Ανταπόκριση: Ross The Boss, Chronomancy,Full Throttle live @ Eightball, Θεσσαλονίκη (27/5/2017)

Έφτασε λοιπον η μεγάλη μέρα που το αφεντικό ( όχι ο Springsteen , μη μπερδεύεσαι...) θα επισκέπτονταν για 3η φορά τη πόλη της Θεσσαλονίκης , οι 2 προηγούμενες ήταν στο ξυλουργείο του Μύλου πριν πολλά χρονια και ομολογώ πως αυτή η φορά ήταν η καλύτερη όχι μονο λόγω του line up που τον πλαισίωνε αλλα και λόγω setlist!
Ας τα πάρουμε ομως απο την αρχή ........ Τη συναυλία άνοιξαν οι Full Throttle, ένα trio το οποίο απέδωσε άψογα τοσο τα δικά τους κομμάτια όσο και τις διασκευές ! Ξεκίνησαν με ένα κομματι απο SAXON , το I got to rock ( to stay alive ) κομμάτι που μου προξένησε ευχάριστη έκπληξη στον γράφοντα μιας που δε το παίζει το ίδιο γκρουπ στις συναυλίες τους! Συνέχισαν για το υπόλοιπα μισάωρο σε hard n heavy ύφος με διασκευες αλλα και δικά τους κομμάτια όπου προετοίμασαν κατάλληλα το έδαφος για τους Chronomancy..... ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη τραγουδίστρια / μπασιστρια του σχήματος η οποία πραγματικα το ΖΕΙ αυτο που κανει , είμαι σίγουροσ πως αν ο Lemmy κοιτάει απο κάπου εκει ψηλά σίγουρα θα είναι περήφανος για το "παιδί " του και θα χαμογελάει πίνοντας το jack του.... οσοι ήσασταν στο live η τους έχετε ξαναδεί θα καταλαβατε τι εννοω......


Μετα απο ενα μικρό break για το απαραίτητο change over ανεβαίνουν στη σκηνή οι Chronomancy , γνωστό σχημα με πολλές συναυλίες στη πλάτη του , ένα άλμπουμ αλλα και ένα EP που μολις κυκλοφόρησε !
Στα 40 περίπου λεπτά που ακολούθησαν οι Chronomancy ΟΡΓΩΣΑΝΕ πραγματικά με κομμάτια απο τη πρώτη δισκογραφική τους δουλειά αλλα και απο το ολόφρεσκο EP τους "Age of Chivalry "! Καλοδουλεμένα κομμάτια σε epic / heavy / symphonic ύφος όπου δεναν άψογα με τη σκηνική τους παρουσία. Στα συν σίγουρα θα πρέπει να αναφέρω τα σκηνικά που είχαν και τα κοστούμια όπου παραπεμπανε στο μεσαιωνα. Αν είστε fan του epic / symphonic ήχου τσεκάρετε τους ΧΤΕΣ!

 
Το ρολόι δείχνει 22.30 και ήρθε η στιγμή να ανεβεί ο Ross the Boss με την all star μπαντα του!
Στο μπάσο ήταν ο Mike LePond , γνωστός απο τους τιτάνες του progressive Symphony X αλλα και απο πιο obscure σχήματα της αμερικανικής σκηνής όπως Heathens Rage , Distant thunder , Them και αλλα..... Στα drums ήταν ο Rhino , γνωστός απο τη θητεία του πίσω απο το drum kit των Manowar στο άλμπουμ Triumph of Steel ( το άλμπουμ που τους είχε φέρει και πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1991) αλλα και Holy Hell και Jack Starr με τον όποιο τον απολαύσαμε καποια χρονια πριν στο ίδιο stage. Στα φωνητικά ήταν ο Mark Lopes ο οποίος μου ήταν παντελώς άγνωστος αλλα αυτο δεν έπαιζε και ιδιαίτερο ρόλο μιας που η φωνή του θα μου μείνει σίγουρα αξέχαστη !
Χωρίς εισαγωγές και πολλά πολλά ο Ross ανεβαίνει , καρφώνει το καλώδιο στον Marshall ( και για όσους ξέρουν , καρφί -καρφί , χωρις πεταλιερες και εφέ , ασαλειωτο δλδ ) και ξεκινάει το έπος με το Blood of the Kings! Συνεχιζει με Death Tone και The Oath και δε ξέρεις απο που να μαζευτείς......
Blood of my Enemies , Kill With Power ,Thor (The Powerhead) κομμάτι που το παιξαν οι Chronomancy τη τελευταία φορά που τους είδα αλλα χτες το παρέλειψαν για προφανείς λόγους ! Το αφιέρωμα στο ένδοξο παρελθόν συνεχίζεται με τα Each Dawn I Die , Gloves of Metal , Sign of the Hammer για να ακολουθήσουν το Dark Avenger και Fighting the world όπου δάκρυα συγκίνησης έχουν πλημμύρισαν το Eightball!
Χωρίς encore διαδέχονται τα Metal Daze και Battle Hymn απο το ντεμπούτο των "βασιλιάδων του Metal" και η αυλαία κλείνει με το Hail and kill!
Χωρίς να πάει στο καμάρινι του ο Ross στεκεται πάνω στη σκηνή και μετα απο την υπόκλιση του στο κοινο στέκεται επάνω δίνει αυτόγραφα και φωτογραφίζεται με όσους τον τιμήσαν !
Πολυ καλη η απόδοση όλου του συγκροτήματος και ο ήχος old school κατι που έρχεται σίγουρα και απο το παρελθον του Ross όταν ήταν ακόμη στις τάξεις των Dictators.
Αναμένουμε λοιπον την επόμενη δισκογραφική κίνηση του αφεντικού μιας που περάσανε χρονια απο το τελευταίο του album Hailstorm.
The spell has been broken............Black is the wind!
Για το Rock Overdose
Porter

 

Comments