Οι METALLICA παραλίγο να κάνουν frontman τους τον LARS ULRICH!

 Ο αρχικός μάνατζερ των METALLICA αποκάλυψε στο περιοδικό Metal Hammer ότι η μπάντα σκέφτηκε- για λίγο- να κάνει τον drummer Lars Ulrich τον frontman της.

Ο Jon "Jonny Ζ" Zazula, ο οποίος άρχισε να εργάζεται με τους Metallica πριν από την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της μπάντας, "Kill 'Em All", εξέφρασε την έλλειψη εμπιστοσύνης στα φωνητικά καθήκοντα του James Hetfield. Ως πιθανή λύση, προτάθηκε ότι ο Ulrich θα μπορούσε να αναλάβει το μικρόφωνο ταυτόχρονα με τα τύμπανα.

Ο Zazula είπε στο Metal Hammer: «Ο Lars και εγώ θελήσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα, αλλά ο James δεν ήταν η πιο σίγουρη λύση για να είναι τραγουδιστής. Σε κάποιο σημείο υπήρχε ακόμη σα σκέψη για τον Lars να γίνει ο frontman. Για περίπου πέντε δευτερόλεπτα.»

Άλλοι τραγουδιστές που είχαν ληφθεί υπόψη για τη θέση του frontman στους METALLICA ήταν ο Jess Cox των TYGERS OF PAN TANG και o John Bush των ARMORED SAINT (και αργότερα ANTHRAX), ο οποίος πραγματικά δε δέχτηκε.

Ο Bush είπε αργότερα σε μια συνέντευξή του: "Οι METALLICA μου είχαν ζητήσει να ενταχθώ, αλλά είπα όχι για όλους τους σωστούς λόγους. Οι άνθρωποι πρέπει να πιστεύουν ότι είναι τρελό, αλλά θα πρέπει να θυμηθείτε τη σκηνή τότε. Οι METALLICA δεν ήταν τίποτα και οι Armored Saint ήταν καυτοί, πρέπει να το θυμόμαστε αυτό. Επίσης, ήμουν πολύ δεμένος με τα παιδιά [Armored Saint], από το δημοτικό σχολείο στην πραγματικότητα. Οι Armored Saint συγκέντρωναν το ενδιαφέρον και είχαμε πολλούς ανθρώπους που άρχιζαν να εμφανίζονται σε συναυλίες μας."

Και συνέχισε: "Οι METALLICA ήρθαν να μας δουν σε μια συναυλία στο Anaheim, στο The Woodstock του 1982. Άκουσα ότι ενδιαφέρονται να μου ζητήσουν να ενταχθώ σε αυτούς, πράγμα το οποίο έπραξαν αργότερα Το θέμα ήταν ότι οι METALLICA ήταν αυτό το νέο είδος και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα συμβεί. Υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον αλλά οι Armored Saint ήταν πραγματικά ισχυροί.”

Σε μια συνέντευξη του 1989 στο Metal Forces, o Ulrich μίλησε για το πώς θα μπορούσαν να ακούγονται οι METALLICA αν είχαν τον Bush: «Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πόσο διαφορετικά θα ήταν, δεν μπορώ να φανταστώ. Οι METALLICA χωρίς τον James Hetfield να βρυχάται στο μικρόφωνο, είναι πραγματικά περίεργο να το σκέφτομαι, θέλω να πω, δεν έχω τίποτα εναντίον του John Bush - νομίζω ότι είναι ένας πολύ καλός τραγουδιστής αλλά δόξα τω Θεώ αυτό δε συνέβη."

Για το Rock Overdose,
Μιχάλης Τσολάκος

Comments