35 χρόνια από την κυκλοφορία του “Operation: Mindcrime” των QUEENSRYCHE!

 

Στις 3 Μαΐου του 1988 κυκλοφόρησε το ορόσημο album των Queensrÿche “Operation Mindcrime”, που έμελλε να χαρακτηριστεί ως το καλύτερο concept album όλων των εποχών στην ιστορία του metal! To album θεματολογικά αναφέρεται στην κυβερνητική διαφθορά, την εταιρική απληστία, περιλαμβάνει μια ιστορία αγάπης και τις τραγικές συνέπειες της, είναι ένα album με επαναστατικό χαρακτήρα τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά!

 

 

Το “Operation Mindcrime” ήταν ένα τεράστιο άλμα για την μπάντα τόσο μουσικά, όσο και στιχουργικά διατήρησε την κινηματογραφική ένταση του προκατόχου του “Rage For Order”  πρόσθεσε επίσης μια εξαιρετική θεατρικότητα στις δομές των τραγουδιών και το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια επική prog metal opera! H επιτυχία δεν ήρθε άμεσα καθώς το album βρέθηκε στο Νο 50 του Bliiboard και χρειάστηκε ένας χρόνος για να γίνει χρυσό. Η επιτυχία και η αναγνώριση του ήρθε όταν κατά την διάρκεια της περιοδείας Empire Tour, η μπάντα το έπαιζε ολόκληρο στα shows της!

 

 

 

18 χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε και το δεύτερο μέρος της ιστορίας το οποίο μπορεί να μην είναι αντάξιο του πρώτου αλλά στέκεται αξιοπρεπώς στην ολοκλήρωση της ιστορίας. Ο μέγας Ronnie James Dio συμβάλει τα μέγιστα στο ρόλο του κακού Dr X και η μπάντα περιόδευσε παίζοντας και τα δύο album Live, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εξαιρετικό οπτικοακουστικό show! Σαν σήμερα 3 Μαΐου του 1988 κυκλοφόρησε ένα από τα διαμάντια της μουσικής μας, το οποίο ακόμα και σήμερα θεωρείται κλασικό και διαχρονικό!

 

 

Από τη στήλη του Rockoverdose "Σαν σήμερα"

 

Comments