Σαν σήμερα, οι PANTERA γίνονται πιο heavy από ποτέ με το “Far Beyond Driven”

To "Far Beyond Driven" είναι το έβδομο στούντιο άλμπουμ του αμερικάνικου heavy metal συγκροτήματος των  Pantera, το οποίο κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου του 1994 από την EastWest. Η ηχογράφηση του άλμπουμ πραγματοποιήθηκε στο Νάσβιλ το 1993 και κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του σκαρφάλωσε στην κορυφή των τσαρτ του Billboard στις Ηνωμένες Πολιτείες και των ARIA Charts στην Αυστραλία. Το πρώτο single του δίσκου, "I'm Broken" έλαβε υποψηφιότητα για βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Metal Performance το 1995. Στον συγκεκριμένο δίσκο οι Pantera συνέχισαν στο groove metal ύφος με ακόμη πιο ακραίους ήχους και ταχύτητες, φτάνοντας στα όρια του hardcore. Το αρχικό εξώφυλλο παρουσίαζε την εικόνα ενός τρυπανιού να διαπερνά έναn ανθρώπινο πρωκτό, κάτι που απαγορεύθηκε από την δισκογραφική τους εταιρεία, με αποτέλεσμα τελικά το τρυπάνι του εξωφύλλου να τρυπά ένα κρανίο.

Κατά την περιοδεία για την προώθηση του δίσκου, το συγκρότημα πέρασε από την Λατινική Αμερική και το φεστιβάλ Monsters of Rock, όπου οι αδελφοί Abbott λογομάχησαν με δημοσιογράφους του περιοδικού Kerrang! για χιουμοριστικά καρτούν που τους απεικόνιζαν. Στα τέλη Ιουνίου του 1994, ο Anselmo κατηγορήθηκε για επίθεση κατά ενός φύλακα ο οποίος απομάκρυνε οπαδούς του συγκροτήματος που ήθελαν να ανέβουν στην σκηνή. Αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη ημέρα μετά από πληρωμή εγγύησης πέντε χιλιάδων δολαρίων. Η δίκη για το γεγονός αναβλήθηκε τρεις φορές και τελικά τον Μάιο του 1995, ο τραγουδιστής απολογήθηκε στο δικαστήριο και δήλωσε ένοχος για επίθεση. Η απόφαση τον καταδίκασε σε εκατό ώρες κοινωνικής εργασίας. Η περιοδεία συνεχίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες με τους Prong να ανοίγουν τις εμφανίσεις των Pantera.

Οι κριτικές για το άλμπουμ υπήρξαν μέτριες προς θετικές, με το Allmusic να του δίνει τρία αστέρια με άριστα τα πέντε, το Sputnik Music μέσο όρο βαθμολογιών 3,8/5, το Metal Storm 7/10, το Rolling Stone 4/5 και το Metal Archives 69%. To άλμπουμ έφτασε στο νούμερο 1 του Billboard Top 200 κι έβγαλε 4 singles: "I'm Broken", "Planet Caravan" (διασκευή Black Sabbath), "5 Minutes Alone" και "Becoming".

Comments