Η ιστορία πίσω από την τραγική συντριβή του αεροπλάνου των LYNYRD SKYNYRD

Οι Lynyrd Skynyrd είχαν καθιερωθεί, ως ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της δεκαετίας του 1970 με την κυκλοφορία του “Street Survivors “ τον Οκτώβριο του 1977.

3 μέρες αργότερα στις 20 Οκτωβρίου η μπάντα και όλος ο κόσμος θα ήταν παρόντες σε ένα από τα πιο τραγικά δυστυχήματα.

Ο διπλός κινητήρας του αεροπλάνου έσβησε λόγω του ότι έμεινε από καύσιμα λίγο πριν την προσγείωση και παρά τις ύστατες προσπάθειες των πιλότων να το προσγειώσουν, συνετρίβη σε μια δασική έκταση σκοτώνοντας τους πιλότους και 3 μέλη της μπάντας.

Ο τραγουδιστής Ronnie Van  Zant, ο κιθαρίστας Steve Gaines, η τραγουδίστρια Cassie Gaines, ο road manager Dean Kilpatrick και οι δύο πιλότοι Walter Mc  Creary και William Gray, σκοτώθηκαν ακαριαία ενώ τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας και το πλήρωμα υπέστησαν σοβαρά τράυματα.

Ο drummer Artimus Pyle και 2 μέλη του πληρώματος, σύρθηκαν κάτω από τα συντρίμια και περπάτησαν μια βαλτώδη περιοχή του δάσους, ώσπου βρήκαν έναν χωρικό τον οποίο έστειλαν να καλέσει για βοήθεια.

Μετά την συντριβή και την προσοχή του τύπου, το album “Street Survivors”, έγινε πλατινένιο, το δεύτερο πλατινένιο της καριέρας τους.

Η εταιρία MCA Records, προς σεβασμό για τα αδικοχαμένα μέλη του συγκροτήματος, απέσυρε το γνήσιο εξώφυλλο του album που απεικόνιζε τα μέλη της μπάντας μέσα σε φλόγες και το αντικατέστησε.

Οι Lynyrd Skynyrd, διαλύθηκαν μετά την τραγωδία και η επόμενη δεκαετία θα βρει τα μέλη τους να ασχολούνται με διάφορα projects.

Η μπάντα επανενώθηκε το 1987 με τους Gary Rossington, Billy Powell, Leon Wilkeson, Artimus Pyle, Ed King και τον μικρό αδερφό του Ronnie, Johnny Van Zant σε χρέη τραγουδιστή.

Ομως παρά την επιτυχή επανένωση, η τραγωδία και το δράμα συνέχισαν να χτυπούν το συγκρότημα.

Επίσης οι χήρες των Ronnie Van Zant και Steve Gaines, μήνυσαν την μπάντα για αθέτηση της συμφωνίας μετά το ατύχημα και για ζήτησαν να μην υπάρχει εκμετάλευση του ονόματος της μπάντας με σκοπό το κέρδος.

Ο μπασίστας Leon Wilkeson, πέθανε το 2001 και ο κιμπορντίστας Billy Powell p;euane to 2009, με συνέπεια ο Gary Rossington να είναι ο μοναδικός επιζών από το αρχικό σχήμα!

Οι Lynyrd Skynyrd, συνεχίζουν να περιοδεύουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κάθε χρόνο αλλά τίποτα δεν είναι πια το ίδιο.

Το τραγικό δυστύχημα της 20ης Οκτωβρίου 1977 πάντα θα στοιχειώνει την μπάντα και όλους τους οπαδούς, οι οποίοι κάθε χρόνο αποτείουν φόρο τιμής στα αδικοχαμένα μέλη και τα υπόλοιπα θύματα του τραγικού δυστυχήματος.

 

Comments