Το έπος του 1988!

 Αδιαμφισβήτητα το 1988 ήταν η κορυφαία δισκογραφικά χρονιά στο μεταλ, η αστείρευτη έμπνευση των συγκροτημάτων καθώς και το τέλειο timing έκαναν το 1988 τη χρονιά που θα μνημονεύεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία της σκληρής μουσικής. Το καλύτερο concept άλμπουμ όλων των εποχών, κυκλοφόρησε τότε QueensrycheOperation Mincrime”, όπως επίσης και μία από τις καλύτερες δουλειές των Iron MaidenSeventh Son Of A Seventh Son”.
    
Την ίδια χρονιά οι Metallica κυκλοφορούν το αμφιλεγόμενο, λόγω έλλειψης μπάσου μα συνάμα καταπληκτικό “And Justice For All”. Οι άρχοντες του επικού power Μanowar το “Kings Of Metal” και οι Crimson Glory το ορόσημο που λέγεται “Transcendence”.
     
ΑC DC το “Blow Up Your Video”, οι Βathory  το “Blood Fire Death”, οι ανερχόμενοι την τότε περίοδο Blind Guardian το “Battalions Of Fear και οι Bon Jovi το “New Jersey”. Η λίστα φυσικά δε σταματά καθώς έχουμε Cinderella “Long Cold Winter”, Death “Leprosy”, Megadeth “So Far So Good So What” . Βάλτε στην ίδια χρονιά και τα Running Wild “Port Royal”, Sanctuary “Refuge Denied, King Diamond “Them” και το υπέρτατο άλμπουμ του ευρωπαϊκού power «Keeper Of The 7 Keys” των Helloween και έδεσε το γλυκό. Ελα όμως που η λίστα δε τελειώνει εκέι και αν είναι να τα πω όλα θέλω βιβλίο.
 
Ενδεικτικά είχαμε και Slayer “South Of Heaven”, Riot “Thundersteel”, Danzing "Danzing", Testament "The New Order", Napalm Death"From Enslavement To Obliteration" και “Odyssey” από Malmsteen!
                                          
To 1988 είναι η πρωταθλήτρια χρονιά δισκογραφικά στο heavy metal, υπήρξαν και υπάρχουν και άλλες χρονιές με πολύ καλή δισκογραφία αλλά σαν το έπος του 1988 καμμία. Η δίψα των συγκροτημάτων για ανάδειξη, ο θεμιτός ανταγωνισμός ανάμεσα τους και η έμπνευση έβαλαν το λιθαράκι τους και η ιστορία γράφτηκε. 
Για το Rock Overdose,
Παναγιώτης Κωνσταντής

Comments