Ανταπόκριση: RAGE, Emerald Sun στο Κύτταρο, Αθήνα 27.11.2015

Η επιστροφή των RAGE στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της επετειακής περιοδείας  του Black In Mind album, συνδυάστηκε φέτος με τα 5α γενέθλια του RockOverdose, οπότε υπήρχαν 2 τουλάχιστον ξεχωριστοί λόγοι για να βρεθούμε στο Κύτταρο την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015.

Φέτος όπως φάνηκε οι καταστάσεις είχαν ωριμάσει αρκετά, για να τους δούμε ξανά ζωντανά …. παρά το γεγονός ή αν θέλετε την γνωστή μουρμούρα  πως δεν γίνονται συναυλίες της προκοπής και άλλα γνωστά. Η συγκεκριμένη συναυλία ήταν ένα από τα must της χρονιάς καθώς η μπάντα είναι άκρως ανανεωμένη και φυσικά το BIM ο πιο επιτυχημένος και αγαπημένος δίσκος τους...αντικειμενικά!

Χωρίς αμφιβολία οι RAGE αποτελούν παράδειγμα μπάντας – προς μίμηση – η οποία έχει καταφέρει με αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά και  προσαρμοστικότητα , παρά τις όποιες αλλαγές, να κρατηθεί ζωντανή στις προτιμήσεις του κοινού και να συνεχίζει να έχει το σεβασμό των οπαδών του heavy metal, κυρίως των oldschoolάδων ...

Οι πόρτες άνοιξαν στις 20:30, και ενώ σιγά σιγά ο κόσμος μαζεύτηκε στο χώρο ενώ στη σκηνή του Κύτταρου ανέβηκαν πρώτοι οι Emerald Sun! Με νέο δίσκο στις αποσκευές τους και με την εμπειρία τους δίπλα σε μεγάλα ονόματα του χώρου όπως Saxon, Riot κ.ά. κατάφεραν να «ζεστάνουν» με το μελωδικό τους metal  όσους είχαν βρεθεί εκεί από νωρίς. Η 6μελής μπάντα από τη Θεσ/νικη επικεντρώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο στο νέο της υλικό - Metal Dome και ο κόσμος φάνηκε να το ευχαριστιέται με τους πιο ¨σκληροπυρηνικούς" οπαδούς να συμμετέχουν ενεργά, παρά τα όποια μικροπροβλήματα στον ήχο (για τους πιο απαιτητικούς).

 

Οι Emerald Sun έδωσαν σκυτάλη στους RAGE, οι οποίοι με μικρή καθυστέρηση - μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές ρυθμίσεις  - ανάμεσα σε πολλά επιφωνήματα και ζητωκραυγές ... μπήκαν με γκάζια και πολύ όρεξη παραδίδοντάς μάθημα old school power metal!

Ο υπερδίσκαρος Black In Mind άλλωστε ήταν από μόνος του ένας λόγος για να βρεθεί κανείς σε αυτό το Live και η διάθεση ήταν στα ύψη από όλους! Με τα κομμάτια του BIM να διαδέχονται το ένα το άλλο και τον κόσμο να συμμετέχει χωρίς ανάσα καθ'όλη τη διάρκεια και να τραγουδά μαζί με τον άκρως φιλικό και επικοινωνιακό Peavy Wagner, η ατμόσφαιρα όσο περνούσε η ώρα γινόταν ολοένα και πιο εκρηκτική! Στο πρώτο μέρος του show τη σκηνή μαζί με τους RAGE μοιράστηκε ο guest κιθαρίστας Markuz Be των δικών μας Tri State Corner, ενώ στο δεύτερο μέρος η τριμελής μπάντα έπαιξε ένα Best Of από την υπόλοιπη δισκογραφία τους.. και όπως ακούστηκε από το κοινό "γυρίσαμε πίσω στις κ@υλες μας!"

 

Λίγο πριν το τέλος, και καθώς έπαιζε το Higher Than The Sky όλοι είχαν εκστασιαστεί κυριολεκτικά... sing along μαζί με τον κόσμο και την μπάντα με ποτ πουρί έκπληξη από “Sweet Home Alabama” και το  “Holy Diver” ... από τον "μικρό Dio" όπως τον χαρακτήρισε ο Peavy - τον κιθαρίστα της μπάντας, ομολογουμένως πολύ καλός και στα φωνητικά αλλά και σαν σκηνική παρουσία!

Φινάλε με μικρό encore... εν μέσω ζητωκραυγών όπως:  "Peavy! Peavy!" - "Rage! Rage" και κάπως έτσι έκλεισε μία ακόμη συναυλία στο Κύτταρο το οποίο φιλοξενεί πάντα στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του ιστορικές στιγμές! Η εμφάνιση των RAGE στην Αθήνα εν έτη 2015, θα μείνει πιστεύω στις πιο ευχάριστες και επικές στιγμές της συναυλιακής χρονιάς που φεύγει! Ελπίζουμε να τους ξαναδούμε σύντομα όπως μας υποσχέθηκε και ο Peavy, με τους Refuge!!!

Ένα respect στους oldschoolαδες οπαδούς οι οποίοι no matter what τιμούν τέτοια live αλλά και στους πολλούς πιτσιρικάδες που είδα ... οι οποίοι βρίσκονται στο σωστό δρόμο... μουσικά τουλάχιστον! Stay Metal m/

 

Για το RockOverdose,

Βιβή Ζαπαντιώτου

Φωτογραφίες: Πέτρος Παπαπέτρος

 

Comments