Ανταπόκριση: OUTLOUD, Voidnaut, Dreamrites @Μύλος Club, Θεσσαλονίκη (23/04/2018)

Στις 23 Δεκεμβρίου η Θεσσαλονίκη φιλοξενούσε δύο live shows, αυτό των Ανώριμοι στο Eightball και των Outloud στον Μύλο. Διάλεξα να παρευρεθώ στο δεύτερο, μιας και τους πρώτους τους έχω δει ήδη 3 φορές. Έτσι λοιπόν, βρέθηκα στον Μύλο για να δω τους Outloud, οι οποίοι μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι πολύ δυναμικά, με το πάρα πολύ καλό άλμπουμ τους  “Virtual Hero Society”. Το live άνοιγαν οι Λαρισαίοι Dreamrites και οι Αθηναίοι Voidnaut.

 

 

Λίγο μετά τις 21:00 άνοιξαν οι πόρτες, παρόλα αυτά ο κόσμος ήταν λιγοστός. Παρόλα αυτά, η μπάντα δεν φάνηκε πτοημένη και παρά τον πολύ κακό ήχο έδωσε ένα καλό show γεμάτο ενέργεια. Με σαφέστατες επιρροές από Iron Maiden αλλά και Iced Earth, βάζοντας τις δικές τους πινελιές και με την προσθήκη της πολύ καλής φωνής του Αλέξανδρου και της ωραίας σκηνικής παρουσίας, οι Dreamrites μας παρουσίασαν το υλικό τους και ζέσταιναν εμάς τους λίγους που βρεθήκαμε από νωρίς στο venue.

 

 

Σειρά είχαν οι Voidnaut με έναν πιο αμερικάνικο και μοντέρνο ήχο, κεφάτοι και ορεξάτοι να παρουσιάσουν το υλικό τους. Δυστυχώς και τα παιδιά έπαιξαν σε πολύ λίγο κόσμο. Πάντως και οι ίδιοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να ξεσηκώσουν όσους παρευρέθηκαν. Οφείλουμε να συγχαρούμε την προσπάθεια του τραγουδιστή ο οποίος τραγούδισε παρά την φαρυγγίτιδα που τον ταλαιπωρούσε. Ωστόσο, για ακόμη μια φορά θα επισημάνω το πόσο απαράδεκτος ήταν ο ήχος, ιδιαίτερα στην αρχή της εμφάνισης των παιδιών.

 

 

Γύρω στις 22.30  ήρθε η ώρα των Outloud του Bob Katsionis. Ευτυχώς, ο ήχος ήταν τρομερά βελτιωμένος, ΕΥΤΥΧΏΣ ήρθε κι άλλος κόσμος. Οι Outloud αν και είχαν 3 χρόνια να παίξουν μαζί, εμφανίστηκαν πολύ δεμένοι, επαγγελαμτίες και τρομεροί performers, με τον Chandler να είναι ένας εξαιρετικός frontman και πέρα από την πολύ καλή και όμορφη φωνή που έχει, γνωρίζει πως να απευθύνεται στο κοινό και να το ξεσηκώνει. Πάντα χαμογελαστός, φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος που επέστρεψε στην χώρα μας. Από την άλλη ο Bob ήταν κεφάτος, άλλαζε από κιθάρα σε πλήκτρα όποτε το απαιτούσε η περίπτωση, επικοινωνούσε με το κοινό, έκανε τα αστειάκια του μαζί με τον Chandler.

 

Προφανώς δόθηκε έμφαση στο “Virtual Hero Society”, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παίχτηκαν και παλαιότερα κομμάτια, από το οποίο ακούσαμε τα “Virtual Heroes”, “I Am The One”, “Borrowed Time”, “…And I Tried” (ξεχνάω κάποιο; ), με το κοινό να γνωρίζει ήδη τους στίχους, ενώ φυσικά ο χαμός έγινε στο “Outloud”. H μπάντα έπαιξε και τρεις διασκευές, το “Enola Gay”, “I’m So Excited” και την έκπληξη του Κατσιώνη, το “Dance Macabre” από Ghost. Φυσικά, παίχτηκε και λίγο από το “Last Christmas”, πριν παίξουν το “Last Days of December”. Σε ένα σημείο ο Bob πήρε τον λόγο και μέχρι να αλλάξει κιθάρα ο δεύτερος κιθαρίστας, μας έπαιξε μαζί με τον ντράμερ μερικά σημεία από διάφορα γνωστά κομμάτια των Firewind, Megadeth, Metallica, Iron Maiden και Rotting Christ. Τέλος, μπάντα έκλεισε το show με το χιτάκι “Waiting For Your Love”, με τους παρευρισκόμενους να χορεύουν στους ρυθμούς του.

 

Όσοι βρεθήκαμε στο show σίγουρα περάσαμε υπέροχα και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Το κλίμα ήταν οικογενειακό και οι μπάντες απέδωσαν πολύ καλά. Δυστυχώς το κοινό της Θεσσαλονίκης δεν τίμησε το live όσο θα έπρεπε, αλλά όλοι έφυγαν με χαμόγελο όντας ικανοποιημένοι. Είμαστε έτοιμοι και ανυπομονούμε για την επόμενη εμφάνιση των Outloud στα μέρη μας!

 

Για το Rock Overdose,

Κείμενο: Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

Φωτογραφίες: Γιάννης Αντωνίου

Comments