Ανταπόκριση: SEPTIC FLESH, W.E.B, Lloth @ Fuzz Club, Αθήνα (5/3/2016)

Θα θυσιάσω λίγο από τον χώρο της ανταπόκρισης για να μοιραστώ κάτι μαζί σας. Κάθε γενιά έχει και τους δικούς της ήρωες, μπάντες που μεγαλούργησαν στην εποχή της. Οι αγαπημένες μου μπάντες, η πλειοψηφία τους τουλάχιστον, δυστυχώς δεν ανήκουν στην δική μου γενιά λόγω του ''νεαρού'' της ηλικίας μου. Υπάρχουν όμως και μερικές, όπως αυτοί οι Τιτάνες που κλίθηκα με περίσσια χαρά να γράψω την ανταπόκριση της τελευταίας τους εμφάνισης, που θα έχω για πάντα το ''προνόμιο'' να λέω πως έζησα και ανήκω στην γενιά που μεγαλούργησαν. Στην εποχή των Septic Flesh.
Σε αρκετά πιστό χρονοδιάγραμμα, το πρώτο support του event παίρνει την θέση του στην σκηνή. Death metal με αρκετά epic - viking στοιχεία, καλοπαιγμένο, από μια μπάντα που τα λίγα της δισκογραφικά βήματα δεν της στερούν τίποτα σε επαγγελματισμό. Ο λόγος φυσικά για τους Lloth που με αρκετά καλό ήχο και μια σεβαστή προσέλευση κόσμου από την αρχή για σύμμαχο, απέδωσαν εξαιρετικά το set τους. Χωρίς να έχουν στην διάθεσή τους σκηνικά ή άλλα μέσα, κατάφεραν να “γεμίσουν” την σκηνή με άνεση.
Set List
Lloth
1. Alles Black 
2. Archos
3. Athanati
4. Sacrifice
5. I (Dead Inside)
6. Pan
Με τον κόσμο συνεχώς να αυξάνεται, οι W.E.B με την σειρά τους ανοίγουν αρκετά επιβλητικά. Με την σκιά του Shagrath των Dimmu Borgir εμφανή πάνω στον frontman και κινητήρια μηχανή των W.E.B Σάκη Darkface όσον αφορά την σκηνική παρουσία, έστησαν σταδιακά την ατμόσφαιρα σωστά για το main event. Δυστυχώς ο ήχος είχε τεράστια προβλήματα καθ όλη την διάρκεια του set ιδιαίτερα στις κιθάρες. Παρόλο που οπτικά ήταν πάρα πολύ προσεγμένοι, ο Σάκης είναι χαρισματικός frontman και κερδίζει την προσοχή και φάνηκε πραγματικά να δίνουν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό, προσωπικά εμένα δυστυχώς δεν με κέρδισαν. Σίγουρα ο ήχος και η προσθήκη μέλους λόγω τραυματισμού του Σάκη δεν βοήθησαν, αλλά στο θέμα της απόδοσης περίμενα κάτι παραπάνω. Ελπίζω να ήταν μεμονωμένο γεγονός (ήταν η πρώτη φορά που τους είδα) και με χαρά να αναθεωρήσω στο μέλλον.
Set List
W.E.B
1. Eligos
2. Cockroach
3. For Bidens
4. Enthroned
5. Blessed Blood
6. My Storm Upon You
7. Dragona
Στις 09:55 ακριβώς ο Seth Siro Anton και οι Septic Flesh αποθεώνονται. Το ασφυκτικά πλέον γεμάτο Fuzz Club σείεται από τον όλεθρο που ξεχύνεται από την σκηνή και το καταιγιστικό double bass του Krimh. Χειμαρρώδεις, επιβλητικοί, πραγματικά μεγαθήρια, ταρακούνησαν κυριολεκτικά τα θεμέλια του  Fuzz. Από πού πραγματικά να ξεκινήσω να περιγράφω αυτό που ακολούθησε την επόμενη μιάμιση  ώρα σχεδόν; Σκηνική παρουσία; Με τα πλέον καθιερωμένα λάβαρα δεξιά και αριστερά της σκηνής και τις χαρακτηριστικές ενδυμασίες τους, τους κιθαρίστες να έχουν “παραδώσει” σβέρκο για ρεκτιφιέ και τον Σπύρο να ταρακουνάει μόνος του όλο το stage σε κάθε ευκαιρία, δεν σε άφηναν στιγμή να πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους. Επαγγελματική μπάντα κυριολεκτικά, με τεράστια όμως ψυχή και όρεξη για αυτό που κάνουν ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Απόδοση; Έλα πλάκα μου κάνετε τώρα. Για τους Septic Flesh μιλάμε. ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟΙ και ο ήχος κρύσταλλο. Σε αυτήν την κατηγορία πρέπει πραγματικά να δώσω τα εύσημα στο κτήνος που ακούει στο όνομα Kerim “Krimh” Lechner . Δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία να αναλύσω περαιτέρω το τι εστί αυτή η μπάντα πάνω στην σκηνή. Πόσο μάλλον όταν αποδίδει με τέτοια θυελλώδη δύναμη και ενέργεια μετά από 45 εμφανίσεις σε 48 μέρες. Θέλει ολόκληρο αφιέρωμα το  θέμα. Ο κόσμος τους αντάμειψε για αυτό τους το κατόρθωμα και με το παραπάνω, καθώς στις μπροστινές σειρές έγινε πραγματικά κόλαση και ολόκληρο το μαγαζί δεν σταμάτησε στιγμή να τραγουδάει τις μελωδίες (στο Anubis παίζει να μας άκουσαν μέχρι το Κάιρο) και να ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα με ομοβροντία. Μοναδική “απογοήτευση” η απουσία τελικά του Σωτήρη Βαγενά για λόγους υγείας. Στο τέλος μας παρουσίασαν πλέον και επίσημα τον Krimh σαν μόνιμο μέλος και ανακοίνωσαν την έναρξη των ηχογραφήσεων του διαδόχου του “Titan” (τι θα ακούσουν πάλι τα αυτάκια μας με δαύτους;). Θα κλείσω όπως άρχισα. Πρέπει πλέον να καταλάβουμε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε πραγματικά να γράφεται ιστορία μπροστά στα μάτια μας. Ζούμε στην εποχή των Septic Flesh.
Set List
Septic Flesh
1. War In Heaven
2. Communion
3. Order Of The Dracul
4. Great Mass
5. Burn
6. Pyramid God
7. Titan
8. Prototype
9. Vampire From Nazareth
10. Unbeliever
11. Dogma
12. Lovecraft's Death
13. Persepolis
14. Anubis
15. Prometheus 
Για το Rock Overdose
Κωνσταντίνος Μάρης
Φωτογραφίες: Γιάννης Λιβανός - John Metalman Photography 


Comments