Γιάννης Ζουγανέλης: “Το heavy metal είναι η μουσική που μισούν οι γονείς!”

 

Το Rock Overdose και ο Ζήσης Πετκανάς είχαν την τιμή να μιλήσουν με τον Γιάννη Ζουγανέλη!
Στην άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξή του , την οποία θα διαβάσετε ολόκληρη σύντομα στο Rock Overdose, μίλησε μεταξύ πολλών άλλων για την σχέση του με τον σκληρό - ακραίο ήχο. 

 

Σε σχετική ερώτηση ο ίδιος απάντησε: 

 

"Ακούω τα πάντα! ανακαλύπτω το καλό και το κακό, και το κακό είναι περισσότερο στο φαινομενικά καλό.  Η εκ προοιμίου αποδοχή είναι λάθος. Εγω μεγάλωσα με τους Beatles τους Rolling Stones, τον Καζαντζίδη, όλους τους Έλληνες συνθέτες και τους κλασσικούς. 

 

Λάτρεψα το new age, δηλ Genesis, Peter Gabriel μετά, δεν υπάρχει κάτι που να μην το έχω ψάξει. Το πιο "σκληρό" που έχω ψάξει, θαυμάζω και συνεχίζω να θαυμάζω, είναι ο Jimi Hendrix! Εμπεριέχει και την soul music, που ακούω από παιδάκι! Είχα πει ψέματα στη μάνα μου ότι θέλω να μάθω αγγλικά ώστε να ακούω το linguaphone και για να μου πάρει το ηλεκτρόφωνο να ακούω μουσική!  Κάποτε επίσης στην παρέα με φωνάζανε Jim Morrison γιατί είχα αγοράσει τον πρώτο δίσκο των Doors και τους τον εισήγαγα! Τρελάθηκα επίσης με τους Pink Floyd! Γνώρισα τον Gilmour στη Ρόδο, ήταν λάτρης της ελληνικής μουσικής και ερχόταν κάθε μέρα στο μαγαζί που εμφανιζόμουν με τη γυναίκα μου. Εκεί γνώρισα πολλούς σπουδαίους μουσικούς παραγωγούς.

 

Μ'αρέσουν επίσης και οι Scorpions, που είναι πιο ελαφρύ rock. Επίσης στην Αγγλία έχω δει πολλούς, έχω γνωρίσει και τον Lemmy, βρεθήκαμε - ανταλάξαμε κάποιες κουβέντες.

 

Όλοι αυτοί να ξέρεις είναι πολύ ταπεινοί άνθρωποι, δεν πουλήσαν ποτέ μούρη και είναι και ελληνολάτρεις, ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι ένας φάρος στον κόσμο.

 

Έχετε κάνει και ένα χιουμοριστικό τραγούδι για τους μεταλλάδες...

 

Ναι! Δε μπορείς να μη κάνεις σάτιρα σε κάτι που αγαπάς. Το έλεγε ο Αντώνης ο Τουρκογιώργης και είναι κάτι που λατρεύω: "Το heavy metal είναι η μουσική που μισούν οι γονείς".  Περιέχει πολλά πράγματα, έχει προσφέρει ελευθερία στον κόσμο. Αυτό που δε μπορώ είναι τα διαβολο-τέτοια στο heavy metal, και αυτούς τους trappers...που είναι στη μόδα τώρα. Όλα έχουν ισοπεδωθεί πλέον! Μπορεί για κάποιους να είναι γραφικά αυτά που λέω τώρα, αλλά για μένα δεν είναι, έχουν τη φιλοσοφία της κοινωνίας μας."

 

 

 

Η πλήρης συνέντευξη θα δημοσιευθεί σύντομα ... Stay tuned!

 

 

Comments