Οι Diamond Head επανηχογραφούν το “Lightning In The Nations”

Οι ιστορικοί Diamond Head ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του "Lighning In The Nations 2020" με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την κυκλοφορία του δίσκου "Lighning In The Nations".

Ο επιδραστικός, και καταλυτικός για την εκκίνηση του New Wave Of British Heavy Metal, δίσκος, κυκλοφόρησε το 1980, ενώ, μεταξύ άλλων αποτέλεσε σημαντικό ερέθισμα στην εξέλιξη του ήχου των Metallica. Συγκεκριμένα, το δεύτερο single του άλμπουμ, "Am I Evil?", είναι ένα κομμάτι που όχι μόνο ενέπνευσε την μπάντα, αλλά διασκευάστηκε κιόλας σε αμέτρητες περιστάσεις.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το tracklist και το εξώφυλλο του "Lightning To The Nations 2020".

01. Lightning To The Nations

02. The Prince
03. Sucking My Love
04. Am I Evil?
05. Sweet And Innocent
06. It's Electric
07. Helpless
08. No Remorse
09. Immigrant Song
10. Sinner
11. Rat Bat Blue

Ο Brian Τatler, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Diamond Head, σχολιάζει σχετικά:

«To "Am I Evil?" είναι μια από τα κομμάτια που διασκεύασαν οι Metallica. Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον Lars Ulrich στις 20 Σεπτεμβρίου 1986 για να μου ανακοινώσει πως οι Metallica θα το έπαιζαν στο Birmingham Odeon, στα πλαίσια της περιοδείας τους για το "Master Of Puppets". Ο Lars με προσκάλεσε οπότε πήρα το λεοφωρείο, πήγα στα παρασκήνια και τους συνάντησα.

Τότε συστήθηκα με τους Hetfield, Hammett και Burton. Ο Lars μου ζήτησε να εμφανιστώ στο encore και να παίξουμε το κομμάτι μαζί. Δέχθηκα προφανώς, και αφού παρακολούθησα την εμφάνισή τους, οι τεχνικοί κιθάρας του Hetfield μου έδωσαν μια Flying V.

O Lars έτρεξε στο κεντρικό μικρόφωνο και με παρουσίασε ως τον τύπο που έγραψε το τραγούδι που ακολουθεί! Παίξαμε το "Am I Evil?" πιο γρήγορα, με τους Metallica να παίζουν στην συνέχεια το "Damage Inc." και εμένα να φεύγω από την σκηνή.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία να επισκεφθούμε και να ηχογραφήσουμε εκ νέου αυτό το κομμάτι. Είναι επίσης ώρα το πιο διάσημο τραγούδι μας να αποκτήσει ένα video. Σε ευχαριστούμε, Andy Pilkington [Very Metal Art], για αυτό το μικρό έπος!»

Το "Lightning In The Nations 2020" αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου μέσω της Silver Lining Music σε όλα τα διαθέσιμα φορμάτ.

«Θεωρήσαμε πως θα είναι σπουδαίο να επανηχογραφήσουμε τον δίσκο με αυτή τη σύνθεση και την σημερινή τεχνολογία. Ήμασταν πολύ νέοι όταν ηχογραφήσαμε τον δίσκο, κάτι που συνέβη σε μια εβδομάδα. Υπάρχει πολλή από αυτή τη νεανική ενέργεια και στην νέα μορφή. Δεν διαθέταμε όμως τις γνώσεις και την τεχνική για να ενσωματώσουμε την δυναμική που θέλαμε, κάτι που τώρα είμαστε σε θέση να πράξουμε».

Η νέα εκδοχή του δίσκου θα περιλαμβάνει επίσης τέσσερις διασκευές, συγκεκριμένα τα "Sinner" (Judas Priest), "Immigrant Song" (Led Zeppelin), "Rat Bat Blue" (Deep Purple) και "No Remorse" (Metallica).

Comments