ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (Goditha rock opera, The Silent Wedding,Ωμέγα Μπάντα) στο Rock Overdose:”Στη Rock opera Goditha το τελικό αποτέλεσμα είναι πολλά επίπεδα επάνω από αυτό που νόμιζα πως θα καταφέρναμε”.

 

Στα πλαίσια της Rock όπερας Goditha που μόλις κυκλοφόρησε, το Rock Overdose είχε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με έναν από τους συντελεστές του έργου, τον τραγουδιστή Μάριο Καραναστάση (THE SILENT WEDDING, ΩΜΕΓΑ ΜΠΑΝΤΑ).

 

Ας δούμε τι μας είπε…

 

 

Rock Overdose: Πως έγινε η γνωριμία σου με την Ελίνα Εγγλέζου;  Γνώριζες τους άλλους συντελεστές;

 

Μάριος Καραναστάσης: Η γνωριμία έγινε πρωτίστως μέσω τηλεφώνου. Εκεί που καθόμουν ήρεμος κι αμέριμνος, χτυπάει το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η Ελίνα. «Θα ήθελες να συμμετάσχεις σε μια Rock Opera που θα ηχογραφηθεί και θα ανέβει επί σκηνής»; Ε τα υπόλοιπα πήραν το δρόμο τους. Γνώριζα επί προσωπικού την Ηλιάνα Τσακιράκη, τη  Maxi Nil και το Γιάννη Παπανικολάου όπου θέλω δοθείσης της ευκαιρίας να τον ευχαριστήσω διότι εκείνος με σύστησε στην Ελίνα κι έγινα μέρος αυτού του όμορφου κόσμου. Ο Bob Katsionis δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

 

 

Rock Overdose: Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν σου έγινε η πρόταση να συμμετάσχεις;

 

Μάριος Καραναστάσης: Λοιπόν στην αρχή προβληματίστηκα για το αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του όλου εγχειρήματος και ως φωνή αλλά και βάσει χρονοδιαγράμματος. Έπαιζα και παίζω σε δύο συγκροτήματα συν οι προσωπικές υποχρεώσεις ίσως να καταστούσαν δύσκολη τη συμμετοχή μου σε κάτι τόσο απαιτητικό και συγκεκριμένο. Όμως η Ελίνα πίστευε στην παρουσία μου, επέμεινε κι ευτυχώς όλα πήγαν κατ ευχήν!

 

 

Rock Overdose: Μίλησε μας για την μέχρι τώρα μουσική σου πορεία. Έχεις συμμετάσχει σε κάτι παρόμοιο στο   παρελθόν;

 

Μάριος Καραναστάσης: Η μουσική μου πορεία ξεκινάει κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’90 με το συγκρότημα ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ όπου κυκλοφορήσαμε 2 EP, 1 Mini CD κι ένα Full Length Album. Με τη διπλή ιδιότητα του τραγουδιστή αλλά και του drummer! Στη συνέχεια και μέχρι σήμερα είμαι ο τραγουδιστής, ο στιχουργός και εις εκ των συνθετών των THE SILENT WEDDING. Έχουμε κυκλοφορήσει 2 EP, 2 Full Length Albums και σε λίγο καιρό κυκλοφορεί και το τρίτο μας cd.

 

Έχουμε κάνει 5 ευρωπαϊκές περιοδείες και συμμετοχές σε ευρωπαϊκά festivals με ονόματα όπως οι Threshold, Epica, Annihilator, Maiden United, Sirenia, Caravan, Lizzy Borden κ.α. Επίσης έχουμε μοιραστεί τη σκηνή με μεγαθήρια όπως οι Saxon, Iced Earth, Fates Warning, Warrel Dane. Με την ιδιότητα του drummer παίζω στην ΩΜΕΓΑ ΜΠΑΝΤΑ όπου κυκλοφορήσαμε πρόσφατα την πρώτη μας δισκογραφική δουλειά. Όχι δεν είχα συμμετάσχει ακριβώς σε κάτι τέτοιο όμως έχω πάρει μυρωδιά  λόγω της συμμετοχής μου σε θεατρικές παραστάσεις της Σχολής Θεοδοσιάδη με σκηνοθέτιδα την κυρία Αλίκη Αλεξανδράκη

