11 metal μπάντες που ίσως να μην άγγιξαν ξανά το μεγαλείο του πρώτου τους άλμπουμ.

 

Πολλά συγκροτήματα θα συνεχίσουν να δημιουργούνται στις μέρες μας και μετέπειτα από αυτές. Συνήθως αυτό που χαρακτηρίζει μερικά από αυτά είναι το απίστευτο στίγμα που αφήνουν από την αρχή της καριέρας τους. Ασυνήθιστο μεν, καλό δε..μπορεί και όχι για κάποιους!

 

Εδώ είναι 11 από αυτά τα συγκροτήματα που οι περισσότεροι μεγαλώσαμε που άφησαν ιστορία με το που ξεκίνησαν:

 

 

 

1) Dio - Holy Diver (1983)

 

 

Γνωστός σε όλους μας ο Ronnie ήρθε μαζί με κάποιες εξαιρετικές επιλογές στη σύνθεση του να μας αφήσει όλους άφωνους και να γράψει ιστορία. Επιλέγοντας τον Jimmy Bain πρώην μπασίστα των Rainbow, τον Vinny Appice πρώην ντράμερ των Black Sabbath και τον 19 ετών Vivian Campell δημιουργούν ένα αριστούργημα που τους έδωσε φοβερό πλεονέκτημα.

 

 

 

2) Exodus – Bonded By Blood (1985)

 

 

Οι φοβεροί Exodus άφησαν εποχή καθώς διαμόρφωσαν σε τεράστιο βαθμό την thrash σκηνή αφήνοντας το στίγμα τους, δίνοντας ρέστα με εξωπραγματικά βίαια riffs.

 

 

 

3) Guns N’ Roses – Appetite For Destruction (1987)

 

 

Φυσικά από αυτή τη λίστα που σας φτιάχνω ΔΕΝ θα μπορούσε να λείπει το πασίγνωστο riff του 'Sweet Child O'Mine'. Απίστευτα χαρακτηριστικό όπως και το outro στο 'It's So Easy' αφήνουν εποχή καθώς είναι από τα πιο διαχρονικά και πασίγνωστα τραγούδια, κάνοντας το "Appetite For Destruction" να αφήσει η ίσως να συνεχίζει να αφήνει εποχή ακόμα και στις μέρες μας.

 

 

 

4) Morbid Angel – Altars Of Madness (1989)

 

 

Σκάνε και θέτουν τον πήχη πολύ ψηλά. 30 χρόνια μετά οι άνθρωποι ακόμα προσπαθούν να βρουν κάποιο άλλο συγκρότημα που να είναι αντάξιο τους...Οι Morbid ωστόσο θα μείνουν κορυφαίοι για πολλά χρόνια ακόμα

 

 

 

5) Rage Against The Machine – Rage Against The Machine (1992)

 

 

Παρά τα βίαια πρώτα τραγούδια του άλμπουμ, οι Rage Against The Machine αφήνουν τη δική τους πινελιά με τα υπόλοιπα. Ο τρόπος που κατάφεραν να συνδυάσουν όλα τα τραγούδια του άλμπουμ τους μαζί είναι φανταστικός.Νομίζω κανείς δε θα διαφωνήσει οτι το ξεκίνημά τους ήταν ότι έπρεπε.

 

 

 

6) Emperor – In The Nightside Eclipse (1994)

 

 

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το ξεκίνημα των Emperor θα τους καθιστούσε μια μπάντα σύμβολο για την Black Metal σκηνή...εξωπραγματικές κιθάρες σαν να προσπαθούν να πιάσουν ταχύτητες για να ξεφύγουν από την πραγματικότητα και πλήκτρα σαν να χορεύουν οι άγγελοι του θανάτου... Απλή μαγεία.

 

 

 

7) Korn - Korn (1994)

 

 

Μια από τις αγαπημένες μου μπάντες οι Korn πραγματοποιούν ένα απίστευτο ξεκίνημα. Πολλοί ψάχνουν να τους κατατάξουν σε κάποιο είδος μα δεν μπορούν να βρουν άκρη. Δε θα μπορούσαν να είχαν κάνει καλύτερο ξεκίνημα με βρώμικα riffs και απίστευτες συνθέσεις σε συνδυασμό με την φοβερή φωνή του Jonathan Davis.

 

 

 

8) Machine Head – Burn My Eyes (1994)

 

 

Ο κόσμος - Η metal είναι τελειωμένη Machine Head - Hold my beer
Αυτή η θρυλική μπάντα αφήνει το δικό της στίγμα σε μια από τις πιο δύσκολες εποχές για την σκηνή. Αφήνουν ιστορία καθώς ξεκίνησαν υποστηρίζοντας τους Slayer και έπειτα γίνονται headliners καθώς τα τραγούδια τους κρύβουν μια απίστευτη δυναμική που δεν γίνεται να προσπεράσεις

 

 

 

9) Slipknot – Slipknot (1999)

 

 

Ακόμα ένα θρυλικό συγκρότημα συνεχίζει στις μέρες μας να βρίσκεται στην κορυφή καθώς κάνουν το πιο καλό ξεκίνημα που θα μπορούσαν να κάνουν. Ένα άλμπουμ βάναυσο, άσχημο, όπου τα ισοπεδώνουν όλα, πάραυτα απίστευτα μαγικό.

 

 

 

10) Linkin Park – Hybrid Theory (2000)

 

 

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα τελείως διαφορετικό άλμπουμ καθώς έχουμε ένα εκπληκτικό mix Rap, Rap, Metal, ηλεκτρονική και Pop μουσική. Ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν σε ένα από τα best-selling άλμπουμ μετά το τρομερό "Appetite For Destruction"

 

 

 

11) Bullet For My Valentine – The Poison (2005)

 

 

Έχοντας μεγαλώσει με αυτή την μπάντα στην εφηβεία μου, αυτό το μικρού μήκους άλμπουμ, ήρθε για να τα διαλύσει όλα. Τα τρομερά riffs των Bullet σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές μπαλάντες τους και τη δυναμικότητά τους αφήνουν σίγουρα ιστορία ως ένα από τα πιο ιδανικά debut.

 

 

 

 Για το Rock Overdose,
Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος

Πηγή

 

 

 

Comments