20+1 ελληνικές metal μπάντες για να ακολουθήσεις φέτος! (Μέρος 2ο)

Και μετά τα πολύ θετικά σχόλια που λάβαμε για το πρώτο μέρος του αφιερώματος στις ελληνικές metal μπάντες για τη δουλειά τους κατά την AC (After Covid) εποχή, συνεχίζουμε με το δεύτερο!

 

Σε περίπτωση που το έχασες, δες εδώ και το πρώτο μέρος του αφιερώματος.

 

Πάμε λοιπόν!

 

#15 Aetherian

 

Μπορεί να μην κυκλοφόρησαν πρόσφατα δίσκο, αλλά το single που κυκλοφόρησαν προς τα τέλη Γενάρη (με guest συμμετοχή του Σάκη Τόλη) πρέπει οπωσδήποτε να το ακούσεις, αν δεν το έχεις ακούσει ήδη. 

 

Μιλάμε για 6:30 λεπτά, που όμως θα σου φανούν σαν λίγες μόνο στιγμές. Και αυτό στην πρώτη ακρόαση, γιατί σου εγγυώμαι ότι θα θελήσεις να το βάλεις στο repeat. Λέγεται “Primordial Woods” (ή “ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΔΑΣΗ”) και η θεματολογία κινείται γύρω από την καταστροφή της φύσης και την καταστροφική ανάμειξη του ανθρώπου σε αυτή.

 

👉 Ακολούθησε τους Aetherian στο Facebook και μάθε περισσότερα!

 

 

#14 Illusory

 

Ο επερχόμενος δίσκος των Illusory (που θα κυκλοφορήσει το Μάιο) θα είναι ένας πολύ ωραίος συνδυασμός Power, Heavy και Progressive, κρίνοντας από τα δείγματα που έχω ακούσει ως τώρα. Πριν λίγες μέρες, η μπάντα ανέβασε και το "Crimson Wreath", το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου.

 

Και έχω πολύ καλά λόγια να πω. Καταρχάς ξεκινάει με πιάνο, που συνήθως είναι μια πολύ καλή ένδειξη ότι θα μου αρέσει η συνέχεια. Ε, ας μη σου κάνω spoilers για το τι έπεται, θα τα δεις στο βίντεο που ακολουθεί.

 

👉 Και φυσικά, ακολούθησε τους Illusory στο Facebook.

 

 

#13 Acid Mammoth

 

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγα τώρα μόλις με το φανταστικό μου focus group, το Doom κάνει καλό στην υγεία. Και Doom έχουμε στα χέρια μας! Το “Caravan” κυκλοφόρησε φέτος, δηλαδή μέσα στην καρδιά του δεύτερου lockdown και έχω να πω ότι είναι εξαιρετικό.

 

Ήδη παίζει παντού στα social, σε σελίδες και γκρουπ, σε λίστες στο Spotify και ούτω καθεξής. Να πας να το ακούσεις και να δώσεις την αγάπη σου στους Acid Mammoth.

 

👉 Ακολούθησε τους Acid Mammoth στο Facebook!

 

 

#12 Nofrenø

 

Μπορεί να είναι από την Κύπρο και όχι από την Ελλάδα, αλλά ο νέος τους δίσκος, “Κάτι Σκοτεινό και Απέραντο”, έκανε μεγάλη εντύπωση στην ομάδα μας. Κυκλοφόρησε πριν από περίπου ένα μήνα με ελληνόφωνο στίχο και έντονα κοινωνικό χαρακτήρα.

 

Θα στεκόμουν στο τραγούδι “Είμαστε Όλοι Μετανάστες”, που ήταν η πρώτη δουλειά τους που άκουσα. Αλλά πολύ πρόσφατα κυκλοφόρησε και το βίντεο για το “Στο Όνομα του Θεού”, το οποίο επίσης πρέπει να ακούσεις. Ή μάλλον, άκουσε όλο το album μαζί, κυκλοφορεί σε YouTube, Spotify, παντού.

 

👉 Ακολούθησε τους Nofrenø στο Facebook!

 

 

#11 Achelous

 

Ωραιότατο, καθαρό heavy metal, που φαίνεται πως και το κοινό ήθελε, γιατί ήδη έχει γίνει πολύ δημοφιλές στα social media. Χωρίς υπερβολές, αλλά με σταθερότητα και εμφανείς NWOTHM επιρροές, οι Achelous προσφέρουν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα σε ένα EP που αξίζει να ακούσεις, ειδικά αν είσαι fan του είδους.

 

Το "Northern Winds" είναι και το πρώτο single για το επερχόμενο full length album τους, που φυσικά περιμένουμε με ανυπομονησία.

 

👉 Ακολούθησε τους Achelous στο Facebook!

 

 

Και αυτό ήταν και το δεύτερο μέρος! Να τσεκάρεις τις μπάντες και πολύ περισσότερο, να τις στηρίξεις με όποιο τρόπο μπορείς, ειδικά τώρα 🖤

 

Τα λέμε στο τρίτο μέρος!

 

Για το Rock Overdose,

Δάφνη Γεωργαδάκη

Comments