Ανταπόκριση: ROTTING CHRIST @ Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία (24/6/2016)

Για ακόμη μια φορά βρεθήκαμε στην Διαχρονική για να δούμε ενα συγκρότημα το οποίο αποδεδειγμένα είναι ένα από τα πιο μεγάλα συγκροτήματα στον χώρο της Black Metal, ανα τον κόσμο. Οι Rotting Christ είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο παρακλαδιού αυτού της metal για μένα προσωπικά και είμαι σίγουρος για αμέτρητους άλλους φαν. Η συναυλία ήταν στα πλαίσια του tour για τον τελευταίο τους δίσκο “Rituals”, ένας δίσκος ο οποίος είναι κάπως διαφορετικός από τους προηγούμενους αν και σε παρόμοιο ύφος. Αρκετά περίεργος να δω πως «ακούγετε» ο νέος δίσκος live, βρέθηκα και εγώ έξω από την Διαχρονική, όπου από γρήγορα στήθηκε ένα μικρό πανηγύρι metal, με ζωντανή μουσική, φαγητό και merchandise.

 

Κατά τις 7:30 άνοιξαν οι πόρτες και μετά από κάποια μικρή αναμονή ανέβηκαν στην σκηνή οι Torment. Ένα νεανικό σχήμα το οποίο αν και δεν απαριθμεί πολλές ζωντανές εμφανίσεις έδειξε ότι ξέρει να σταθεί στην σκηνή. Καλή ενέργεια, ωραίες συνθέσεις ο οποίες φαίνονται καλά προβαρισμένες, με προοπτική για μια ακόμα καλύτερη πορεία. Στα θετικά επίσης το ότι υπήρχε ήδη αρκετός κόσμος στο venue ακόμα και από την πρώτη μπάντα.

 

Επόμενοι ήταν οι Procreation ακόμα ενα φρέσκο συγκρότημα, το οποίο μπήκε δυναμικά στην σκηνή και έπαιξε μπροστά από ακόμα παραπάνω κόσμο, ένα ωραίο μίγμα από death σε συνδυασμό με δικές τους πινελιές. Ήδη η ζέστη άρχισε να γίνεται αφόρητη, κάτι το οποίο όμως δεν εμπόδισε τα παιδιά από το να μας παρουσιάσουν ενα δυνατό set πέντε κομματιών, τα οπόια φάνηκε ότι τα έχουν καλά δουλεμένα. Ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα προς το τέλος σταμάτησε για λίγο την εμφάνιση τους αλλά χωρίς να πτοηθούν, τέλειωσαν το set τους, δίνοντας μας αρκετούς λόγους να θέλουμε να τους ξαναδούμε.

 

Κατά τις 10, ανεβαίνουν στην σκηνή οι Blynd, και γίνεται το σώσε. Βαρβατίλα και καταιγισμός από riffs, τα drums να δίνουν ξύλο και ο Αντρέας στο μικρόφωνο να δένει τέλεια ένα σύνολο το οποίο φωνάζει επαγγελματισμός. Ανέκαθεν ένα από τα πιο μεγάλα συγκροτήματα του νησιού, μας αποδεικνύουν περίτρανα ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει any time soon. Με κομμάτια τα οποία προκαλούσαν ασταμάτητο headbanging και mosh pits στον κόσμο, οι Blynd ήταν η καλύτερη προθέρμανση που θα μπορούσαμε να έχουμε για το τι θα ακολουθούσε μετά.

 

Μικρό διάλειμμα για να ετοιμαστεί η σκηνή, χαμηλώνουν τα φώτα και από τα ηχεία ακούγεται η προστακτική φωνή της Diamanda Gallas “The world is going up in flames” . Το Orders from the Dead ανοίγει την σκηνή για να υποδεχθούμε τους πολύ μεγάλους Rotting Christ.  Τι να πει κάποιος για αυτό το συγκρότημα το οποίο δεν έχει ειπωθεί τόσες φορές. Έχασα το μέτρημα κάπου στις 8 φορές αλλά κάθε φορά που τους βλέπω, με κάνουν να νιώθω σαν να είναι αυτή η πρώτη. Μεγάλη στιγμή της νύχτας η αφιέρωση του Σάκη στους 2 αδικοχαμένους δασοπυροσβέστες πριν το Athanatoi Este. Ο χαμός του χαμού κάτω στο pit σε μια Διαχρονική ασφυκτικά γεμάτη. Το setlist χτισμένο μαστορικά με κομμάτια από τα demos μέχρι και το Rituals. Αψεγάδιαστη εμφάνιση απο το συγκρότημα το οποίο πάλεψε με τη ζέστη και μας έδωσε ακόμα μία συναυλία την οποία θα θυμόμαστε για πολυ καιρό! Η σχέση τους με το κοινό είναι απίστευτη και ελπίζω να συνεχίσουμε να τους βλέπουμε με ακόμα μεγαλύτερη συχνότητα για πολύ καιρό ακόμα.

 

 

Setlist:

  1. Orders From the Dead + Ze Nigmar
  2. Kata Ton Daimona Eaftoy
  3. Athanatoi Este
  4. Elthe Kyrie
  5. Nemecic
  6. Apage Satana
  7. The Sign Of Evil Existence
  8. Archon
  9. The Forest Of N Gai
  10. Societas Satanas
  11. For A Voice Like Thunder
  12. In Yumen Xibalba
  13. Grandis Spiritus Diavolos
  14. Noctis Era

E N C O R E

  1. ΧΞΣ
  2. Non Serviam

 

Για το Rock Overdose,
Δημήτρης Αλεξίου

Φωτογραφίες: Savvas Proestos Photography

 

rc c39 rc c38 rc c37 rc c36 rc c35 rc c34 rc c33 rc c32 rc c31 rc c30 rc c29 rc c28 rc c27 rc c26 rc c25 rc c24 rc c23 rc c22 rc c21 rc c20 rc c19 rc c18 rc c17 rc c16 rc c15 rc c13 rc c12 rc c11 rc c10 rc c9 rc c8 rc c7 rc c6 rc c5 rc c4 rc c3 rc c2 rc c1

 

Comments