Οι Lightfold στο Rock Overdose εν όψει Wreck Athens Festival 2016!

 

 

 

 

Σήμερα έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε τους Lightfold που θα παίξουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Wreck Athens Festival και τον Θανάση Λαμπράκη τον κιθαρίστα τους και δέιτε τι μας είπε σε μερικές ερωτήσεις που του κάναμε...

Rock Overdose: Πες μας λίγα λόγια για το γκρουπ. Πότε ιδρύθηκε και τι κάνει σήμερα;

Θανάσης Λαμπράκης (Lightfold):Το γκρουπ ιδρύθηκε προς το τέλος του 2012 από εμένα και τον Θοδωρή Μαρτίνη/φωνητικά και έγινε full band τον Δεκέμβρη του 2013.Έχει στο ενεργητικό του ένα άλμπουμ με τίτλο Time To Believe και ένα single εκτός άλμπουμ το We Stand Alone με 14 live εμφανίσεις σε 2,5 χρόνια ύπαρξης και πολύ αξιόλογες συνεργασίες με σημαντικά συγκροτήματα του χώρου της ελληνικής μέταλ σκηνής.Αυτή την περίοδο ετοιμάζουμε το δεύτερο μας άλμπουμ με τίτλο DeathWalkers ένα concept άλμπουμ με σκοπό να βγεί προς το τέλος του 2016 με αρχές του 2017.

Rock Overdose: Ποια είναι η σύνθεση των Lightfold σήμερα;

Θανάσης Λαμπράκης (Lightfold): Η σύνθεση των Lightfold είναι: Θανάσης Λαμπράκης/κιθάρα, Θοδωρής Μαρτίνης/φωνητικά, Ελένη Νότα/ντράμς, Χάρης Πολυμενέας/πλήκτρα και Μάκης Πετρίτσης/μπάσο.

Rock Overdose: Τι το ξεχωριστό έχει το Wreck Athens Festival και συμμετέχετε?

Θανάσης Λαμπράκης (Lightfold):  Το φεστιβάλ έχει ενδιαφέρον γιατί είναι ένα φεστιβάλ που ελληνικά μέταλ γκρουπ παίζουν μαζι παρουσιάζουν την δουλειά τους και κάθε χρονιά επειδή υπάρχουν και καινούριες συμμετοχές μαθαίνουμε την ελληνική σκηνή καλύτερα αλλα και έρχεται και πιο κοντά η ελληνική σκηνή μέσα απο το φεστιβάλ.Το Wreck Athens Festival είναι πλέον στα πιο σημαντικά φεστιβάλ για ελληνικές μέταλ μπάντες.

Wreck Festival 2016Rock Overdose: Χωρίς να υποτιμάς κάποιο από τα γκρουπ, πες μας τα δυο αγαπημένα σου από την πρώτη και δεύτερη μέρα;

Θανάσης Λαμπράκης (Lightfold): Θα πήγαινα στην πρώτη μέρα για Gravastar και NullOZero και στην δεύτερη για Illusory και Powercrue και για τους τελευταίους επειδή το διοργανώνουν.

Rock Overdose: Αν δεν ήσουν στους Lightfold, σε ποιο γκρουπ θα ήθελες να παίζεις από τα 12 του φεστιβάλ;  

Θανάσης Λαμπράκης (Lightfold): Θα ήθελα να παίζω στους NullOZero γιατί η δυναμική των κομματιών τους με εξιτάρει και μου αρέσουν τα ψυχεδελικά riff του Ανδρίτσου.

Rock Overdose: Ποιο γκρουπ πιστεύεις θα είναι η έκπληξη του φεστιβάλ από οποιαδήποτε άποψη;

Θανάσης Λαμπράκης (Lightfold): Ολο το φεστιβάλ αποτελεί μια έκπληξη απο μόνο του.

Rock Overdose: Γιατί να έρθει ο κόσμος να δει εσάς και το συγκεκριμένο μέταλ φεστιβάλ;

Θανάσης Λαμπράκης (Lightfold): Γιατί έχουμε να παρουσιάσουμε νέο υλικό απο το καινούριο άλμπουμ που ετοιμάζουμε και για το φεστιβάλ γιατί συμμετέχουν πάρα πολύ καλές μπάντες απο την εγχώρια μέταλ ελληνική σκηνή.

Lambrakis Lightfold

Rock Overdose: Ποια η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σου σε συναυλία;

Θανάσης Λαμπράκης (Lightfold): Χειρότερη ήταν όταν ανέβηκα να παίξω με 39 πυρετό στο τελευτάιο μας live πριν το Wreck Athens Fest και καλύτερη το περσινό Wreck Athens Fest γιατι ηταν το πρώτο μας μεγάλο φεστιβάλ σαν Lightfold.

Rock Overdose: Ποιον θεωρείς πιο έντονη/δυναμική φιγούρα του φεστιβάλ και απο ποιο συγκρότημα;

Θανάσης Λαμπράκης (Lightfold): Tάκης Animal απο Powercrue και Γιώργος Πατσόυρης απο NullOZero.

Rock Overdose: Θέλεις να ευχηθείς κάτι στους αναγνώστες του Rock Overdose;

Θανάσης Λαμπράκης (Lightfold): Eλάτε να δείτε το φεστιβάλ και τις γκρουπάρες που είναι φέτος και δεν θα χάσετε \m/

Comments