Το άγαλμα του BON SCOTT, έχει γίνει η μεγαλύτερη ατραξιόν μιας Σκωτσέζικης πόλης!

Με βάση το TheCourier.co.uk, το άγαλμα του Bon Scott το οποίο είναι χτισμένο στην Σκωτσέζικη πόλη, Κirriemuir έχει φτάσει στην κορυφή των κριτικών στο περιοδικό TripAdvisor, το οποίο προτείνει μέρη για επισκέψεις διακοπών, ξεπερνώντας το πάρκο Angus Glen και το μέρος στο οποίο γεννήθηκε ο συγγραφέας του Peter Pan. Το άγαλμα αποκαλύφθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα κατά τη διάρκεια του δέκατου ετήσιου φεστιβάλ, Bonfest, που διοργανώνεται από τους DD8 Music. Για τη δημιουργία του αγάλματος χρειάστηκαν 2 χρόνια δωρεάς από τους θαυμαστές και όλα τα μέλη της μπάντας. 

 

Η πόλη αυτή ήταν το σπίτι του νεαρού Ronald Deford Scott μέχρι την ηλικία των 6 ετών, όταν η οικογένεια του άφησε την Σκωτία για να μετακομίσει στην Αυστραλία.

 

Πολλοί φίλοι και συνεργάτες επισκέπτονται ετήσια το Bonfest όπως πριν μέλη της μπάντας σαν τον Mark Evans, Tony Currenti, και τον Mary Renshaw. Επίσης, μαζί με όλους αυτούς τους συνεργάτες, 4000 θαυμαστές από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το φεστιβάλ αυτό. Στο φεστιβάλ εμφανίζονται και πολλές μπάντες από την όλη την Ευρώπη για να δώσουν το μουσική φόρο τιμής στον μεγάλο Bon Scott.

 

Υπάρχει ήδη άγαλμα στην Αυστραλία προς τιμήν του Scott από το 2008. Ο Scott μετακόμισε εκεί με την οικογένεια του το 1952.

 

Στον Bon Scott ζητήθηκε να μπει στους AC/DC από τους ιδρυτές της μπάντας, τον Malcolm και Angus Young το 1974. Η μπάντα γρήγορα είδε παγκόσμια δημοσιότητα πριν το θάνατο του στα 33 του χρόνια το 1980 από δηλητηρίαση λόγο κατάχρησης αλκοόλ.

 

O κιθαρίστας Angus Young είπε στο The Pulse Of Radio πριν λίγο καιρό ότι η μπάντα δεν έχει ξεπεράσει τον χαμό του Scott. “Ο Bon ήταν τεράστιος… Ήταν όλα όσα έπρεπε να είναι ένας frontman, επίσης είχε καταπληκτικό χαρακτήρα. Απλά έζησε αυτό που λέμε Rockn Roll ζωή. Με τον Bon, ότι έβλεπες αυτό έπαιρνες, και ναι, ήταν πολύ δύσκολο.”

 

Δείτε το βίντεο παρακάτω.

https://www.youtube.com/watch?v=kDX0rphog8k

 

Για το Rock Overdose
Αντώνης Σαρμάς

Comments