ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ομολογία από τον Scott Kelly (NEUROSIS): “Κακοποιούσα την οικογένεια μου” – Αποσύρεται από τη μουσική

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο facebook ο Scott Kelly των Neurosis ομολογεί ότι κακοποιούσε "συναισθηματικά, οικονομικά, λεκτικά και σωματικά" τη γυναίκα και τα παιδιά του και παράλληλα ανακοινώνει την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Λόγω των πρόσφατων γεγονότων, αισθάνομαι ότι σαφώς πρέπει να αντιμετωπίσω κάποιες φήμες και να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Τα τελευταία αρκετά χρόνια κακοποιώ συναισθηματικά, οικονομικά, λεκτικά και σωματικά τη γυναίκα μου και τα μικρότερα παιδιά μου. Όταν με κυρίευσε η παράνοια ότι οι άνθρωποι επρόκειτο να το μάθουν, βρήκα τρόπους να κρατήσω τη γυναίκα και τα παιδιά μου από τη δουλειά και το σχολείο και δημιούργησα διαχωρισμούς με φίλους και μέλη της οικογένειας. Είχα εμμονή με τον έλεγχο και χρησιμοποίησα απειλές, χειραγώγηση, απειλές αυτοτραυματισμού και αυτοκτονίας, προκάλεσα σωματική βλάβη στους ανθρώπους και τη φήμη τους, όλα για να διατηρήσω αυτόν τον έλεγχο.

Όταν έμαθα ότι η γυναίκα μου επρόκειτο να φύγει προσπάθησα να πείσω εκείνη και άλλους ότι ήμουν τρελός, ότι έβλεπα πράγματα, και ότι δεν ήξερα τι έκανα. Προσπάθησε να με βοηθήσει με ψυχοθεραπεία και ψυχίατρους. Τα ψέματα και οι εξαπατήσεις μου κατέρρευσαν μπροστά στους επαγγελματίες. Όταν η γυναίκα μου τελικά προσπάθησε να φύγει, την παρακολουθούσα και την παρενοχλούσα μέρα και νύχτα και έκανα αυτήν και το μικρό μας να ζουν σε μια συνεχή κατάσταση φόβου. Έχω πει ψέματα ή έχω πει μισές αλήθειες σε τόσους πολλούς ανθρώπους για τόσα πολλά από αυτά που δεν μπορώ να τις παρακολουθήσω. Δε θέλω να λέω ψέματα για τίποτα από αυτά πια. Αγαπώ τη γυναίκα μου απέραντα. Είναι το καλύτερο άτομο που ξέρω. Είναι απόλυτα ειλικρινής, τρυφερή και καλή ως τον πυρήνα της. Αυτή η επιστολή είναι μια εξαιρετική απλοποίηση της ανεπανόρθωτης ζημιάς που έχω προκαλέσει και των ασυγχώρητων πραγμάτων, που έχω κάνει σε εκείνη και τα παιδιά μας. Το να πούμε περισσότερα σε αυτό το δημόσιο φόρουμ δε θα βοηθούσε κανέναν.

Καθώς η αλήθεια έχει αρχίσει να διαρρέει υπάρχουν άνθρωποι που προσπάθησαν να κατηγορήσουν τη γυναίκα μου για την κακοποίησή για να μου δώσουν μια διέξοδο και άνθρωποι που έχουν διαδώσει γελοίες και καταστροφικές φήμες γι' αυτήν. Αυτό είναι διεστραμμένο. Της αξίζει πολύ καλύτερα. Εάν υιοθετείτε αυτή τη νοοτροπία ή διαδίδετε αυτές τις φήμες πρέπει να σταματήσετε. Έχω κάποια σοβαρά θέματα που ασχολούμαι και έχω διαχωρίσει τον εαυτό μου από όποιον συνδέεται με τον δημόσιο βίο μου, ώστε να μπορώ να επικεντρωθώ στα δικά μου τοξικά θέματα. Όταν η γυναίκα μου είχε την καλοσύνη να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την απουσία μου, αντιμετώπισε τρελές κατηγορίες. Υπήρξε μια πρόσφατη κατάσταση που ήταν τόσο εκτός ελέγχου, που χρειάστηκε άμεση δράση από την πλευρά μου για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους. Η γυναίκα μου μιλάει απόλυτα εκ μέρους μου κατά την απουσία μου και έχω ήδη πει ότι είναι απόλυτα ειλικρινής. Αν δε θέλεις την αλήθεια, μην της κάνεις ερωτήσεις. Επιπλέον δεν είναι ποτέ σωστό να προσεγγίζετε ή να κάνετε ερωτήσεις στα παιδιά μας.

Ξέρω τώρα ότι η επιλογή μου να διάγω δημόσιο βίο και να είμαι στη σκηνή ήταν η χειρότερη απόφαση που θα μπορούσα να πάρω, δεδομένου του χαρακτήρα μου. Έχω κρυφτεί πίσω από την προσοχή, τον αβάσιμο σεβασμό και την κολακεία. Χρησιμοποίησα την κοινωνική μου θέση για να σας χειριστώ άμεσα και έμμεσα όλους και να κρύψω την κακοποίηση της οικογένειάς μου. Πήρα ικανοποίηση από την εξαπάτηση μου και τον έλεγχο όλων των εμπλεκομένων. Έχω 100% αποσυρθεί από την επαγγελματική ενασχόληση μου με τη μουσική. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να βρίσκονται σε μια σκηνή όπως αυτή, όπου δεν υπάρχει καμία ευθύνη και να διατηρούν την ακεραιότητά τους. Εγώ δε μπορώ. Ο μόνος μου σκοπός για το υπόλοιπο της ζωής μου είναι να φροντίζω την οικογένειά μου, να τους εξασφαλίσω ασφαλή χώρο για να θεραπευτούν και να ξαναχτίσουν την εμπιστοσύνη τους. Ελπίζω ότι αυτή η δημοσίευση θα προστατέψει τη γυναίκα μου από περαιτέρω επιθέσεις και επιτέλους θα επιτραπεί στην οικογένειά μου λίγη ηρεμία".

 

O Scott Kelly αποτελεί ιδρυτικό μέλος των Neurosis και βρίσκεται στις τάξεις τους πάνω από 35 χρόνια. Το συγκρότημα προς το παρόν δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα.

 

Comments