Τα e-mail που έβγαλε ο «Ημεροδρόμος» για τους Rotting Christ είναι αποκαλυπτικά (αλλά από την ανάποδη)

 

Το Rock Overdose αναδημοσιεύει το άρθρο του e-tetradio.gr σχετικά με την γνωστή υπόθεση της ακύρωσης των ROTTING CHRIST στην Πάτρα, όπου τελικά αποδεικνύεται ότι όλα έγιναν για να μην παίξει το γνωστό συγκρότημα   στην πρωτεύουσα της Aχαϊας  

 

Τι συνέβη τελικά στην Πάτρα με την ακύρωση των δύο συναυλιών;

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Η εταιρεία που θα κάλυπτε ηχητικά τις συναυλίες των Rotting Christ και Γιάννη Αγγελάκα στην Πάτρα, μοιάζει σαν να «υπαγόρευσε» με e-mail σε τεχνική εταιρεία το περιεχόμενο της «αυτοψίας» που θα βεβαίωνε ηλεκτρολογικό πρόβλημα στο δημοτικό πολυχώρο Αίγλη, όπου θα γίνονταν οι συναυλίες. Μετά η ίδια έστειλε mail στο Δήμο Πατρών που τον ενημέρωνε για το «πρόβλημα» και ο Δήμος έβγαζε ανακοίνωση ότι και αυτός έχει ενημερώσει την εταιρεία...

 

Και όλα αυτά προκύπτουν μελετώντας προσεκτικά το site «Ημερόδρομος» και τα επίμαχα e-mails που δημοσίευσε στην προσπάθειά του να βγάλει λάδι τον δήμαρχο της Πάτρας Κ. Πελετίδη για την ακύρωση της συναυλίας των Rotting Christ. Η συγκεκριμένη καλή ιστοσελίδα, λοιπόν, δημοσίευσε e-mails που αποδεικνύουν, όπως υποστηρίζει, την ύπαρξη ηλεκτρολογικού προβλήματος στον πολυχώρο Αίγλη, όπου επρόκειτο να γίνει η συναυλία την Παρασκευή 15/3. Αυτό που καταλαβαίνουμε ωστόσο εμείς, κρίνοντας από τη χρονική σειρά των e-mails και από το... copy paste περιεχόμενό τους όπως ακριβώς τα δημοσίευσε ο «Ημεροδρόμος», είναι άλλο: η τεχνική εταιρεία που λέει ότι έκανε αυτοψία στο χώρο είχε ενημερωθεί νωρίτερα από την εταιρία που θα κάλυπτε ηχητικά τις συναυλίες για το τι θα γράφει στην... αυτοψία. Είναι ένα mail, όπως θα δείτε παρακάτω, που δεν χωράει άλλη εξήγηση.

 

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

 

Τo θέμα της ακύρωσης της συναυλίας των Rotting Christ μετά από πιέσεις ακροδεξιών και θρησκευτικών κύκλων είχε αρχίσει να «παίζει» σε μεγάλες ενημερωτικές σελίδες από το βράδυ της Τετάρτης 13/3 με σαφείς αιχμές για το δήμαρχο της Πάτρας, καθώς ο Δήμος επικαλέστηκε ηλεκτρολογικό πρόβλημα στον πολυχώρο Αίγλη για να μη γίνει η εν λόγω συναυλία. Αντίθετα, δεν ειπώθηκε κουβέντα για τη συναυλία του Αγγελάκα που θα γινόταν στις 16/3, μέχρι που την Παρασκευή 15/3 ο ίδιος ο Αγγελάκας ανέβαλε την εμφάνισή του σε ένδειξη συμπαράστασης στους Christ.

 

Η εταιρεία «Δίηχο» είναι μία εταιρεία ηχητικής κάλυψης και διοργάνωσης συναυλιών. Η εταιρεία θα κάλυπτε ηχητικά τόσο την συναυλία των Rotting Christ την Παρασκευή 15/3, όσο και αυτή του Γ. Αγγελάκαστις 16/3. Μόνο που στη δεύτερη, σε αυτή του Αγγελάκα δηλαδή, ήταν και διοργανώτρια.

