Σάββας Κωφίδης:”Το Metal & η κλασσική μουσική,είναι τα μοναδικά είδη που μπορούν να προσδιορίσουν ακριβώς την έννοια μουσική.”

Σε μια πρόσφατή του συνέντευξη στο exarhiotis.gr και στον Ευθύμη Κουτσούκη, ο Σάββας Κωφίδης μίλησε μεταξύ άλλων και για την αγαπημένη του μουσική, το heavy metal.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, όταν ρωτήθηκε για το αν έβαζε metal μουσική στα αποδυτήρια, εκείνος απάντησε:

 

"Στο Καυτανζόγλειο, όταν έβγαιναν οι παίκτες του Ηρακλή στο γήπεδο, είχα καθιερώσει να παίζεται από τα μεγάφωνα το Victory is mine  των VIRGIN STEELE και το In Union We Stand των OVERKILL…"

 

Στη συνέχεια, ο Κωφίδης μίλησε για την σύνδεση του αθλητισμού με το rock/metal:

 

"Από όλες τις τέχνες, η τέχνη της μουσικής είναι η ανώτερη. Το αιώνιο ερώτημα της Μαργαρίτας στον Φάουστ του Γκαίτε για την ύπαρξη Θεού μπορεί να απαντηθεί μόνο μέσα από τη μουσική, γιατί η μουσική ενώνει το γήινο με το υπερφυσικό, με το Θείο. Το Metal, όπως και η κλασσική μουσική, θεωρώ πως είναι τα μοναδικά είδη, που μπορούν να προσδιορίσουν ακριβώς την έννοια μουσική. Αθλητισμός είναι η ισορροπία της σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου. Τα στοιχεία που θεωρητικά μόνο (πρακτικά δεν υπάρχουν κοινά σημεία, παρά μόνο εάν αντιμετωπισθεί το ποδόσφαιρο ως μία μορφή τέχνης), συνδέουν το Heavy Metal με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο είναι η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός. Μέσα από απλά λόγια του Che, η έννοια πολιτισμός, στα μάτια και στην ψυχή μου, προσδιορίζεται ξεκάθαρα: «Όλη η γη πατρίδα μου. Όλοι οι άνθρωποι αδέλφια μου. Όποιος άνθρωπος στον πλανήτη γη υποφέρει ή αδικείται, οφείλουμε να του συμπαραστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε γι’ αυτόν»."

 

Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφέρει τις αγαπημένες του μπάντες:

 

" METALLICA (πριν τα Load, Re-load), EPICA, DARK TRANQUILITY, ROTTING CHRIST, DREAM THEATER, IN FLAMES, DRACONIAN, HAMMERFALL, PRIMORDIAL, TRAIL OF TEARS, AMON AMARTH, JUDAS PRIEST… "

 

Ενώ για το αγαπημένο του live:

 

"1988. Βρυξέλλες / Βέλγιο. METALLICA – QUEENSRYCHE.".

 

Τέλος, από τον παλαίμαχο ποδοσφαιρστή ζητήθηκε να σχηματίσει δύο απόλυτες ενδεκάδες " με τωρινούς, «απόστρατους» ποδοσφαιριστές ή και μουσικούς – καλλιτέχνες, στο καλύτερο, κατά την άποψή σου, γήπεδο, για τον, πάντα κατ’ εσέ, πρωταρχικό ανθρωπιστικό σκοπό. ":

 

"ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ (GK), LOBARDO (DRUMS / EX-SLAYER), STEVE HARRIS (BASS / IRON MAIDEN), ΖΟΥΝΤΜΠΙ, ΚΡΟΙΦ, DAVE MUSTAINE (GUITAR-VOCALS / MEGADETH), SIMONE SIMONS (VOCALS), BEAULIEU COREY (GUITAR / TRIVIUM), ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ, ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ, MIKAEL STANNE (VOCALS / DARK TRANQUILLITY), ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ), ΤΣΙΝΟΣ, ΚΟΥΔΑΣ, BUDDY LACKEY (VOCALS-GUITAR / PSYCHOTIC WALTZ), ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ, KERRY KING (GUITAR / SLAYER), WARREL DANE (VOCAL / NEVERMORE, SANCTUARY), (ΣΑΚΗΣ) ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΧΙΓΚΙΤΑ (GK)… Συμπληρώστε τους υπόλοιπους ελεύθερα. Στο γήπεδο ST. PAULI ή σ’ αυτό της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Σκοπός ο ξεσηκωμός! "

 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σάββα Κωφίδη στο exarhiotis.gr, ΕΔΩ!

Comments