Σε δημοπρασία η κιθάρα του Prince και στίχοι του Bob Dylan!

Οι χειρόγραφοι στίχοι του Bob Dylan, οι κιθάρες που έπαιξαν οι Prince και Eddie Van Halen και μια αυτοπροσωπογραφία του Kurt Cobain είναι από τα αντικείμενα που θα πουληθούν κατά την επερχόμενη δημοπρασία της Julien’s Auction, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 13 Ιουνίου.

Η δημοπρασία θα περιλαμβάνει πάνω από 1.000 αντικείμενα, μια συλλογή από όργανα, αναμνηστικά και προσωπικά αντικείμενα που ανήκουν και χρησιμοποιούνται από καλλιτέχνες.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της δημοπρασίας θα είναι οι χειρόγραφοι στίχοι του Dylan και σχολιασμοί για τα ακόρντα,  για το “Lay Lady Lay”, που γράφτηκε σε ένα φύλλο χαρτιού της Atlantic Lumber Company. Το έργο, αναμένεται να πάρει μεταξύ 500.000 και 700.000 $. Επιπλέον θα βγουν σε δημοπρασία και άλλα αντικείμενα του Dylan ανάμεσα στα οποία, πολλά πρωτότυπα υπογεγραμμένα έργων τέχνης και μια θήκη δίσκου- υπογεγραμμένη από τον ίδιο- για το άλμπουμ του 1964, The Times They Are a-Changin .

 

Μεταξύ των οργάνων που θα δημοπρατηθούν, περιλαμβάνονται η κιθάρα Cloud του Prince του 1994, που κατασκευάστηκε από τον Andy Beech και πέντε κιθάρες Charvel EVH Art Series, με τις οποίες  έπαιξε ο Eddie Van Halen,  το τύμπανο Ludwig του Alex Van Halen, με το οποίο έπαιζε στην περιοδεία του 1980 του Van Halen Tour και έχει εκτεθεί στο Rock & Roll Hall of Fame ( εκτιμάται ότι θα φτάσει μεταξύ 200.000 και 300.000 $). Ο Van Halen είπε ότι το 100% της τιμής πώλησης του drum kit θα γίνει δωρεά, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω του Frangioni Foundation και του κ. Holland’s Opus.

Άλλα αντικείμενα που θα βγουν σε δημοπρασία, περιλαμβάνουν μια αυτοπροσωπογραφίας του Kurt Cobain, μια σειρά από χειρόγραφες επιστολές που έγραψε η Britney Spears στον φίλο της στο γυμνάσιο (εκτιμώμενη τιμή 4.000 έως 6.000 $ ανά παρτίδα), όπως και μια συλλογή χειρόγραφων στίχων από τον Bernie Taupin, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Elton John , “Candle in the Wind”, “Bennie and the Jets” και “Saturday Night’s Alright (For Fighting)”.

Ο πλήρης κατάλογος των αντικειμένων στην δημοπρασία  “Music Icons”  διατίθεται στον ιστότοπο της δημοπρασίας της Julien,  https://www.juliensauctions.com/about-auction?id=348 , όπου είναι επίσης ανοιχτή η εγγραφή για υποβολή προσφορών.

 

 

Πηγή

Comments