Σάββας Κωφίδης: “Η Metal είναι στάση ζωής”

Ο Σάββας Κωφίδης πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, τα λέει χύμα στο Vice, από το αγαπημένο του δισκάδικο.

 

Ακολουθεί ένα απόσπασμα, από τα όσα είπε, σχετικά με την αγαπημένη του μουσική:

 

Πέραν του στιλ παιχνιδιού σας, ήσαστε και γνωστός, επειδή είσαστε μεταλάς. Ποιος ήταν ο πρώτος δίσκος που ακούσατε;
Όταν ξεκίνησα να ακούω μουσική δεν υπήρχε ακριβώς metal. Στον σκληρό ήχο υπήρχαν μπάντες όπως οι Black Sabbath και οι Judas Priest. Ξεκίνησα με αυτούς, αλλά άκουγα και Deep Purple, για παράδειγμα. Σιγά-σιγά, άνθισε το metal και μπήκα σε αυτό.

Την εποχή που παίζατε μπάλα, υποθέτω, πως οι περισσότεροι συνάδελφοι σας άκουγαν λαϊκά. Πώς επιβιώσατε σε αυτό το περιβάλλον;
Ναι, κλασικά (γέλια). Ακολουθούσαν αυτά που τους σέρβιρε ο καπιταλισμός και το κεφάλαιο. Αν είσαι ξεκάθαρος στη στάση σου, μπορείς να σταθείς μέσα σε παλάτια, αλλά και μέσα σε καλύβα. Είναι η στάση ζωής σου, είναι πολύ εύκολο, αρκεί να είσαι σίγουρος για αυτά που πιστεύεις. Εγώ, από πολύ μικρός, ήμουν σίγουρος για όσα συμβαίνουν γύρω μου.

Έχετε πανηγυρίσει όμως τίτλο με κάποια ομάδα στα μπουζούκια;
Ναι, ήταν μέρος των κανόνων. Αφού πήγαινε όλη η ομάδα, ακολουθούσα και εγώ. Έκανα και άλλα πράγματα, όπως το να βάλω ένα κουστούμι, για παράδειγμα, χωρίς όμως να μειώνεται η αξιοπρέπειά μου.

Υπήρχαν άλλοι ποδοσφαιριστές που άκουγαν metal;
Λίγοι. Με τον συμπαίκτη μου, τον Παναγιώτη Μαυρίδη, ακούγαμε μουσικές μαζί. Προσπάθησα να μυήσω και ένα-δύο παιδιά ακόμη, αλλά δεν ακολούθησαν μετά (γέλια).

Ελληνικό metal ακούτε;
Ναι, Rotting Christ για παράδειγμα, που είναι και γνωστοί μου. Είναι από τα μεγάλα συγκροτήματα τα οποία παρακολουθώ. Θα πάω και στην επερχόμενη συναυλία τους.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σάββα Κωφίδη στο VICE

 

 

Comments