GEOFF TATE στο Rock Overdose:”Είναι τιμή & προνόμιο να τραγουδάει ο κόσμος τα τραγούδια μας!”

 

 Με νωπές ακόμη τις αναμνήσεις από  τις δύο απίστευτες εμφανίσεις του GEOFF TATE σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό της 30ής επετείου των άλμπουμ "Empire" και "Rage For Order" των QUEENSRŸCHE, ο Ζήσης Πετκανάς και το Rock Overdose είχανε την ευκαιρία για μια σύντομη κουβέντα μαζί του.

 

Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις μας:

 


 

RockOverdose: Πώς ήταν η παραμονή σου στην Ελλάδα;

GEOFF TATE: Δυστυχώς η διαμονή μας ήταν λίγες ημέρες! Θα ήθελα να μείνω περισσότερο. Υπάρχουν τόσα πολλά να δω να δεις και να κάνεις και στην πραγματικότητα έχω δει πολύ λίγα πράγματα από την Ελλάδα. Θα ήθελα να περάσω περισσότερο χρόνο εδώ, αλλά έχω πολλά shows και ταξιδεύω συνεχώς.

 

 

RockOverdose: Υποθέτω ότι πρέπει να μας επισκεφτείς κάποια άλλη στιγμή για διακοπές!

GEOFF TATE: Θα ήθελα πολύ να το κάνω αυτό!

 

 

RockOverdose: Έχουν περάσει 30 χρόνια απ' την κυκλοφορία του "Empire" και 35 χρόνια από την κυκλοφορία του "Rage Of Order". Περιμένατε όταν κάνατε αυτά τα album ότι θα διαρκέσουν στο χρόνο και γιατί;

 

GEOFF TATE: Ειλικρινά, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αυτό! Αλλά χαίρομαι που ο κόσμος εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να τα ακούσει. Νομίζω ότι και τα δύο album είχαν αρκετό αντίκτυπο στον κόσμο της μουσικής μας και φυσικά είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό και εξακολουθώ να απολαμβάνω να τα παίζω ζωντανά ή να τα βάζω στο πικ απ.

Αυτή η υπέροχη περιοδεία παίζοντας ζωντανά τους δίσκους αυτούς, θα ολοκληρωθεί μετά τον Φεβρουάριο στη Σκανδιναβία και μετά νομίζω ότι πρέπει να τελειώσει. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που αρχίσαμε να παίζουμε ζωντανά αυτά τα album, ήταν πριν από τον Covid όταν ξεκινήσαμε και τελικά φτάσαμε στα περισσότερα μέρη και πήγε πολύ καλά! Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική περιοδεία. Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους και πέρασα υπέροχα!

 

 

 

RockOverdose: Ποιοι στίχοι ή ποιό τραγούδι από αυτά τα δύο album είναι  αγαπημένα σου ή σημαίνουν κάτι πολύ ιδιαίτερο για εσένα και γιατί;

 

 

GEOFF TATE: Είναι όλα πολύ ξεχωριστά και νιώθω πολύ τυχερός που μπορώ να ερμηνεύσω αυτά τα τραγούδια ζωντανά.Όταν έκανα αυτούς τους δίσκους δεν είχα την ευκαιρία να ερμηνεύσω πολλά από αυτά τα τραγούδια ζωντανά, γιατί συνήθως παίζουμε μόνο λίγα τραγούδια από ένα νέο album και συνήθως παίζουμε παλιότερα τραγούδια. Επομένως, το απολαμβάνω αρκετά!

 

 

 

 

RockOverdose: Πιστεύεις ότι η σημερινή μουσική σκηνή μπορεί να δημιουργήσει διαχρονικά albums ή είναι περισσότερο fast food οι σημερινές κυκλοφορίες; 

 

GEOFF TATE: Είναι πιθανό νομίζω! Θα συμβεί. Γιατί όχι;

 

 

RockOverdose: Το ελληνικό κοινό έχει μια πολύ ισχυρή σχέση με εσένα προσωπικά ως μουσικό και τραγουδιστή, καθώς και με τη μουσική των QUEENSRYCHE. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το στοιχείο που συνδέει και τις δύο πλευρές μεταξύ τους;

 

 

GEOFF TATE: Μακάρι να ήξερα! Θα ήθελα πολύ να το μάθω αυτό!  Είναι μια υπέροχη σύνδεση που σίγουρα τη νιώθω όταν βρίσκομαι στη σκηνή, ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Το κοινό αγαπά πραγματικά τη μουσική, την παίζει ξανά και ξανά, ξέρει πραγματικά τα τραγούδια και αυτό είναι υπέροχο συναίσθημα για έναν μουσικό, να ακούει άλλους ανθρώπους να τραγουδούν τη μουσική σου. Είναι τιμή και προνόμιο να το βιώνεις αυτό!

 

 

 

 

RockOverdose: Πώς κρατάς τη φωνή σου σε καλή κατάσταση; Το πρόσφατο χειρουργείο σου επηρέασε κάποιο από τα σχέδιά σας;

 

 

GEOFF TATE: Λοιπόν, προσπαθώ να ασκούμαι πολύ και να κρατάω τον ύπνο μου, κάτι που είναι δύσκολο όταν είσαι σε περιοδεία,  γιατί υπάρχουν πολλές μετακινήσεις, πολλές κοινωνικές συναναστροφές, ομιλίες και συζητήσεις, οπότε πρέπει απλώς να πειθαρχείς και να ξέρεις πότε πρέπει να πηγαίνεις για ύπνο.

 

RockOverdose: Ξέρεις καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον πώς να το κάνεις, δεδομένου ότι είσαι ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές παγκοσμίως.

GEOFF TATE: Σε ευχαριστώ πολύ.

 

 

RockOverdose: Τι γίνεται με τα μελλοντικά σου σχέδια; Κάποιο νέο project ή περισσότερες επετειακές περιοδείες για άλλα album;

 

GEOFF TATE: Ελπίζω να έχω ένα νέο album μες στο 2023. Αυτή τη στιγμή δουλεύω σε διαφορετικά projects. Ένα από αυτά είναι το «Sweet Oblivion» τα τελευταία χρόνια. Θα αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στο τρίτο μας album μαζί αυτό το χειμώνα, οπότε ανυπομονώ να το ξεκινήσουμε. Δεν έχω κανένα σχέδιο για περιοδεία σε άλλα albums των Queensryche αυτή τη στιγμή.

 

 

RockOverdose: Τελευταία λόγια δικά σου! Στείλε αν θες ένα μήνυμα προς το κοινό σου.

GEOFF TATE: Σας ευχαριστούμε που ακούτε τη μουσική μας και ελπίζω να συναντηθούμε στο μέλλον!

 

 

 

 

 

Για το Rock Overdose,
Ζήσης Πετκανάς - Βιβή Ζαπαντιώτου

 

 

Comments