 

Η εταιρεία «Δίηχο» το μεσημέρι της Πέμπτης 14/3 και ενώ είχε φουντώσει το θέμα με τους Christ, στέλνει στις 13:39 το εξής e-mail στην εταιρεία «Bailos - Climatenergy» με subject... «κείμενο» (φωτογραφία από κάτω):
«Μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε στο χώρο από το τεχνικό τμήμα της εταιρείας μας διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στον κλιματισμό του χώρου που δημιουργεί με τη σειρά του πρόβλημα στην παροχή ρεύματος. Θα μεταβεί άμεσα ειδικό συνεργείο κλιματισμού και θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται».

 

Από τις φωτογραφίες των e-mails που δημοσιεύει ο Ημερόδρομος προκύπτει το εξής τραγελαφικό: το ίδιο... «κείμενο» που έστειλε η εταιρεία «Δίηχο» στην εταιρία «Bailos - Climatenergy» στις 13:39 το στέλνει η «Bailos - Climatenergy» πίσω στη «Δίηχο» στις 14:10 και μετά η εταιρία «Δίηχο» με τη σειρά της το προωθεί στον Δήμο Πατρών στις 14:17«Μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε στο χώρο από το τεχνικό τμήμα της εταιρείας μας διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στον κλιματισμό του χώρου που δημιουργεί με τη σειρά του πρόβλημα στην παροχή ρεύματος. Θα μεταβεί άμεσα ειδικό συνεργείο κλιματισμού και θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται». Ο Ημερόδρομος δημοσιεύει και επιστολόχαρτο της «Bailos - Climatenergy» με το ίδιο ακριβώς κείμενο.

 

 

Βέβαια το επιστολόχαρτο δεν εμφανίζει κανέναν αποδέκτη. Ούτε την εταιρία «Δίηχο», ούτε τον Δήμο Πατρών. Χώρια που στο περιβόητο «κείμενο», τόσο στο επιστολόχαρτο όσο και στο στα mail (αφού αντιγραφή είναι), δεν αναγράφεται καν ο χώρος για τον οποίο μιλούν οι δύο εταιρείες. Δεν αναφέρεται δηλαδή ρητά ότι αφορά τον πολυχώρο Αίγλη.

 

Κρίνοντας από τα στοιχεία, ρωτάμε: υπήρξε συνεννόηση με τη «Δίηχος» για το τι θα γράψει η «Bailos - Climatenergy» στην «αυτοψία»; Το e-tetRadio επικοινώνησε με την εταιρία «Bailos - Climatenergy» δύο φορές σήμερα το πρωί αλλά δεν κατάφερε να βρει κάποιον υπεύθυνο. Είπαν πάντως πως θα επικοινωνήσουν μαζί μας.

 

 

Η «υπαγόρευση» του περιεχομένου της αυτοψίας αφού ήδη έχει γίνει θόρυβος από την ακύρωση των Christ, όχι μόνο δεν κάνει πιστευτή την υποτιθέμενη ύπαρξη ηλεκτρολογικού προβλήματος, αλλά αντίθετα ενισχύει την πεποίθηση ότι έγιναν «μαγειρέματα» για να μην παίξουν οι Christ (η φωτογραφία είναι από την επίσημη σελίδα τους στο facebook).

 

Και, επιπλέον, η εμπλοκή της «Δίηχο» στην υπόθεση της... «αυτοψίας» μας βάζει σε σκέψεις για το πώς ο Δήμος της Πάτρας το απόγευμα της 14/3 έγραφε στην ανακοίνωσή του: «Όσον αφορά τη συναυλία που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, η διοργανώτρια εταιρία, έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί».

 

Δηλαδή ο Δήμος ενημέρωσε για το πρόβλημα την εταιρεία η οποία πιο πριν είχε ενημερώσει τον Δήμο για το πρόβλημα!

 

Τέλος συζήτησης.
Γράψτε ένα μήνυμα...

 

 

ΠΗΓΗ

Comments