Ανταπόκριση: SABATON – Solitary Sabred – Saint Judas @ Αμφιθεατρο Λακατάμιας, Λευκωσία (3/9/16)

Είναι κάποια συγκροτήματα που δεν είσαι σίγουρος για το τι ποιότητα θα παρουσιάσουν όταν τα δεις. Είναι συγκροτήματα που μπορεί κάποτε ο ήχος να μην είναι στα φόρτε του. Είναι συγκροτήματα που μπορεί κάποιο απο τα μέλη να μην είναι στην καλύτερη του μέρα με αποτέλεσμα να φαίνεται στη σκηνή. Και μετά είναι οι Sabaton. Ένα συγκρότημα που και στην αυλή του σπιτιού σου να παίξουν ακουστικά το ξέρεις πως θα είναι απλα γαμάτοι. Κουβέντα που άκουσα αρκετές φορές για τους Sabaton: «Δεν είναι το είδος μου αλλά...». Πρίν 4 χρόνια μας απογείωσαν στην Λεμεσό, είχε τώρα έρθει η σειρά της Λευκωσίας. Αρχή στην ημέρα κάνανε οι Saint Judas.

 

sabaton cyprus 2

 

Saint Judas

Πρώτοι στην σκήνη ήταν οι Saint Judas, το female fronted συγκρότημα απο την Λεμεσό με λίγη καθυστέρηση. Ο κόσμος ήταν διψασμένος για μέταλ και οι Saint Judas βοήθησαν στο έπακρο για να κορεστεί η πείνα αυτή και να ζεσταθεί ο κόσμος για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Τα μικρά προβλήματα στον ήχο δεν πτόησαν το συγκρότημα το οποίο μας έπεξε 6 δικά τους κομμάτια τα οποία έριξαν λάδι στην φωτιά του ήδη ξαναμμένου κόσμου. Mosh pits και άπλετο head banging το οποίο προκαλούσε η Μαρία με τον δικό της τρόπο ήταν το αποτέλεσμα ενός δυνατού σετ απο heavy/power. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η συμμετοχή του Deniel από τους Crusifire στο Revival.

 

Setlist:

  1. Insomnia
  2. Bleed
  3. Magica
  4. Children of the sea
  5. Candle in the mirror
  6. Revival

 

sabaton cyprus 3

 

Solitary Sabred

Σειρά στην σκηνή πήραν οι Solitary Sabred. Οφείλω να ομολογήσω ήμουν (προσοχή στον παρελθοντικό χρόνο) στο στρατόπεδο των : «Δεν είναι το είδος μου αλλά whatever». Θέλωντας και μη οι Solitary Sabred με έκαναν οπαδό. Καταιγιστικά riffs, απλά ξύλο από τον Αντρέα στα drums και ένας frontman να σε αρπάζει από τα μαλλιά και να σου φυτεύει στο κρανίο την κάθε του λέξη. Πράγμα το οποίο απλά βοήθησε ακόμα παραπάνω στο να ξετρελλαθεί ο κόσμος απο κάτω ο οποίος απλά καταβρόχθιζε και την τελευταία νότα. Μετά από μια ώρα ξέφρενου, true metal και αφού τα παιδιά έσπασαν αυχένες, ήμασταν  πλέον έτοιμοι για τους μεγάλους Sabaton.

 

Setlist:

  1. (Intro) A Violent Transgression
  2. Redeemer
  3. Psionic
  4. Slayer’s Oath
  5. Damnation
  6. Realm of Darkness
  7. Sarah Lancaster
  8. Burn Magic, Black Magic
  9. SolitarySabred

 

sabaton cyprus 9

Sabaton

 

Όπως είπα και στην αρχή του ρεπορτάζ οι Sabaton είναι συγκρότημα που απλά ξέρεις ότι θα διασκεδάσεις. Ο κόσμος είχε ήδη αρχίσει να πορώνεται μόνο και μόνο από το intro και όλοι ήταν απλά πανέτοιμοι. «Καλησπέρα Κύπρος, είμαστε οι Sabaton και παίζουμε Heavy Metal!» και αρχίζουμε με Ghost Division! Οι Sabaton απλά να κυριαρχούν στην σκηνή με το αλάνθαστό delivery τους και το χίουμορ του Joakim και ο κόσμος από κάτω να ζεί στο έπακρον το metal dream. Η ένταση τους και η επικοινωνία με τον κόσμο είναι απλά το κάτι άλλο και φαίνεται όλο και πιό έντονα κάθε φορά που τους βλέπω. Μας χάρισαν 17 κομμάτια το ένα καλύτερο απο το άλλο και μας άφησαν με την υπόσχεση ότι θα ξαναρθούν.

 

Setlist:

  1. Ghost Division
  2. Uprising
  3. Blood of Bannockburn
  4. Swedish Pagans
  5. Carolus Rex
  6. Shiroyama
  7. Lost Battalion
  8. Soldier of Three Armies
  9. Attero Dominatus
  10. Art of War
  11. Coat of Arms
  12. Gott Mit Uns
  13. Sparta
  14. To Hell And Back
  15. Night Witches
  16. Primo Victoria
  17. Metal Crue

 

Για το Rock Overdose,
Δημήτρης Αλεξίου

Φωτογραφίες: Alexandros Djema
(https://www.facebook.com/AlexDjemaPhotography/)

sabaton cyprus 10sabaton cyprus 8sabaton cyprus 7
sabaton cyprus 5sabaton cyprus 4

sabaton cyprus 1

Comments