ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ στο RockOverdose: “Πρέπει να αντισταθούμε, αλλιώς θα μας φάει η μαύρη αρκούδα της πολιτικής & των γελοίων κομματαρχών”

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε την συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Αγγελάκας στο Rock Overdose και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη. Ο τραγουδιστής, μίλησε για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων ήταν το River Party και το Φεστιβάλ Νεολάιας στο Τυχερό Έβρου, όπως και το νέο άλμπουμ του, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016. Απολαύστε τον!

 

Rock Overdose: Καλησπέρα κ. Αγγελάκα και καλώς ήρθατε στο Rock Overdose.

 

Αγγελάκας: Γειά σας αγαπημένοι αμετανόητοι ροκάδες

 

Rock Overdose: Σε τι στάδιο βρίσκεστε αυτή τη περίοδο;

 

Αγγελάκας: Οπως όλοι μας βρίσκομαι σ’ αυτό το δύσκολο περιπετειώδες και γοητευτικό στάδιο που λέγεται Ζωή.

 

Rock Overdose: Σε λίγες μέρες έχετε συναυλία στο River Party και λίγο αργότερα στο Φεστιβάλ Νεολάιας στο Τυχερό Έβρου. Πως αισθάνεστε;

 

Αγγελάκας: Σαν ψάρι στο νερό και σαν αρκούδα στο δάσος.

 

Rock Overdose: Τι να περιμένει να δει ο κόσμος που θα παρευρεθεί εκεί και που θα κινείται περίπου το setlist;

 

Αγγελάκας: Στην καλοκαιρινή μας περιοδεία με τους 100ᴼ C (Λαμπρινή Γρηγοριάδου: ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, Γιάννης Σαββίδης: ηλεκτρική κιθάρα και γιουκαλίλι, Αναστάσης Βουκυκλαρακης: τύμπανα, Γιώργος Αβραμίδης: τρομπέτα και James Wylie: σαξόφωνο,λύρα,πλήκτρα), παίζουμε τραγούδια απο όλες τις εποχές από την Ταξιδιάρα ψυχή του 1985 στο Σαράβαλο του 2013 και στο Νεάντερνταλ του 2016 (απο τον επερχόμενο δίσκο μας).

 

 

Rock Overdose: Τόσο με τις Τρύπες, όσο και με την προσωπική σας καριέρα, έχετε καταφέρει να γράψετε ιστορία και στο ελληνικό ροκ και έντεχνο. Πως νιώθετε για αυτήν την επιτυχία;

 

Αγγελάκας: Δεν μ’ ένδιαφέρουν όροι όπως “πορεία” , ”επιτυχία”, ”ροκ”, “έντεχνο” κτλ. Ξεκινάω κάθε μέρα απ’ την αρχή και χαίρομαι να ονειρεύομαι και να εργάζομαι για το τώρα.

 

Rock Overdose: Που πιστεύετε ότι οφείλεται η επιτυχία αυτή;

 

Αγγελάκας: Υποψιάζομαι στο ότι δεν της έδωσα ποτέ σημασία. Παρ’ όλα αυτά νοιώθω ευγνωμοσύνη για τον κόσμο που με στήριξε υλικά και ψυχολογικά όλα αυτά τα χρόνια ώστε να μπορώ να συγκεντρώνομαι απερίσπαστος στην δημιουργητικότητά μου.

 

 

Rock Overdose: Εκτός από μουσικός, είστε και ποιητής. Έχετε εκδόσει 3 ποιητικές συλλογές. Υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσετε και άλλες;

 

Αγγελάκας: Ο καινούργιος μας δίσκος που θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες θα περιέχεται μέσα σε μια καινούργια συλλογή κειμένων μου όπως ακριβως συνέβη και με την Γελαστή Ανηφόρα.

