Αφιέρωμα Mother of Millions: Tα έργα του Μάκη Τσαμκόσογλου

Ο θάνατός του στις 23 Ιουνίου του 2019, στην δημιουργικότατη ηλικία των 33 ετών, έφερε μεγάλη θλίψη στην εγχώρια μουσική σκηνή. Ο Μάκης Τσαμκόσογλου αποτελούσε μέλος των Mother οf Millions, όντας ένας εξαιρετικός keyboard player. Το δισκογραφικό του ντεμπούτο με τη μπάντα έγινε το 2014 όταν και κυκλοφόρησαν το “Human”, ένα σύνολο 10 συνθέσεων, κινούμενο σε prog rock/ heavy metal μονοπάτια.

 

 

Human (CD, Album) album cover


 

Τα επόμενα δύο άλμπουμ όμως είναι και τα μεγάλα αριστουργήματα. Μιλάμε για το “Sigma” που κυκλοφόρησε στις 3 Νοεμβρίου 2017. Παρακάτω θα ακούσουμε μαζί το δίσκο, προσέχοντας κυρίως τα “Shine”, “Silence” και “Rome”, όπου τα πλήκτρα του Μάκη τον κάνουν να ακούγεται alternative, συνδυάζοντας το rock με το progressive metal.

Απολαύστε το:

 


 

Στο περσινό “Artifacts”, που κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου 2019, οι Mother οf Millions δημιούργησαν ένα πιο σκοτεινό άλμπουμ. Ο Μάκης εδώ, μπολιάζει τον ήχο της μπάντας με keyboards που ακούγονται προοδευτικά κι εναλλακτικά, ήχους και μελωδίες με στοιχεία από post/ art/ indie rock, που μπορούν να υποστηρίξουν τα κομμάτια του δίσκου που κινούνται τόσο σε metal, όσο και σε rock κατευθύνσεις, από το εναρκτήριο “Amber” ως και το “Artefact”.

Ακούστε το δίσκο εδώ:

 


 

Συμπερασματικά, η συμβολή του Μάκη στο να ακούγονται κινηματογραφικοί μα και πολύπλοκοι ταυτόχρονα οι Mother οf Millions, έχοντας και αιθέρειες μελωδίες στις συνθέσεις τους, είναι αδιαμφισβήτητη.

Το συγκρότημα επιστρέφει με ένα ΕΡ, μετά από 3 χρόνια, και νέο υλικό στις αποσκευές του. Το όνομα αυτού "Orbit" και θα το παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το βράδυ της Παρασκευής 13 Μαΐου, σε μια συναυλία που τόσο το συγκρότημα όσο και οι φίλοι του πρόσμεναν καιρό.

 

 


 

Η μπάντα λοιπόν θα εμφανιστεί ξανά στις 13/5/2022 στο Gagarin 205. Special guests θα είναι οι Church of the Sea, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν το εξαιρετικό doom-gaze υλικό τους.

 

Πάρτε μια γεύση εδώ:

 


Συγκινητική ήταν και η headline εμφάνισή των Mother οf Millions στα πλαίσια του Rise Evolve - An Evening in Memory of Makis Tsamkosoglou, όπου τα έσοδα της συναυλίας διατέθηκαν στην οικογένεια του Μάκη Τσαμκόσογλου. Διαβάστε την ανταπόκρισή μας εδώ 

 

 

Για το Rock Overdose,

Μιχάλης Τσολάκος

Comments