12 απίστευτα πράγματα που έχει ανακαλύψει η επιστήμη για τους μεταλλάδες!

 

 

Έρευνες για το πως τα διάφορα είδη μουσικής μας επηρεάζουν γίνονται όλη την ώρα και συχνά τα αποτελέσματα που εξάγονται και αφορούν το heavy metal, εκπλήσουν όσους δεν έχουν καμία επαφή με τον σκληρό ήχο. Ωστόσο, άλλες φορές τα αποτελέσματα έρχονται να επιβεβαίωσουν και να ενισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα στερεότυπα.

 

Ας δούμε, λοιπόν, τα 12 πιο ενδιαφέροντα πράγματα που έχει ανακαλύψει η επιστήμη για τους μεταλλάδες.

 

 

 

 

 1. Το heavy metal έχει ευεργητικές ιδιότητες για την ψυχική υγεία των φανς.

Όπως απέδειξε μια έρευνα το 2019, από τον καθηγητή Nick Perham, οι φανς που όταν νευρίαζουν ακούνε heavy metal, ηρεμούν και αυξάνονται τα θετικά τους συναισθήματα και διαχειρίζονται καλύτερα το θυμό τους.

 

 

 1. Οι φανς του heavymetal έχουν χαμηλότερη πίεση.

Το 2021, η Vera Clinic, έκανε τεστ άγχους σε διάφορους ανθρώπους με διαφορετικές μουσικές προτιμήσεις και κατέληξε στο συμπέρασμα πως το heavy metal έχει θετική επιρροή και μπορεί να μειώσει την πίεση και τους παλμούς της καρδιάς.

 

 

 

 

 1. Οι φανς του heavymetal είναι πιο πιθανό να έχουν σεξουαλική επαφή σε αμάξι.

Σε έρευνα που έγινε από τη σελίδα πωλήσεων εισιτηρίων TickPick, αποδείχθηκε πως οι μεταλάδες είναι πιο πιθανό να έχουν κάποια σεξουαλική εμπειρία σε αμάξι, μιας και το 75% όσων ρωτήθηκαν παρεδέχθηκαν πως ήδη είχαν μια τέτοια εμπειρία.

 

 

 1. Οι μεταλλάδες είναι ανάμεσα στους πιο χαρούμενους φανς της μουσικής.

Το OnBuy.com αναλύοντας τα σχόλια που άφησαν διάφοροι άνθρωποι στη σελίδας τους, κατέληξε στο ότι οι μεταλάδες είναι από τους πιο χαρούμενους ανθρώπους και δεύτερη στην κατάταξη μετά τους φίλους της jazz.

 

 

 

 

 

 1. Η ακρόαση Black/Death Metal αυξάνει την παραγωγικότητα και τη συγκέντρωση.

Η συγγραφέας Sarah Goff-Dupont, με τη βοήθεια της αναλύτριας δεδομέων Julia Silger και του προγραμματιστή Rob Whitlock, δημιούργησε μια θεωρία στην οποία υποστηρίζεται πως το black/death metal είναι το ιδανικό μουσικό background για να γράψει κάποιος κώδικα στον υπολογιστή.

 

 

 

 

 

 1. ΤoDeath metal κάνει τους φανς χαρούμενους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έκανε ο καθηγητής Bill Thompson στο πανεπιστήμιο Macquarie της Αυστραλίας, οι φανς του Death metal όχι μόνο δεν είναι συνέχεια θυμωμένοι, αλλά είναι χαρούμενοι.

 

 

 

 

 1. Μπορείς όντως να κρίνεις έναν μεταλά από το μουσικό του γούστο.

Έρευνα που έγινε το 2021 σχετικά με τις μουσικές προτιμήσεις και το πως επηρεάζουν το αν είναι κάποιος πιο συναισθηματικός ή λογικός, απέδειξε πως οι φανς της πιο χαλαρής μουσικής τείνουν να είναι πιο συμπονετικοί ενώ αυτοί τους σκληρού ήχου πιο «ψυχροί».

 

 

 

 1. Μπορείς να αποκτήσεις PhD στο Heavy Metal.

Το 2019, το πανεπιστήμιο του Newcastle στην Αυστραλία πρόσφερε υποτροφίες για την απόκτηση διδακτορικού με θέμα το heavy metal.

 

 

 

 1. Η επιλογή της μουσικής μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια της οδήγησης.

Σε έρευνα που έγινε το 2019 από το περιοδικό AutoExpress, αποδείχθηκε πως η ακρόαση γρήγορης μουσικής κατά τη διάρκεια της οδήγησης μπορεί να αυξήσει πολύ την διάθεση για ταχύτητα.

 

 

 

 

 1. Οι μεταλάδες είναι σύχνα οι πιο πιστοί.

Σε έρευνα που έγινε το 2015 χρηματοδοτούμενη από το Spotify, αποδείχθηκε πως οι μεταλάδες είναι οι πιο πιστοί μουσικοί φανς και δεν «εγκαταλείπουν» του αγαπημένους τους καλλιτέχνες.

 

 

 

 

 1. Η ακρόαση heavy metal μπορεί να μειώσει τα επίπεδα θυμού.

Άρθρο που ανέβηκε το 2015, στο Frontiers in Human Neuroscience από τη Leah Sharman και τη Dr. Genevieve A. Dingle, αποκάλυψε πως η άγρια μουσική δεν εκνευρίζει περισσότερο τους ακροατές, αλλά αντίθετα τους ηρεμεί.

 

 

 

 

 

 

 1. Η ακρόαση μουσικής για πάνω από μια ώρα την ημέρα κάνει καλό στην υγεία.

Έρευνα που έγινε το 2019 από το British Academy Of Sound Therapy, αποκαλύπτει ότι η ακρόαση 78 λεπτών μουσικής κάθε μέρα είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας. Επίσης, μόνο πέντα λεπτά μουσικής είναι αρκετά για να νιώσει κάποιος πιο χαρούμενος.

 

 

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

Comments