Πέθανε ο συνιδρυτής των Kraftwerk, Florian Schneider

Σε ηλικία 73 ετών πέθανε σήμερα ο Florian Schneider, ιδρυτής των πρωτοπόρων της ηλεκτρονικής μουσικής, Kraftwerk. Την είδηση του θανάτου του Γερμανού μουσικού ο οποίος έπασχε από καρκίνο, επιβεβαίωσε η οικογένεια του και κατόπιν τα μεγάλα διεθνή μουσικά ΜΜΕ όπως το Billboard.

Γεννημένος το 1947, ο Schneider μεγάλωσε μουσικά μέσα στην γερμανική ψυχεδελική σκηνή της δεκαετίας του 1960 και 1970, το γνωστό krautrock και το 1970 δημιούργησε παρέα με τον Ralf Hutter, τους Kraftwerk.

Οι Kraftwerk αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης πολλών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων και είχαν χαρακτηριστεί ως «οι Beatles της ηλεκτρονικής μουσικής».

Οι δίσκοι τους από τα μέσα των 70s ως και τις αρχές των 80s, με κορυφαίο το μνημειώδες «Autobahn», έφεραν τους Kraftwerk στην κορυφή.

Ο Schneider είχε συνεργαστεί σε όλα τα albums των Kraftwerk, είχε αποχωρήσει όμως από το συγκρότημα το 2008, δίχως να δώσει στην δημοσιότητα τους λόγους.

Μόλις τον Φεβρουάριο, οι Kraftwerk ανακοίνωσαν περιοδεία στη Βόρεια Αμερική για να γιορτάσουν την 50ή επέτειό τους.

Πολλά είναι τα μηνύματα συγκροτημάτων και καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της μουσικής, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Schneider.

 

 

 

 

 

Comments