 

IMG_5100 copy

 

Rock Overdose: Έχω παρατηρήσει μέσα και από άλλες συνεντεύξεις, ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην νεολαία και βρίσκεστε πολύ κοντά στους νέους. Τι σημαίνουν τα παιδιά και η νεολαία για σας και γιατί επιλέγετε να βρίσκεστε κοντά της;

 

Αγγελάκας: Η νιότη ωφείλει να περνά μέσα απο την παραφροσύνη έλεγε ο Καζαντζάκης. Η νιότη που μυρίζεται τις παγίδες που την περιμένουν, που αναλαμβάνει την αυτοεκπαίδευσή της, που ασκεί και αυξάνει την συναισθηματική της νοημοσύνη, είναι η δύναμη που κάποτε θα ξεκολλήσει την ανθρωπότητα απο τον βάλτο της βλακείας.

 

Rock Overdose: Είστε ακόμη συμφιλιωμένος με την παιδική πλευρά σας ή ηλικία, οι εμπειρίες και οι καταστάσεις σας έχουν απομακρύνει από αυτήν;

 

Αγγελάκας: Το έχω ξαναπεί. Βρίσκομαι σε επαφή με όλες τις ηλικίες μου τις πρίν και τις μετά.

 

Rock Overdose: Ποια η διαφορά της μουσικής αλλά και της κοινωνίας στην εποχή μας σε σχέση με την εποχή που μεγαλώσατε και εξελιχθήκατε σαν μουσικός;

 

Αγγελάκας: Όπως έχω πει και σε παλιότερη συνέντευξή μου, στενοχωριέμαι που οι πιτσιρικάδες δεν ζουν όπως ζούσαμε εμείς το ’70 και το ’80. Ζήσαμε σε πιο ανέμελα χρόνια, νιώσαμε τι σημαίνει απελευθέρωση, τι σημαίνει να ζεις όπως θέλεις και να γνωρίζεις άλλους ανθρώπους ουσιαστικά.

 

ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ

 

Rock Overdose: Στις δύσκολα αυτά χρόνια που ζούμε, πιστεύετε ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να σταθούν δίπλα στον κόσμο και να τον βοηθήσουν μέσα από το έργο τους;

 

Αγγελάκας: Στα δύσκολα χρόνια που ζούμε ωφείλουμε όλοι μας, καλλιτέχνες και μή, να ανοιχτούμε στους άλλους, να επικοινωνήσουμε, να βοηθηθούμε και να βοηθήσουμε, να ακούσουμε και να ακουστούμε, να στηρίξουμε, να αγκαλιάσουμε, να δώσουμε και να πάρουμε, να αντισταθούμε και να πιστέψουμε στις ζωές μας, αλλιώς θα μας φάει η μαύρη αρκούδα της πολιτικής και των γελοίων κομματαρχών

 

Rock Overdose: Επειδή είμαστε και περιοδικό που ασχολείται με την ακραία μουσική μεταξύ άλλων, ποια η γνώμη σας για τη metal μουσική και τους οπαδούς της, γιατί κακά τα ψέματα αρκετοί είναι προκατειλλημένοι εναντίων τους.

 

Αγγελάκας: Άκουγα κι εγώ στην εφηβεία μου hard rock και metal, οι Black Sabbath μου ακούγονται ακόμα και σήμερα αξεπέραστοι, όσο για τις φυλές και τις κοινότητες που απο πάντα δημιουργούσε η ροκ κουλτούρα τι να πώ; είναι οι φανταστικές κοινωνίες που στήνουν πάντα οι έφηβοι για να επικοινωνούν μόνο με όσους γουστάρουν.

 

Rock Overdose: Ξεχωρίζετε κανένα metal συγκρότημα ή καμια metal κυκλοφορία;

 

Αγγελάκας: Δεν ακούω metal αυτα τα χρόνια αλλά δυό δίσκοι που πέσαν στην αντιληψή μου, τους άκουσα και τους ευχαριστήθηκα ήταν το Stranded in Arcadia των Mars Red Sky και το πολύ ωραίο Aealo των δικών μας Rotting Christ.

 

 

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Αγγελάκα για την συνέντευξη. Ραντεβού στο Νεστόριο και στο Τυχερό για το River Party και το Ticherock αντίστοιχα.

river party 2016 poster!13872928_1055070947873754_4833629990290462258_n

Comments