Η ιστορία πίσω από την επανένωση των HELLOWEEN με τον Kiske και τον Hansen

 

Επί τριάντα συναπτά έτη, οι Helloween προσφέρουν στους metal οπαδούς φανταστικά riff, σπουδαία κομμάτια και εντυπωσιακές μελωδίες. Μια τέτοια καριέρα αποφάσισαν να γιορτάσουν το 2015, με την κυκλοφορία του “Hellbook”. Ήταν τότε, όμως, που γεννήθηκε και η ιδέα για την επερχόμενη περιοδεία τους, που φέρει τον τίτλο Pumpkins United.

 

Η επετειακή αυτή κυκλοφορία, σε συνδυασμό με την περιοδεία στην οποία συμμετείχε και ο Kai Hansen, βοήθησε το συγκρότημα να συνειδητοποιήσει πως είναι στις αρχές του επόμενου κεφαλαίου της καριέρας τους. Διαλαλώντας πως «έφτασε πλέον ο καιρός», ο Michael Kiske δήλωσε πως οι Helloween θα ροκάρουν με την αρχική τους σύνθεση και ότι «πρόκειται να είναι κάτι εξαιρετικά ιδιαίτερο».

 

Στην επερχόμενη, λοιπόν, υπερ-περιοδεία θα συμμετάσχουν στα φωνητικά οι Michael Kiske και Andi Deris, στις κιθάρες οι Kai Hansen, Michael Weikath και Sascha Gerstner, στο μπάσο ο Markus Grosskopf και στα drums ο Daniel Löble. H περιοδεία Pumpkins United έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου 2017 στο Sao Paulo της Βραζιλίας, ενώ συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε Λατινική Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Η.Π.Α.

 

«Ήδη περάσαμε υπέροχα στο Hellish Rock, και στα δύο μέρη, αυτή τη φορά όμως σίγουρα θα τα δώσουμε όλα», αναφέρει ο Hansen, με τον Grosskopf να προσθέτει πως «σίγουρα θα υπάρξουν τραγούδια που δεν έχουμε παίξει εδώ και αρκετό καιρό ή ακόμα και ποτέ».

 

Ο Κiske, που αποχώρησε από το συγκρότημα το 1993, αντιτίθετο σε κάθε προσπάθεια επανασύνδεσης με τους παλιούς του συμπαίκτες. Σε συνέντευξη του στο Dead Rhetoric το 2013, είχε αναφερθεί σε μια συνάντηση του με τον Weikath στη Σουηδία και είχε δηλώσει σχετικώς: «Ήταν πολύ ευγενικός και φιλικός. Ήταν ξεκάθαρο πως άλλαξαν οι διαθέσεις τους. Πραγματικά με συκοφάντησαν κατά καιρούς. Δε θέλω να επιρρίψω ευθύνες, αλλά με κατηγόρησαν για πράγματα που γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν αληθεύουν. Είχαν ανάγκη να βρουν λόγους για να πείσουν τους παλιούς οπαδούς πως ήταν καλό που δεν ήμουν πια εκεί, και το παράκαναν. Ένα από τα πράγματα που με εξόργισαν ήταν η συζήτηση περί ‘μουσικής κατεύθυνσης’, λες και είμαι ο τύπος του ανθρώπου που θα πει στον οποιοδήποτε τι μουσική να συνθέσει. Όλοι όσοι με γνωρίζουν – αυτοί που με ξέρουν πραγματικά – ξέρουν πως η στάση μου είναι εντελώς διαφορετική. Πάντα θα έλεγα, ‘Κάνε αυτό που πιστεύεις. Το οποιοδήποτε κομμάτι είναι δικό σου κομμάτι, γράψτο, και παίξτο’. Ποτέ δεν ήμουν ο άνθρωπος που θα έδινε στον οποιοδήποτε στους Helloween την κατεύθυνση που υποτίθεται πως έπρεπε να ακολουθήσουμε. Ήταν απίστευτα γελοίο, το να με κατηγορούν για όλα όσα είχαν προκύψει. Ναι, ήμουν υπεύθυνος για τα δικά μου κομμάτια, ανέκαθεν όμως ήταν κάτι που το συγκρότημα βοηθούσε να δουλέψει… ή και όχι».

 

Πρόσθεσε πως «δεν γνωρίζω πώς ξαφνικά άλλαξαν γνώμη και γιατί θα έπρεπε να συμμετέχω σε μια περιοδεία επανένωσης, μεταξύ άλλων. Όπως ανέφερα, είμαι υπέρ του να λύνεις ειρηνικά τις διαφορές σου, αλλά το παρελθόν δεν αλλάζει. Είμαι τυπικός. Συγχωρώ εύκολα, αλλά δεν ξεχνώ ποτέ. Αν κάποιος με προδώσει, του λέω, ‘Εντάξει, σε συγχωρώ. Αποχώρησε ησύχως. Δε σε εμπιστεύομαι πλέον. Μου έδειξες ποιος είσαι. Δεν λέω πως δεν μπορείς να αλλάξεις, αλλά θα χρειαστεί να κάνεις πολλά για να μου αποδείξεις πως άλλαξες».

 

Καθότι φαίνεται, οι περιοδείες και οι ηχογραφήσεις για τους Unisonic μαζί με τον Hansen έπεισαν τον Kiske. Αναμένουμε, λοιπόν, την περιοδεία.

 

 

Για το Rock Overdose,

Γκουτσίδης Στέργιος

Comments