Πέντε facts για τους Black Angels, που μπορεί να μη γνωρίζατε!

Η επιστροφή των Black Angels στην χώρα μας, αναμένεται δίχως άλλο με ανυπομονησία και οι δύο συναυλίες τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τον Μάρτιο του 2023, προβλέπεται να αποτελέσουν σπάνιες, κορυφαίες και αξέχαστες, ψυχεδελικές, μυσταγωγικές εμπειρίες.

Σύντομες οδηγίες προς ναυτιλομένους για το επιδραστικό συγκρότημα από το Austin.


Εμπνεύστηκαν το όνομα τους από τους The Velvet Underground

 

Το συγκρότημα ιδρύθηκε τον Μάη του 2004 και πήρε το όνομα του από το "The Black Angel's Death Song" της θρυλικής ψυχεδελικής μπάντας. Ολοκλήρωσαν το tribute το 2017, με την κυκλοφορία του δίσκου τους “Death Song”.Δεν τους αφορά το παρελθόν

 

Tουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο frontman τους Alex Maas:

“Θέλω να παίζω όλα τα νέα τραγούδια. Πάντα θα θέλω να παίζω κάτι νέο. Και όταν πάω να δω τους Radiohead, παραδείγματος χάριν, δεν πρόκειται να παραπονεθώ ότι δεν παίζουν το “Creep”. Είμαι εκεί για να φάω ό,τι μου μαγειρέψουν για βραδινό. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι έχουν την ίδια νοοτροπία όταν έρχονται να δουν τους Black Angels. Έχουμε πολύ πολωμένους θαυμαστές, όπου κάποιοι μισούν το “Indigo Meadow”, αλλά για κάποιους, αυτός είναι ο αγαπημένος τους δίσκος. Και μερικοί άνθρωποι αγαπούν το “Passover” και δε μπορούν να το ξεπεράσουν. Άλλοι λένε, «Ναι, αλλά κορυφαίο το “Directions To See A Ghost». Eλπίζω ο κόσμος να είναι πρόθυμος να δεχτεί ό,τι θέλουμε να παίξουμε γι 'αυτούς”.Βρίσκονται πίσω από το απόλυτο ψυχεδελικό festival

 

Οι Christian Bland και Alex Maas είναι ιδρυτικά μέλη της μουσικής κολλεκτίβας The Reverberation Appreciation Society, η οποία λειτουργεί ως δισκογραφική εταιρεία και παράλληλα διοργανώνει το μουσικό φεστιβάλ Levitation, το οποίο πραγματοποιείται στο Austin του Texas από το 2008. Αντλώντας έμπνευση από τη δημιουργική έκρηξη της δεκαετίας του 1960, καθώς και από φεστιβάλ όπως το ATP και το Primavera Sound, ξεκίνησαν να υλοποιήσουν το όραμά τους για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο μουσικό event. Το 2015 το Austin Psych Fest -όπως ονομαζόταν μέχρι τότε- μετονομάστηκε σε "Levitation" προς τιμήν των πρωτοπόρων του ψυχεδελικoύ rock του Austin, The 13th Floor Elevators. 

Τους αρέσουν τα vintage όργανα

 

Ο Alex Maas δεν το κρύβει:

“Πάντα ήμασταν ερωτευμένοι με τα έγχορδα και τα mellotron και τα vintage όργανα. Είμαστε συλλέκτες και μας αρέσει να χρησιμοποιούμε “παιχνίδια” που αποκτήσαμε τα τελευταία 15 περίπου χρόνια. Σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα mellotron για ανύψωση στο τραγούδι αντί για κιθάρα ή σε συνδυασμό. Πολλά από τα αγαπημένα μας συγκροτήματα τα χρησιμοποιούν, επομένως δεν ανακαλύπτουμε ξανά τον τροχό. Είναι περισσότερο τρόπος να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους προηγήθηκαν”.Έχουν ένα καινούριο μέλος στις τάξεις τους

 

Ο λόγος για τον πολυοργανίστα Ramiro Verdooren, που αντικατέστησε τον Kyle Hunt.

Έχουμε ένα νέο μέλος, τον Ramiro Verdooren, οπότε νιώθουμε πραγματικά άνετα να κινούμαστε ανάμεσα σε διάφορα μουσικά είδη. Κάθε φορά που προσθέτεις ένα νέο συστατικό στη σούπα σου, αποκτά διαφορετική γεύση”.

 

Ο Ramiro μάλιστα ήταν καταλυτικός στην ολοκλήρωση του “El Jardin”, όπως παραδέχεται ο Alex Maas:

“Είχαμε αυτό το τραγούδι να επιπλέει και μόνο όταν ο Ramiro εστίασε τους στίχους σε αυτό που είναι, πήρε την τελική του μορφή. Μια ιστορία για την καταστροφή της Μητέρας Γης, αλλά αφηγημένη από την οπτική της”.


 


 

Υπενθυμίζουμε ότι οι The Black Angels θα εμφανιστούν την Κυριακή 5 Μαρτίου στο Block 33 στη Θεσσαλονίκη και την Τρίτη 7 Μαρτίου στο Eon στην Αθήνα.

 


 

Comments