Γιώργος-Ραφαήλ Σκανδαλάκης (SKANDAL) στο Rock Overdose:”Ο κόσμος να περιμένει από εμάς να τα δώσουμε όλα πάνω στη σκηνή”

Ο Γιώργος-Ραφαήλ Σκανδαλάκης μίλησε στο Rock Overdose και στον Φάνη Βιλαέτη, για το Ep των Skandal  “Year Of The Cicada”,για την περιοδεία τους και για τα μελλοντικά τους σχέδια.

 

 

Rock Overdose: Γιώργο-Ραφαήλ καλησπέρα και καλώς ήρθες στο Rock Overdose.

 

Γιώργος-Ραφαήλ: Καλησπέρα, καλώς σας βρήκα και ευχαριστούμε πολύ το Rock Overdose για την πρόσκληση.

 

 

Rock Overdose: Πες μας, πότε ιδρύθηκαν οι Skandal.

 

Γιώργος-Ραφαήλ: Οι Skandal ιδρύθηκαν το 2010 μετά από μια συναυλία που παρακολούθησα στα Χανιά. Τότε αυτό μου άλλαξε την ζωή με αποτέλεσμα να θελήσω να συνδυάσω τον σκληρό ήχο με τις ιδέες που είχα και έτσι ξεκίνησε όλο αυτό. Όλα τα μέλη της μπάντας έχουν προϊστορία από προηγούμενες μπάντες.

 

 

Rock Overdose: Προσπαθώντας να ψάξω την καταγωγή σας πρόσεξα ότι είναι λίγο περίπλοκη, θα ήθελα να μου απαντήσεις εσύ από πού κατάγεστε.

 

Γιώργος-Ραφαήλ: Η αλήθεια είναι πως από το 2012 μέχρι και σήμερα η έδρα μας βρίσκεται στην Αγγλία και όχι στην Ελλάδα.

skandal-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-2

 

Rock Overdose: Πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε το EP σας με τίτλο “Year Of The Cicada”. Μέχρι στιγμής ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου προς αυτό;

 

Γιώργος-Ραφαήλ: Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου είναι θετική, βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που έχουν αρνητική άποψη για το EP μας. Σημασία έχει ότι εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που γράψαμε.

 

 

Rock Overdose: Που πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις του “Year Of The Cicada”;

 

Γιώργος-Ραφαήλ: Οι ηχογραφήσεις του “Year Of The Cicada” πραγματοποιήθηκαν από τον Βαγγέλη Θεοδωράκη, ενώ Mixing & Mastering πραγματοποιήθηκαν στα Grind House Studio από τον Γιώργο Μπόκο.

 

 

Rock Overdose: Πως εμπνευστήκατε τον τίτλο “Year Of The Cicada”;

 

Γιώργος-Ραφαήλ: Ο τίτλος βγήκε μετά από μια περίοδο που περάσαμε εγώ και ο ντράμερ της μπάντας, η οποία αποτελείται από μια σειρά προσωπικών προβλημάτων και στιγμών που βιώσαμε με βάση αυτούς που μας πόνεσαν πριν την ηχογράφηση του “Year Of The Cicada”.

 

 

Rock Overdose: Ακούγοντας το EP σας παρατήρησα σε ένα κομμάτι σας ότι υπάρχει γκάιντα μέσα, πως και δεν επεκτείνατε το στοιχείο του παραδοσιακού ήχου;

 

Γιώργος-Ραφαήλ: Κοίταξε προσωπικά είναι κάτι που δεν το σκέφτηκα ποτέ, ίσως γιατί δεν ξέρω πολλά πράγματα από παραδοσιακά μουσικά όργανα οπότε προσπάθησα να πάω με βάση τα μουσικά όργανα που έχω στην καρδιά μου.

skandal-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-3

 

Rock Overdose: Στις 19 Σεπτεμβρίου ξεκινάτε την Ελληνική περιοδεία σας για να παρουσιάσετε το “Year Of The Cicada”, με πρώτη στάση τον Βόλο. Πείτε μας δύο λόγια σχετικά με αυτήν την περιοδεία, είναι η πρώτη σας περιοδεία έτσι;

 

Γιώργος-Ραφαήλ: Ναι είναι η πρώτη μας περιοδεία είχαμε ξανακάνει βέβαια στο παρελθόν, αλλά αυτήν την φορά είμαστε πιο οργανωμένοι.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει περίπτωση κατά την διάρκεια της περιοδείας του “Tour Of The Cicada” να προστεθούν και εμφανίσεις στο εξωτερικό;

 

Γιώργος-Ραφαήλ: Σίγουρα θα προστεθούν και άλλες εμφανίσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα και για εξωτερικό κυρίως.

skandal-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-1

 

Rock Overdose: Τι μπορεί να περιμένει το κοινό από εσάς επί σκηνής;

 

Γιώργος-Ραφαήλ: Ο κόσμος αυτό που μπορεί να περιμένει επί σκηνής από εμάς, είναι να τα δώσουμε όλα, όλη την ενέργεια που έχουμε στην σκηνή, να δώσουμε τον θυμό μας και φυσικά να περάσουμε καλά.

 

 

Rock Overdose: Μέχρι στιγμής σε ποιές πόλεις της Ελλάδας θα περιοδεύσετε για το “Tour Of The Cicada”;

 

Γιώργος-Ραφαήλ: Μέχρι στιγμής έχουμε Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ξάνθη και Χανιά

 

 

Rock Overdose: Μετά την περιοδεία σας ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Skandal;

 

Γιώργος-Ραφαήλ: Να βρούμε μόνιμο κιθαρίστα, να κλείσουμε όσο πιο πολλές συναυλίες μπορούμε και να προσπαθήσουμε να ηχογραφήσουμε τον πρώτο μας ολοκληρωμένο δίσκο.

 

 

Rock Overdose: Γιώργο ο τελευταίος λόγος της συνέντευξης, ανήκει σε εσένα.

 

Γιώργος-Ραφαήλ: Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία λόγια δεν είμαι πολύ καλός. Να ευχαριστήσουμε πολύ το Rock Overdose για την πρόσκληση και εύχομαι να σας δούμε και στην περιοδεία μας.

 

https://youtu.be/mWjSRwm2dds

 

 

Για το Rock Overdose,

Φάνης Βιλαέτης

Comments