Ανταπόκριση: This Darkness Of Mine & Ghone / Anna Vs June @ Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, 5/10/2021

Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου βιώσαμε μια ηλεκτρονική πανδαισία ήχων και συναισθημάτων σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας, παρέα με τους This Darkness Of Mine, Ghone και Anna Vs June.

 

Δεν είχε τύχει να ξαναβρεθούμε σε κάποιο Live στον χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, οπότε δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερη ευκαιρία από ένα live ηλεκτρονικής μουσικής. Ο χαμηλός φωτισμός και το στήσιμο των μηχανημάτων στο κέντρο του αίθριου είχε δώσει ένα ξεκάθαρο στίγμα μυσταγωγικής ατμόσφαιρας.

 

 

 

 

Την βραδιά άνοιξε η Anna Vs June. Εδώ μπορείτε να βρείτε τον λόγο που την χαρακτηρίσαμε "Διαμάντι στην λάσπη". Το κρύο ήταν αρκετό και η ίδια στην αρχή φάνηκε να είναι λίγο μουδιασμένη, μετά από λίγη ώρα όμως που πάτησε πιο γερά ανάμεσα στα εκατοντάδες κουμπιά της,  κατάφερε να μας ταξιδέψει στα πολύ ιδιαίτερα μουσικά τοπία της, πότε μόνη της και πότε με την συντροφιά ενός φλάουτου και 2 ακόμα γυναικείων φωνών.

 

 

 

 

 

Λίγο πριν τελειώσει το set της Anna Vs June, ανέβηκαν στις θέσεις τους οι This Darkness of Mine και Ghone παίζοντας για λίγη ώρα και οι 3 μαζί, δίνοντας χώρο για να ξεκινήσει το set τους.

 

 

 

To set των This Darkness Of Mine & Ghone ήταν αρκετά πιο ambient . Οι αλλαγές στα χρώματα του φωτισμού, οι επαναλαμβανόμενες μελωδίες, τα soundscapes, οι υπόκωφοι ήχοι, σε συνδυασμό με τα αστέρια που έπεφταν, μας ταξίδεψαν σε πολύ όμορφα συναισθήματα, αλλά καθόλου εύκολα. Σε κάποια στιγμή την παρέα συνόδευσε και μία τρομπέτα, όπου απλά εμφανίστηκε στην άλλη άκρη του χώρου πάνω από έναν διακριτικό φωτισμό.

 

 

 

Την μουσική των This Darkness Of Mine και Ghone θα την παρομοίαζα με την προσπάθεια να συγκεντρώσεις τη ματιά σου σε ένα πολύ μικρό φως το βράδυ. Στην αρχή δυσκολεύεσαι πάρα πολύ να συγκεντρωθείς αλλά μετά από λίγη ώρα όλα μαυρίζουν και μένει μόνο αυτό. Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι όταν τελειώσαν το set τους δεν χειροκρότησε κανείς. Μετά από αρκετή ώρα ένας μόνο χειροκρότησε και όταν σταμάτησε τον ακολούθησαν κάποιοι ακόμα. Μας είχε ρουφήξει τόσο πολύ όλο αυτό που απλά είχαμε μείνει ακίνητοι.

 

 

Η μουσική που μας προσέφεραν εκείνο το κρύο βράδυ κάθε άλλο παρά εύπεπτη δεν είναι. Είναι μια μουσική που δεν την ακούς...την νοιώθεις...

 

https://www.facebook.com/thisdarknessofmine

https://www.facebook.com/Ghone.temple/

https://www.facebook.com/AnnaVsJune/

 

Για το RockOverdose,

Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 

 

 

Comments