Ανταπόκριση: THERION, Imperial Age, Null Positiv, The Devil @Principal, Θεσσαλονίκη (8/3/2018)

Και ναι τελικά έγινε…το  πολυαναμενόμενο  live των Σουηδών THERION στη Θεσσαλονίκη. Όσοι ήσασταν εκεί το απολαύσατε. Ο  Christofer Johnsson, ένας από τους καλύτερους μουσικούς στο χώρο του metal  ξεκίνησε με τους THERION το 1987 ως ένα ακόμη death metal συγκρότημα και στη συνέχεια άρχισαν να πειραματίζονται με διάφορα είδη μουσικής και κυρίως στοιχεία συμφωνικού μέταλ και κλασικής μουσικής.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, όπου πρώτοι στην σκηνή ανέβηκαν οι οι The Devil από την Αγγλία, ένα νέο σχήμα οι οποίοι παίζουν instrumental cinematic metal και οι Γερμανοί Null Positiv οι οποίοι μας παρουσίασαν με γυναικεία φωνητικά επιρροές από Rammstein  και τραγουδούσαν στα Γερμανικά. Έπειτα, την σκυτάλη πήραν οι  Ρώσοι Imperial Age που συνηθίζουν να συνοδεύουν τους THERION στις περιοδείες τους και μας παρουσίασαν τη νέα τους δουλειά με τίτλο The legacy of Atlantis, που κινείται εξίσου σε ρυθμούς συμφωνικού metal και οποία κυκλοφόρησε στις αρχές του 2018. Βέβαια δυστυχώς και μάλλον λόγω συνθηκών δεν είχαν αρκετά μεγάλο κοινό στην αρχή, γενικότερα άργησε λίγο να μαζευτεί κόσμος αλλά όσοι ήταν εκεί σίγουρα πέρασαν τέλεια και το ευχαριστήθηκαν.

 

Οι THERION ξεκίνησαν να παίζουν γύρω στις 10 και κάτι στο Principal Club και όλοι το κοινό τους περίμενε με ανυπομονησία. Στη σκηνή αρχικά ανέβηκαν οι δύο κιθαρίστες της μπάντας και στη συνέχεια ανέβηκαν και τα υπόλοιπα μέλη και τελευταίοι οι 3 τραγουδιστές, Christofer Johnsson, Linnea Vikstrom και Chiara Malvestiti ( οι δύο τελευταίες είναι πρόσφατες προσθήκες στη μπάντα). Έπαιξαν πολλές γνωστές τους επιτυχίες όπως το To mega Therion, Cult of the Shadows, Nefelheim, Wine of aluqah και τελευταίο το ένα απ’ τα πιο γνωστά κομμάτια τους το Ginnugagap. Επίσης στη μέση της συναυλίας έπαιξαν και τις δύο τελευταίες επιτυχίες τους Temple of Jerusalem και το Bring her home, για να πάρουμε και μία γεύση από τη νέα τους δουλειά.

 

Ήταν μια βραδιά με αρκετές εκπλήξεις και από τους leaders  THERION αλλά και από τις support μπάντες οι οποίες μας έδωσαν το έναυσμα να τις γνωρίσουμε παραπάνω για όσους από μας δεν τις ήξεραν και να γίνουμε φαν τους.

 

 

Για το Rock Overdose,

Ναταλία Χρήστου

Φωτογραφίες: Γιάννης Αντωνίου

Comments