Κυβερνήτης Καλιφόρνια (ΗΠΑ): “Δε θα πραγματοποιηθούν συναυλίες αν δεν υπάρξει θεραπεία για τον κορονοϊό”!

 

 

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια  Gavin Newsom ανακοίνωσε πως η πολιτεία απέχει πολλούς μήνες ακόμη από το να ανοίξουν πάλι οι χώροι συναυλιών!

Σε συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε το πλαίσιο επιστροφής στην "κανονικότητα" αλλά όπως δηλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας:  "μέχρι να επιτευχθεί το 4ο στάδιο όπου οι περισσότεροι περιορισμοί θα αρθούν και θα επιτρέπονται οι μαζικές συγκεντρώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των συναυλιών, θα πρέπει να έχουν διαμορφωθεί θεραπευτικές μεθόδοι της νόσου" 

Τα αποτελέσματα έρευνας για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters μέσω της Ipsos (διαβάστε εδώ) έδειξαν πως μόλις το 27% των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένοι να πάνε σε κάποια συναυλία, θέατρο κλπ όταν ανοίξουν ξανά οι χώροι μαζικών εκδηλώσεων. Επιπλέον το 22% δήλωσε πως θα περιμένει να ανακαλυφθεί πρώτα το εμβόλιο πριν αποφασίσουν να ξαναπάνε σε χώρους μαζικών εκδηλώσεων. Συνολικά το 55% των αμερικανών που ερωτήθηκαν απάντησε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις δε θα πρέπει να συνεχιστούν προτού είναι διαθέσιμο το εμβόλιο.

Εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμώξεων και μέλος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε πάντως πως το εμβόλιο πιθανόν να είναι έτοιμο σε 12-18 μήνες, αλλά άλλοι ειδικοί λένε πως μπορεί να αργήσει περισσότερο.

Οι διοργανωτές συναυλιών και εκδηλώσεων πάντως συνεχώς ακυρώνουν, αναβάλλουν τις προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα δραστηριότητες, γεγονός που έχει επιφέρει μεγάλη ζημία για τις επιχειρήσεις τους, τους εργαζόμενους και όλους όσους εμπλέκονται στο κομμάτι αυτού του κλάδου της οικονομίας. 

 

 

Comments