδιά του κλασικού heavy metal χτυπά δυνατά αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Το Up The Hammers Festival είναι γεγονός, με 23 μπάντες συνολικά να εμφανίζονται αυτό το τετραήμερο. Κόσμος από διάφορα μέρη της Ευρώπης έδωσε βροντερό παρών για την αρχή του festival, που έγινε με το warm up show στο An Club. 5 μπάντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αψηφώντας τον μέτριο ήχο και απέδειξαν πως το heavy metal ζει και βασιλεύει!

 

Η μπάντα που κλήθηκε να ξεκινήσει τη φετινή γιορτή ήταν οι Φινλανδοί Satan’s Fall. Οι speed metallers έδωσαν τα ρέστα τους στη σκηνή. Έχουν κυκλοφορήσει ένα demo κι ένα ΕΡ, τα οποία μας παρουσίασαν αρτιότατα. Η πεντάδα είχε πολλή ενέργεια και η απόδοσή τους ήταν πολύ καλή. Επίσης, να σημειώσω πως ήταν το πρώτο live τους με τον νέο τραγουδιστή, ο οποίος φάνηκε σε δυο σημεία να χάνεται, αλλά ποιος είναι αλάνθαστος; Στο τέλος φάνηκε να κέρδισαν τον όχι και ιδιαίτερα πολύ κόσμο που παρακολούθησε την εμφάνισή τους και κέρδισαν ένα θερμό χειροκρότημα.

 

 

Δεύτερο συγκρότημα της βραδιάς ήταν οι Αθηναίοι Iniquity. Η αλήθεια είναι πως μέχρι να ανακοινωθούν δεν γνώριζα την ύπαρξή τους και (προφανώς) δεν είχα έρθει καθόλου σε επαφή με τη μουσική τους. Όταν ανέβηκα στη σκηνή φρόντισαν να με εκπλήξουν, καθώς μεταξύ των μελών, τη φωνή είχε αναλάβει ο μπασίστας των Convixion, ενώ πίσω από το drum kit ήταν ο drummer των Sacral Rage. Μιας κι έπαιζαν εντός έδρας, εννοείται πως είχαν και το δικό τους κοινό από κάτω να τους δίνει ώθηση. Καλοπαιγμένο, αλήτικο και γρήγορο heavy metal, χωρίς πολλά να σου πω και να μου πεις, κάτι το οποίο φάνηκε να ταιριάζει απόλυτα με το ύφος του φεστιβάλ. Μας παρουσίασαν τη δουλειά τους και στο τέλος αποθεώθηκαν από τον κόσμο που είχε αυξηθεί στον συνολικό αριθμό του.

 

 

Η επόμενη εμφάνιση είχε ένα αποχαιρετιστήριο ύφος. Ο λόγος για τους Endless Recovery οι οποίοι, όπως είχαν ανακοινώσει, έδωσαν την τελευταία τους εμφάνιση. Τα παιδιά είχαν κυκλοφορήσει δυο δίσκους κι ένα 7’’ βινύλιο. Μπήκαν δυνατά με το “Predefined Life” και από κάτω επικρατεί ένας μικρός χαμός. Το playlist της μπάντας περιλάμβανε κυρίως κομμάτια από τον τελευταίο τους δίσκο, και μια διασκευή στο “Evil Has No Boundaries” (τι εννοείς ποιων;), ενώ η σκηνική τους παρουσία ήταν –γι’ άλλη μια φορά- λυσσασμένη. Το speed/thrash της μπάντας φάνηκε να αρέσει αρκετά και σε όσους δεν τους γνώριζαν κερδίζοντας ένα δυνατό χειροκρότημα στο τέλος. Κρίμα που μια τέτοια μπάντα πήρε την δύσκολη απόφαση της διάλυσης…

 

 

Τελευταίο εγχώριο συγκρότημα της βραδιάς ήταν οι Black Soul Horde. Η πεντάδα εξ Αθηνών ήταν αρκετά ευδιάθετη για τη συμμετοχή στο φεστιβάλ, όμως τα παιδιά είχαν να αντιμετωπίσουν και μια απρόσμενη έκπληξη. Δυστυχώς πολύ λίγος κόσμος προτίμησε να μείνει και να τους δει, καθώς ένας τεράστιος αριθμός του κοινού ήταν έξω από το An… Παρ’ όλα αυτά η μπάντα θέλησε να δώσει τον καλύτερό της εαυτό παίζοντας μας κομμάτια από όλες τις μέχρι στιγμής κυκλοφορίες τους. Ο ήχος μου φάνηκε λίγο καλύτερος κατά τη διάρκεια της δικής τους εμφάνισης, χωρίς όμως δυστυχώς να φτάνει σε καλά επίπεδα. Στο τέλος άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων στον κόσμο που τους είδε, αλλά και σε εμένα που είχαν να τους παρακολουθήσω επί σκηνής δυο χρόνια!

 

 

Ο κόσμος μαζεύτηκε για να παρακολουθήσει την επιστροφή των Γερμανών Stormwarrior 9 χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή τους στο Up The Hammers. Η εμφάνισή τους ξεκίνησε δυνατά με τα “Iron Gods” και “Metal Legacy” και σιγά-σιγά ο κόσμος άρχισε κι αυτός να δίνει το δικό του παρών. Η εμφάνιση της μπάντας ήταν πολύ καλή, όμως δυστυχώς ο ήχος κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Αυτό ευτυχώς δεν πτόησε ούτε τη μπάντα αλλά ούτε και το κοινό από το να κάνουν το δικό τους party για λίγο περισσότερο από μια ώρα. Ακούστηκαν κομμάτια της μπάντας που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο epic/power της περασμένης δεκαετίας όπως τα “Ragnarok”, “Odin’s Warriors”, “Heavy Metal Fire” κ.α. Στο τέλος η μπάντα αποχώρησε με τα “Heading Northe” και “Iron Prayers” μέσα σε αποθέωση. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να περάσουν άλλα 9 χρόνια για να επιστρέψουν στη χώρα μας, καθώς η εμφανίσεις τους είναι φοβερές και γεμάτες ενέργεια.

 

 

Stormwarrior playlist:

 

Iron Gods

Metal Legacy

Ragnarok

Thunder & Steele

Bloode Eagle

Lindisfarne

Valhalla

Revenge of Asa Lande

Signe of the Warlorde

Heavy Metal Fire

Odin’s Warriors

Heading Northe

Iron Prayers

 

Εν κατακλείδι πιστεύω πως το Warm Up show του φετινού Up The Hammers κρίθηκε επιτυχημένο, καταφέρνοντας να μας ζεστάνει γι’ αυτό που θα ακολουθήσει. Οι μπάντες σταθήκαν τουλάχιστον αξιοπρεπώς κερδίζοντας το χειροκρότημα και κάνοντας τον κόσμο να περάσει καλά. Τώρα ετοιμαζόμαστε για το διήμερο κόλαση…

 

Comments