 

 

Rock Overdose: Πως σου φάνηκε γενικά η ιστορία του έργου και ο ρόλος σου σε αυτό;

 

Μάριος Καραναστάσης: Στην αρχή δεν είχα καταφέρει να εισχωρήσω εξ ολοκλήρου στην πλοκή του έργου γιατί με ενδιέφερε περισσότερο να είμαι εντάξει στο δικό μου κομμάτι  κι έτσι είχα επικεντρωθεί σε αυτό. Όμως στην πορεία κα ιδιαίτερα με το εξαιρετικό booklet του cd κατάλαβα το βάθος της ιστορίας, τη σκιαγράφηση των χαρακτήρων και τα μηνύματα που ήθελε να περάσει η Ελίνα. Εντάσσοντας και το δικό μου ρόλο στο σύμπαν του έργου πραγματικά ενθουσιάστηκα. Είναι ένα έργο με αρχή, μέση και τέλος, μοναδικούς χαρακτήρες, πανανθρώπινα νοήματα.

 

 

Rock Overdose: Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να δώσεις το 100% και να αποδώσεις τόσο θεατρικά το ρόλο σου; Υπήρξε κάτι που σε δυσκόλεψε;

 

Μάριος Καραναστάσης: Πρωτίστως σ’ευχαριστώ αν πιστεύεις ότι όντως έγινε κάτι τέτοιο. Με ώθησε η ίδια η ιστορία. Μεσαίωνας, προκαταλήψεις, σκοτεινιά, έρωτας, η αιώνια διαμάχη του καλού με το κακό. Δε νομίζω να χρειάζονται κι άλλα για να εξωτερικεύσεις όλα σου τα εκφραστικά μέσα, να βυθιστείς και να ερμηνεύσεις. Φωνητικά είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τραγούδι. Χρειάζεται αντοχή και συγκέντρωση. Σκηνικά δε με δυσκόλεψε κάτι παρά μόνο αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι δεν είχα το χρόνο να κάνω κάποια πρόβα πριν ανέβουμε όλοι μαζί στη σκηνή.

 

 

Rock Overdose: Θα μας πεις μερικά λόγια για τον χαρακτήρα σου στο έργο;  Έχει ή όχι κοινά στοιχεία με εσένα; Κατάφερες να ταυτιστείς;

 

Μάριος Καραναστάσης: Ο χαρακτήρας μου λέγεται Merek. Είμαι ο σιδηρουργός και οπλοποιός του χωριού. Έχω φίλους τον Kristan (Christos Kounelis), τον Olaf (George Eikosipentakis) και φυσικά τον πρωταγωνιστή που είναι ο D’Luvien (Henning Basse). Είμαι παρόν όταν ο D’ Luvien δηλητηριάζεται και στη συνέχεια χωρίς να γνωρίζουμε τί έχει στοιχειώσει το χωριό μας κυνηγάμε οι τρεις να σκοτώσουμε ουσιαστικά τον ίδιο μας το φίλο!

 

Κάθε χαρακτήρας έχει κοινά στοιχεία με εμάς γιατί είναι βγαλμένος από τη ζωή. Οι ίδιοι είμαστε ένα πολύπτυχο, μια παλέτα από όλα τα χρώματα που ανάλογα με τις συνθήκες εξωτερικεύουμε τις ενδόμυχες σκέψεις, τους φόβους, το φως και το σκοτάδι που κρύβουμε βαθιά μέσα μας. Οπότε ναι κατάφερα να ταυτιστώ με τον Merek κυρίως στην περισσότερο αρχέγονη και άγρια πλευρά του χαρακτήρα μου. Είναι όμως νομίζω κι ένας δοτικός, απλός άνθρωπος που αγαπάει το χωριό και τους φίλους του.

