Οπαδός φωνάζει “Free Bird” σε συναυλία του Bob Dylan, και τότε…

 

 Το να φωνάζει κανείς “Free Bird” σε συναυλία είναι απ’ τα παλιότερα κόλπα, και είναι αρκετά πιο πιθανό να σε πετάξουν έξω ή ν’ ακούσεις κήρυγμα από το αγαπημένο σου συγκρότημα παρά ν’ ανταποκριθούν στο αίτημα σου. Ήταν μεγάλη η έκπληξη, λοιπόν, όταν το κόλπο δούλεψε για έναν οπαδό που αστειευόμενος ζητούσε επίμονα το κλασικό άσμα των Lynyrd Skynyrd σε συναυλία του Bob Dylan στο Greek Theatre του Berkeley.

 

Όχι μόνο διέκρινε το ελαφρύ χιούμορ του οπαδού, αλλά έχοντας ακούσει το ίδιο αίτημα σε πάμπολλες συναυλίες εδώ κι αρκετά χρόνια, ο Dylan και οι μουσικοί του ήταν προετοιμασμένοι – είχαν προβάρει το “Free Bird” από πριν, εκπλήσσοντας το κοινό όταν κλείνοντας τη συναυλία με το “Love Sick” άρχισαν να το παίζουν.

Στο μονόλεπτο περίπου video, ο Dylan φαίνεται να στέκεται στο κέντρο της σκηνής ενώ το υπόλοιπο συγκρότημα παίζει στο ρυθμό του “Free Bird”, κλείνοντας μια βραδιά γεμάτη από διασκευές κομματιών του Frank Sinatra με το χαρακτηριστικό ύφος του Dylan από τον πιο πρόσφατο δίσκο του, με τίτλο “Fallen Angels”. O δίσκος κυκλοφόρησε στις 20 Μαΐου 2016 από την Columbia Records και περιλαμβάνει 12 κλασικά κομμάτια.

 

 

Για το Rock Overdose,
Γκουτσίδης Στέργιος

Comments