Βασίλης Γουγουλάκης (DAFFODIL) στο Rock Overdose: “Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για τα επερχόμενα δύο live με τους Diary of Dreams”

Λίγο καιρό μετά την τελευταία μας κουβέντα και με αφορμή τις δύο εμφανίσεις της μπάντας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ως support στους Diary of Dreams μιλήσαμε με τον τραγουδιστή των Daffodil, Βασίλη Γουγουλάκη, και σας φέρνουμε όλα τα νέα της μπάντας…

 

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά! Χαίρομαι που τα λέμε ξανά! Ας ξεκινήσουμε με το θέμα της επικαιρότητας… τις συναυλίες ως support στους Diary of Dreams. Δώστε μας μερικές λεπτομέρειες…

 

Βασίλης Γουγουλάκης: Καλησπέρα Γιώργο..και εγώ χαίρομαι που τα λέμε πάλι και σχετικά σύντομα.. Λοιπόν, πριν από λίγο καιρό είχαμε μια πρόσκληση για να συμμετέχουμε και εμείς ως ένα από τα support σχήματα στους Diary of Dreams, μαζί με τους Enemy of Reality, One Notion και Inscissors στην Αθήνα και Velian και Technolorgy στη Θεσσαλονίκη όπου θα είναι και η πρώτη μας φορά στη συμπρωτεύουσα. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για αυτά τα 2 live. Προετοιμαζόμαστε από τέλη Ιανουαρίου.

 

 

Rock Overdose: Παράλληλα ετοιμάζετε την επόμενη δουλειά σας… Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε;

 

Βασίλης Γουγουλάκης: Ναι είναι αλήθεια...τα κομμάτια για το πρώτο full length album μας υπάρχουν όλα…τα περισσότερα είναι ήδη έτοιμα και υπάρχουν κάποια που είναι στο στάδιο της ενορχήστρωσης. Αν όλα πάνε καλά αρχές Καλοκαιριού θα μπούμε στο studio για τις ηχογραφήσεις.

 

 

Rock Overdose: Στη συνθετική διαδικασία ποια μέλη της μπάντας συμμετέχουν; Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη δημιουργία των κομματιών ποια είναι;

 

Βασίλης Γουγουλάκης: Τα κομμάτια κατά κύριο λόγο σε στίχους και μουσική γράφονται από εμένα, αλλά όταν βρισκόμαστε όλοι στο προβάδικό μας εκεί ενορχηστρώνουμε και βάζει ο καθένας τις ιδέες του, το ύφος του και το προσωπικό του παίξιμο. Γενικά είμαστε μια 'δημοκρατική΄μπάντα θα έλεγα πάνω σε αυτό τον τομέα, χαχαχαχα!

 

 

Rock Overdose: Θα δούμε νέα στοιχεία στον ήχο σας και τη δομή των συνθέσεων;

 

Βασίλης Γουγουλάκης: Ναι σίγουρα, έχουν αλλάξει κάποια πράγματα σε σχέση με το ep και αυτό είναι και λογικό μιας και κάθε φορά κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό σε ωθεί στο να γράψεις, να φανταστείς ένα νέο κομμάτι από την αρχή. Υπάρχουν συγκεκριμένα κομμάτια στο δίσκο στα οποία έχουμε πειραματιστεί λίγο έως πολύ περισσότερο από κάποια άλλα.

 

 

Rock Overdose: Στους στίχους με ποια θέματα θα καταπιάνεστε;

 

Βασίλης Γουγουλάκης: Χμμμ… αν δεις τους στίχους μας η πρώτη άποψη είναι ότι κυρίως μιλάμε για την αγάπη και τις ανθρώπινες, ίσως ερωτικές σχέσεις περισσότερο...όμως δεν είναι ακριβώς έτσι..κατά βάση κάθε ένα μας κομμάτι είναι προσωπικά βιώματα και πίστεψέ με τα περισσότερα από αυτά είναι 'δύσκολες' καταστάσεις… έχω μια εμμονή με τη γενικότερη ιδέα και αντίληψη του χρόνου, το πως αυτός κυλάει, πως αντιλαμβάνεσαι άλλες φορές αυτός να γυρνάει γρηγορότερα ή όχι παίρνοντας από κοντά σου αγαπημένα σου πρόσωπα και φέρνοντας νέα άτομα στη ζωή σου..είναι επίσης ο αγώνας που δίνει ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του με όλα του τα προβλήματα που τα περισσότερα οι γύρω του αγνοούν.

 

 

Rock Overdose: Έχετε καταλήξει κάπου σε ότι αφορά το artwork της κυκλοφορίας ή είναι νωρίς ακόμη;

 

Βασίλης Γουγουλάκης: Ναι, το artwork (εξώφυλλο, τίτλος και ό,τι αυτό συνεπάγεται) είναι έτοιμο..έχει γίνει πάλι από τον πολύ καλό μας φίλο Βασίλη Λουλέ και το graphic design έχει αναλάβει ο Γιάννης Μούχας στα pixelroot όπως ακριβώς συνέβη και με το ep 'A Hope for Things that Never Come'.

 

 

Rock Overdose: Θα παρουσιάσετε κάποιο νέο κομμάτι στα επικείμενα live;

 

Βασίλης Γουγουλάκης: Σίγουρα ναι, είναι μέσα στα σχέδια μας. Σίγουρα έχουμε το 'At the Darkest Sides of Danube' που κυκλοφορήσαμε πρόσφατα και θα βρίσκεται στο δίσκο. Ίσως 2 κομμάτια ακόμη.

 

 

Rock Overdose: Έχετε στα σκαριά και άλλες εμφανίσεις στο προσεχές μέλλον;

 

Βασίλης Γουγουλάκης: Ασφαλώς! Στις 9 Απριλίου θα βρισκόμαστε στη Λάρισα στο Rock Music Festival και ακολουθούνε live και σε άλλες πόλεις όπως είναι η Καστοριά, η Θεσσαλονίκη ξανά, η πόλη μας τα Τρίκαλα, το Μάιο πάλι η Αθήνα και το καλοκαίρι ενδεχομένως η Κρήτη… είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό και ανυπομονούμε..αυτά είναι τα live τα οποία έχουμε ήδη κλείσει πριν μπούμε στο studio όπως προείπα.

 

 

Rock Overdose: Θα δούμε κι άλλα video clip για το νέο δίσκο, στα χνάρια της όμορφης δουλειάς του “At the Darkest Sides of Danube”;

 

Βασίλης Γουγουλάκης: Σε ευχαριστώ πού για τα καλά σου λόγια..η απάντηση είναι πως ναι θα δείτε!! Όπως το σκεφτόμαστε θα είναι περίπου 3-4 εβδομάδες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι από το 1ο μας single.

 

 

Rock Overdose: Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου! Κλείσε τη συνέντευξη όπως θέλεις!

 

Βασίλης Γουγουλάκης: Σε ευχαριστώ και εγώ για άλλη μια όμορφη κουβέντα που είχα μαζί σου..να ευχηθώ σε όλους να είναι υγιείς και σας περιμένουμε σε κάποια από τις ζωντανές μας εμφανίσεις με αρχή τα 2 shows με τους Diary of Dreams...να είσαι καλά και hope for better things to come!

 

https://youtu.be/fjrAoUm3xuU

 

 

Για το Rock Overdose

 

Γιώργος Νημάς

Comments