 

 

Rock Overdose: Πέρα από την κυκλοφορία του άλμπουμ, θα ήθελες να ανέβεις στην σκηνή να ερμηνεύσεις τον ρόλο σου σε σειρά εμφανίσεων σαν ολοκληρωμένη παράσταση;

 

Μάριος Καραναστάσης: Νιώθω πως η συγκεκριμένη ερώτηση είναι ρητορική. Εννοείται!! Το όνειρο της Ελίνας είναι ακριβώς αυτό κι εμείς με τη σειρά μας έχουμε πιστέψει ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε το κοινό στην Ελλάδα ακόμα πιο κοντά στο heavy metal, στο rock πες το όπως θες αλλά εν τέλει στην τέχνη που μιλάει με το μυαλό της κι όχι με τη δημόσια εικόνα της! Θα ήταν και δικό μου όνειρο λοιπόν.

 

 

Rock Overdose: Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αυτό που περίμενες όταν σου έγινε η πρόταση να συμμετάσχεις;

 

Μάριος Καραναστάσης: Όχι! Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολλά επίπεδα επάνω από αυτό που νόμιζα πως θα καταφέρναμε. Αυτό νομίζω ότι πιστώνεται στην αγάπη και στο πείσμα της Ελίνας για το πνευματικό της τέκνο, στην τεράστια εμπειρία και γνώση του Bob Katsionis μουσικά, ηχοληπτικά και οργανωτικά αλλά και τέλος σε όλους ανεξαιρέτως τους τραγουδιστές που συμμετείχαν όχι απλά γιατί τραγούδησαν αλλά κατέθεσαν κι ένα κομμάτι της ψυχής τους. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να το απολαύσει ο κάθε ακροατής.

 

 

Rock Overdose: Θα ήθελες κι άλλες τέτοιες συνεργασίες; Θα ξαναέκανες κάτι παρόμοιο στο μέλλον;

 

Μάριος Καραναστάσης: Μετά χαράς! Θα ήμουν παράλογος να μη θέλω να συνεργαστώ ξανά με τόσο ξεχωριστές φωνές, ανθρώπους που αγαπάνε τη μουσική και πάνω απ’ όλα καλά παιδιά και  εξαιρετικούς συνεργάτες. Επίσης ο κάθε μουσικός έχει υποχρέωση προς τον εαυτό του να θέτει στόχους, να εξελίσσεται και να προοδεύει. Περιμένω προτάσεις!!

 

 

Rock Overdose: Εκτός την συμμετοχή σου στο GODITHA τι άλλο ετοιμάζεις στο άμεσο μέλλον; Ποιά είναι τα σχέδια σου;

 

Μάριος Καραναστάσης: Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της μίξης του τελευταίου μας album με τους THE SILENT WEDDING κι ευελπιστούμε να κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους ή στις αρχές του επόμενου. Επίσης παρακαλάμε κι εμείς όπως κι όλος ο πλανήτης να περιοριστεί η λαίλαπα που μας έτυχε και να περιοδεύσουμε πάλι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη παρουσιάζοντας τη νέα μας δουλειά. Με την ΩΜΕΓΑ ΜΠΑΝΤΑ γράφουμε νέο υλικό που σύντομα θα ηχογραφηθεί κι επίσης περιμένουμε τη στιγμή που θα ανοίξουν οι μουσικές σκηνές και τα festivals ώστε να πατήσουμε ξανά το σανίδι.

 

 

 

VIDEO

Goditha - The Rock Opera ( Fearless )

https://www.youtube.com/watch?v=2j3iy6IRU_w

Goditha - The Rock Opera ( Introduction )

https://www.youtube.com/watch?v=i7hzB06_SnE

Goditha - The Rock Opera ( Light and Darkness ) Yiannis Papanikolaou ~ Iliana Tsakiraki

 

OFFICIAL LINKS

https://www.youtube.com/watch?v=ZidKmCQxDoE

https://www.facebook.com/bobkatsionisofficial/

https://www.facebook.com/symmetricrecords

https://www.facebook.com/Goditha-The-Rock-Opera-419374551800097/

https://www.youtube.com/channel/UC_g0RvMnstf9xxhIt19N-dQ

https://goditha.bandcamp.com/

 

Comments