IN TWILIGHT’S EMBRACE – ‘’The Grim Muse’’

In Twilight's Embrace

 

Θάνατος, θλίψη, μιζέρια, σκοτάδι…. μη περιμένετε να βρείτε κάτι ευχάριστο σε αυτή τη κυκλοφορία!! Οι Πολωνοί Death metal- αδες από το Poznan, κυκλοφορούν τον 3ο τους full length δίσκο λοιπόν.

 

Δε νομίζω να έχουν και πολλούς οπαδούς στη χώρα μας, σε αυτά τα 11 χρόνια παρουσίας τους, κάτι που πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν με αυτή τη νέα τους δουλειά. Πως θα σας φαινόταν μια μίξη Amon Amarth, Amorphis, Paradise Lost, Dissection, Immortal, Bathory κ.α;! Με λίγα λόγια αυτές είναι οι κυρίως επιρροές τους με μερικά συμπληρώματα Kreator και παλιών Arch Enemy. Υπάρχει έντονη η πολεμική/επική ατμόσφαιρα στον δίσκο, θυμίζοντας κυρίως Amon Amarth των πρώτων δίσκων. Βέβαια δε λείπουν και οι αναφορές κυρίως στη μεγάλη Σουηδική Death metal σχολή των 90’s, οπότε έχουμε να κάνουμε με έναν άψογο δίσκο. Υπάρχουν διάσπαρτες στιγμές που φέρνουν στο μυαλό μελωδικό Black metal, δίνοντας στην όλη δουλειά την ανάλογη ‘’μαυρίλα’’ που θέλει να περάσει το συγκρότημα.

 

Βασικό στοιχείο της επιτυχίας τους σε αυτόν τον δίσκο σίγουρα είναι οι κιθάρες που έχουν μία μελαγχολική και γρήγορη χροιά που μου έφεραν στο μυαλό τους Paradise Lost των 2 πρώτων άλμπουμ! Τα drums άψογα, πολύ δυνατά και γρήγορα, αλλά και ρίχνοντας τους τόνους εκεί που πρέπει δίνοντας έναν πιο μελωδικό τόνο. Τα φωνητικά ναι μέν δεν είναι  βγαλμένα από πηγάδι, όπως συνηθίζαμε να λέμε 20-25 χρόνια πριν, όμως δίνουν μια πολεμική ατμόσφαιρα που φέρνουν λίγο προς το ύφος των Thyrfing. Το μπάσο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα συγκλονιστικό, ακολουθεί όμως πολύ καλά σε ένα στιβαρό rhythm section.

 

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο για αυτόν τον υπέροχο δίσκο, καθώς είναι πολλά πράγματα που δε περιγράφονται με λόγια και απλά προτιμάς να κάτσεις να απολαύσεις την μουσική, βγάζοντας στον καθένα διαφορετικά συναισθήματα. Εμένα προσωπικά μου έδωσαν την εντύπωση μιας καλοδουλεμένης μηχανής με όρεξη για δουλειά που σίγουρα έχει πολλά χρόνια και άλλους ανάλογους δίσκους να μας παρουσιάσει. Για τους λάτρες και νοσταλγούς του μελωδικού Death metal των 90’s, αξίζει μια θέση στη δισκοθήκη τους, όσο για τους υπόλοιπους είναι η κατάλληλη ευκαιρία να γνωριστούν με τη μπάντα. Η βλοσυρή μούσα ήρθε για να μείνει λοιπόν και να μας χαρίσει αρκετές δόσεις ποιοτικού metal θέτοντας μεγάλες βλέψεις για το κοντινό μέλλον…


Βαθμολογία: 85/100

 

Για το Rock Overdose,

Γιάννης ‘’ΘΩΡ’’ Φαλάγγης

 

 

 


 

Comments