Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του rockabilly Ronnie Hawkins, σε ηλικία 87 ετών!

 

 

Ο Ronnie Hawkins, ο αμερικανός σταρ του rockabilly από το Αρκάνσας - μέντορας της καναδικής μουσικής σκηνής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, την Κυριακή 29/05/2022 το πρωί.

 

Γεννημένος μόλις δύο μέρες μετά τον Elvis Presley - στις 10 Ιανουαρίου 1935 , είχε το προσωνύμιο «The Hawk» ενώ ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του «The King of Rockabilly»!

 

Ο Hawkins δεν είχε τα χαρίσματα του Presley, αλλά είχε φιλοδοξίες και βλέμμα στο ταλέντο. Έκανε κάποιες μικρές επιτυχίες τη δεκαετία του 1950 με το “Mary Lou” και το “Odessa” και διηύθυνε ένα club στην πόλη που μεγάλωσε - το Fayetteville του Αρκάνσας, όπου εμφανίστηκαν μερικοί από τους πρώιμους ροκ σταρ όπως ο Carl Perkins, ο Jerry Lee Lewis και ο Conway Twitty.

Στον Καναδά έπαιξε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και εκεί συνειδητοποίησε ότι θα ξεχώριζε πολύ περισσότερο σε μια χώρα όπου το εγχώριο ροκ δεν υπήρχε ακόμα. Οι Καναδοί μουσικοί συχνά μετακόμιζαν στις ΗΠΑ για να προχωρήσουν στην καριέρα τους, αλλά ο Hawkins ήταν από τους σπάνιους αμερικανούς που δοκίμασε το αντίστροφο.

Με τον drummer και συνάδελφό του Mark Lavon (Levon) Helm, ο Hawkins δημιούργησε μια καναδική support band που περιλάμβανε τον κιθαρίστα-τραγουδοποιό Robbie Robertson, τους keyboardιστες Garth Hudson και τον Richard Manuel και τον μπασίστα Rick Danko. Έγιναν οι Hawks! 

Αργότερα, αφού ο Hawks έφυγε από τη μπάντα μετονομάστηκαν σε Band  και συνδέθηκαν με τον Bob Dylan του οποίου άνοιγαν τις συναυλίες στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και μέχρι το τέλος της δεκαετίας,  καταφέρνοντας να γίνουν σούπερ σταρ!

Ο Ronnie Hawkins είχε λάβει πολλά τιμητικά βραβεία από τη χώρα που τον "υιοθέτησε",  για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της μουσικής βιομηχανίας στον Καναδά, ως μουσικός ροκ εν ρολ και για την υποστήριξή του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

 

 

 

Πηγή: The Associated Press - Πνευματικά δικαιώματα 2022 . Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Comments