Είναι το εξώφυλλο του “Hardwired… To Self-Destruct” των Metallica εμπνευσμένο από το “Odd Fellows Rest” των Crowbar?

Ως είθισται να αναφέρεται σε κάθε άρθρο αυτού του τύπου, στην τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση. Ανέκαθεν οι καλλιτέχνες αντλούσαν έμπνευση από τους σύγχρονους ή όσους προηγήθηκαν αυτών, χωρίς αυτό βέβαια να είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό.

 

Στην προκειμένη, λοιπόν, περίπτωση, ο Kirk Windstein των Crowbar έσπευσε να υποδείξει αρκετές ομοιότητες μεταξύ του εξωφύλλου ενός δίσκου των Crowbar, του “Odd Fellows Rest” (1998), και αυτού για τον επερχόμενο δίσκο των Metallica, “HardwiredTo Self-Destruct”.

 

Στη σχετική του ανάρτηση στο Facebook, ο Windstein έγραψε: «Για να ‘μαστε δίκαιοι, έχοντας περιοδεύσει με τους μεγάλους Metallica όσο ήμουν στους Down, γνωρίζω πως οι τύποι ξέρουν ποιοί είναι οι Crowbar. Ωστόσο, έχω σοβαρές αμφιβολίες ως προς το αν κάποιο μέλος των Metallica έκλεψε αυτή την ιδέα από μας. Ίσως ο καλλιτέχνης; Όπως και να το δεις… Είναι φοβερή ιδέα για εξώφυλλο δίσκου!!! Τώρα, James και Lars, άντε ν’ ακούσετε το “Old Fellows Rest”!!! LOL»

 

Την καλλιτεχνική διεύθυνση για τον δίσκο εκείνο των Crowbar είχε αναλάβει ο John Buttino.

 

Όσον αφορά στον δίσκο των Metallica, το πολυαναμενόμενο “HardwiredTo Self-Destruct” πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 18 Νοεμβρίου μέσω της Blackened Recordings. Θα αποτελείται από δύο δίσκους, που θα εμπεριέχουν δώδεκα κομμάτια, ενώ χρέη παραγωγού ανέλαβαν ο Greg Fidelman μαζί με τον James Hetfield και τον Lars Ulrich.

 

Για το Rock Overdose,

Γκουτσίδης Στέργιος

 

metallicacrobarcovers_638 kirkwindsteinmetallicacover

 

 

Comments