Ανταπόκριση: ROTTING CHRIST, Slaughtered Priest @ Stage Club, Λάρισα (13/3/2016)

Μετά την φοβερή τους πρώτη εμφάνιση του Σαββάτου με το γενικότερο playlist και το ολονύκτιο αποκριάτικο πάρτι, ήρθε η ώρα να μαζέψω τα κομμάτια μου και να κατηφορίσω στο stage για τη δεύτερη ημέρα των Rotting Christ, που θα ακούγαμε αποκλειστικά παλιά τραγούδια μέχρι το “Triarchy...”. Φτάνοντας στον χώρο του stage έχασα περίπου 10 λεπτά από τους Slaughtered Priest (να με συγχωρείτε αλάνια, δεν ήξερα καν πως υπήρχε support σχήμα) και για άλλη μια φορά βλέπω το stage γεμάτο παντού. Οι Αθηναίοι που ανέλαβαν να ζεστάνουν τον κόσμο που περίμενε ανυπόμονα τους Rotting Christ είχαν μεν δύσκολο έργο, όμως τα κατάφεραν εξαιρετικά με το black/thrash στυλ που είχαν, παρ’ όλο που δυστυχώς ο ήχος δεν ήταν και ιδιαίτερα καλός σύμμαχος. Η μπάντα ήταν καλοδουλεμένη και έμπειρη βγάζοντας μια μεγάλη άνεση στη σκηνή η οποία σε συνδυασμό με το πολύ καλό κι επιθετικό υλικό έκανε το κοινό να τους χειροκροτήσει απλόχερα.

 

Μετά τους Slaughtered Priest και τις ετοιμασίες για τις απαραίτητες αλλαγές, στις 23:00 ακριβώς ακούγεται το Intro και οι Rotting Christ ξεκινούν με το “Visions of the Dead Lovers”. Μπάντα και κοινό δείχνουν τους σκοπούς με τους οποίους βρίσκονται στο stage, το πρώτο pit ξεκινά από το πρώτο δευτερόλεπτο και δεν έχει σταματημό. Συνέχεια στα καπάκια με “Exiled Archangels” και αυτό που γίνεται σε συναυλία των Rotting Christ δεν το έχω ξαναδεί στη Λάρισα. Ο κόσμος εξτασιασμένος τραγουδά απ’ έξω κάθε στίχο, ενώ η μπάντα έχει μια τεράστια όρεξη που προσωπικά δεν περίμενα να είχε τόσο πολύ. Ο ήχος ήταν πολύ καλύτερος από της προηγούμενης ημέρας (όπως και από τη support μπάντα) κάνοντας την εμφάνισή τους απλά τέλεια.

 

Το playlist ήταν για κάθε οπαδό των (παλιών) Rotting Christ βγαλμένο απλά από τη φαντασία, η μπάντα ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ κάνοντας την εμφάνισή τους απλά αξέχαστη. Το ένα έπος διαδέχεται το άλλο ασταμάτητα, το ξύλο που πέφτει δεν περιγράφεται, ο Σάκης ήταν πολύ επικοινωνιακός και μας επιφύλασσε και μια μικρή έκπληξη στο setlist με το “Societas Satanas”. Μετά τα κλασικά “King of a Stellar War” (με τους πάντες μέσα στο stage να το τραγουδούν) και το “Non Serviam” στο οποίο η μπάντα ήθελε και τη βοήθεια του κοινού πάνω στη σκηνή, επέστρεψαν για να μας αποτελειώσουν με τα “Fifth Illusion” & “Archon”κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο αυτό το ξεχωριστό live.

Μακάρι να ξαναγίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας σύντομα ώστε όσοι έχασαν αυτή την εμφάνιση των Rotting Christ να ζήσουν κάτι ανεπανάληπτο (με το setlist θα καταλάβετε). Δυο πολύ καλές βραδιές έφτασαν στο τέλος τους με τον κόσμο χαρούμενο βλέποντας μια από τις καλύτερες μπάντες της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να τους ξαναπετύχω σύντομα γιατί κάθε εμφάνισή τους είναι και μια ξεχωριστή εμπειρία, ενώ επίσης μακάρι να βλέπαμε πιο συχνά τόσο κόσμο σε ένα live. Μπράβο και πάλι στους Rotting Christ και τους διοργανωτές γι αυτό το αναμφίβολα αξέχαστο διήμερο!

 

Setlist (με μικρή επιφύλαξη)
Rotting Christ

Intro
Visions of the Dead Lovers
Exiled Archangels
Ach Golgotha – Old Coffin Spirit
The Forest of N’ Gai
The Sign of Evil Existence
Transform All Suffer Into Plague
Fgmenth, Thy Gift
Gloria De Domino Inferni – Feast of the Grand Whore
The Nereid of Esgalduin
Societas Satanas (Thou Art Lord)
The Fourth Knight of Revelation
Dive the Deepest Abyss
King of a Stellar War
Non Serviam
Encore:
The Fifth Illusion
Archon

Για το Rock Overdose,
Μιχάλης Ζουναράκης

 

 

Comments